Sokół
- gods bidness
Re: Sokół
Sokół wjeżdża, weź coś na zatwardzenie.
- HamulcowyBrembo
wywiad czy imprezę na działce u ciotki?
cokołowi nigdy bit nie przeszkadza można docenić że trzyma poziom
Mamusiu, nie czytaj!
Marysia w komentarzach pisze że Sztruks nie jest o Jedkerze, jakoś tekst idealnie pasuje do tego co Sokół wtedy myślał o Jedkerze, a potem się wykręcał że to wcale nie było o Jedkerze, jednocześnie nigdy chyba nie wspominając o kim to tak naprawdę jest. No nie wiem…
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
To jest takie typowo sokołowe zachowanie, żeby jednocześnie zrobić dwie wykluczające się rzeczy naraz i zadowolić wszystkich. Donald Tusk polskiego rapu.
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
- marmolad_k2
- gods bidness
Sokół nagrywał tylko z Jędkerem i Pono, a potem z Jędkerem przestał, a z Pono dalej nagrywał, więc to musi być Jędker. To nie może być, że ta osoba to nie raper, to musi być Jędker. Sokół nikogo innego w życiu nie znał przecież, więc to na stopro Jędker, no mówię wam.
uszaty mial miliard okazji, zeby zdementowac ze to o jedkerze, ale wtedy na kalkulatorze wyszlo ze lepiej strugac ostrego bezkompromisowego zasadowca rozliczajácego za zlamanie zasad ZIP skladu, lepiej pozwolic Opinii Publicznej myslec ze to o jedruli
- marmolad_k2
Też mi się tak wydaje, ale to dobrze, trzeba uświadamiać ludziom, jakim jest człowiekiem.
- gods bidness
Aż sprawdziłem i co najmniej w 2014 to komentował, ale zdaje mi się, że i sporo wcześniej po ukazaniu się tego.
2014 - https://glamrap.pl/sokol-o-jedkerze-zro ... u-idiotow/
To się pięknie potwierdziło:

2014 - https://glamrap.pl/sokol-o-jedkerze-zro ... u-idiotow/
2015 - https://www.popkiller.pl/2015-02-17%2Cs ... nie-cofnieKolejna niepotwierdzona, jednak równie często pojawiająca się informacja głosi, że kawałek „Sztruks” z albumu „Czysta brudna prawda” jest dissem na Jędkera. Sokół dementuje te plotki. – Brakuje mi Jędkera. To bardzo zdolny i inteligentny człowiek. Po prostu pogubił się i zrobił rzeczy, których absolutnie nie powinien był robić. Tu nie chodzi o sam Monopol, tylko o postawę. O zrobienie z ZIP Składu idiotów, ale mimo to, nigdy nikt z nas nie zapomni o początkach i on zawsze ma w nas braci. On to wie, tylko przypuszczam, że jest mu głupio. Kilka razy zapraszałem go w różnych okolicznościach, ale nie skorzystał. A "Sztruks" jest o kimś innym. Jakiś czas temu ktoś na którymś z koncertów moich z Marysią zaczął skandować bardzo nieeleganckie hasła pod adresem Jędkera. Nie pozwoliłem na to, nigdy nie chcę być świadkiem obrażania jego osoby, bo to mimo wszystko bliska mi osoba – tłumaczy artysta.
To się pięknie potwierdziło:
Nie ma na razie takiej możliwości. Nie wykluczam, że kiedyś z Jędkerem zagram wspólnie koncert, pewnie byłoby to fajne wydarzenie, natomiast myślę, że to jeszcze wymaga wielu lat odpoczynku. (...) Chcieliśmy go zaprosić na wigilię firmową, ale nie udało się, odpowiedź była dość jednoznaczna" - tłumaczy Sokół w rozmowie z Arturem Rawiczem.
I ja to pamiętam doskonale. Jędker na fali monopolu poczuł, że jebać to całe WWO, on teraz będzie gwiazda. To właśnie wtedy Tede go zaczął wyśmiewać i się mścić. A potem koniunktura szybko się skończyła, lata minęły i Jędker wrócił z podkulonym ogonem, a Sokół zrobił łaskę, że go przyjął jak syna marnotrawnego.Zaznacza jednak, że kontakty nie zostały ucięte przez niego: "Cała ta opcja, którą ja wam od lat powtarzam, że Sztruks nie był nagrany na Jędkera i to, że to nie my wyrzuciliśmy Jędkera z ZIP Składu. Sytuacja była dokładnie odwrotna. O tym już mówiliśmy i nie ma co do tego wracać. Jeśli Jędker przemyśli sobie swoje priorytety, życie, daj boże żebyśmy się jeszcze spotkali przy jednym stole. Natomiast nie jest on dla mnie dzisiaj niestety wiarygodny hiphopowo. Czysto po ludzku, to jest człowiek, z którym spędziłem bardzo dużo czasu i chciałbym kiedyś z nim napić się wódki, pogadać itd., ale już kilka lat się tak nie wydarzyło."
No w lipcu 2011 roku dwa miesiące po premierze CBP Sokół z Marysią paląc sziszę dali wywiad ematejowi, mówiąc, że numer to był nagrany dwa lata przed premierą płyty i Jędker go słuchał nawet wtedy. Także nie wiem skąd te historie no ale typowy jajca jest typowy
Przyznaje ze chciałem sie tylko dojebac do sokola i zmyśliłem to na kiblu, dzięki gods bidess ze chciało ci sie to sprawdzic ale i tak sokol to uszaty kalkulator i ban(an)er reklamowy
- gods bidness
To pokazuje jak jednym nieprzemyślanym słowem można skrzywdzić, zranić, zadać cios, po którym rana będzie goić się długo. Jednym słowem zburzyć łatwo, ale jak to potem odbudować...

- marmolad_k2
Trzeba usunąć Sokoła z ZIP.gods bidness pisze: ↑wczoraj, 21:46 Tu nie chodzi o sam Monopol, tylko o postawę. O zrobienie z ZIP Składu idiotów
Sztruks jest o Jajcy.gods bidness pisze: ↑wczoraj, 22:30 To pokazuje jak jednym nieprzemyślanym słowem można skrzywdzić, zranić, zadać cios, po którym rana będzie goić się długo. Jednym słowem zburzyć łatwo, ale jak to potem odbudować...
dla nich jesteś nikim