VNM
- bylerymdorymu
Re: VNM
dla mnie to genreralnie jakbym się zesrał do szafy na melanżu to miałbym z tego bekę xD
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
https://www.youtube.com/@TakiJedenKrzysztof
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
- v3sp347ine
ja też
Dodano po 48 sekundach:
Dodano po 48 sekundach:
nie rozmawiam z nim, czasem se jakąś głupotę do niego napiszę o coś i akurat się trafi, że odpowie, ale mogę spróbować
Za stary jestem, by zmieniać świat
Tak marny becel a kurwa utarg
Niesiony szczęściem wybiegam w dal
Jak sam nie wierzę, to umarł w butach
- bylerymdorymu
jeśli Ci się chce to byłoby ekstra
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Eis, którego VNM był dickriderem robił to dużo szybciej
Jestem tu po hajs nie po drobne i pierdolę co jest teraz modne.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
- scam_sakawa
Tede przed Eisem mówił, że fury, knajpy, dyskretny chłód.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- v3sp347ine
@bylerymdorymu
- bylerymdorymu
mimo wszystko dorzucił ":)", a mogło być przecież suche nie
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Eis to dla mnie trochę co innego, bo średnio to się przyjęło i musiał po tej płycie zakładać Pudelka. Z dzisiejszej perspektywy podobnie można powiedzieć o elblądzkim Tomku, ale w czasach wchodzenia na legal wyglądało jakby ta kariera i ten hajs, o których nawijał, się robiły.
Tak samo Reno też rapował o hajsie i też chuja tego hajsu z rapu zobaczył.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
- bylerymdorymu
prawda, niestety, bo to smutne
CEO
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
viewtopic.php?t=13156
Sociale:
-
bobsonbejbi
az sobie edkt odświeżyłem, bo to bylo pierwszego co przesłuchałem od vnma w sumie x lat temu. No I spotify mówi, ze ma +100k słuchaczy miesięcznie, to serio taka bida mając mimo wszystko nie najgorsza sluchalnosc? Jest tu jakis spec ktory umie to na plny przeliczyć?
- gods bidness
Jestemu tu po hajs nie po drobne i pierdolę co jest dzisiaj modne, z tym że dzisiaj modne jest być tu po hajs nie po drobne, a może nie modne, tylko ponadczasowe. Gdzie masz sufit miej podłogę, pomysły ponad twą głowę.
- v3sp347ine
NSPC, Niuskul, DNB - topka, wraz z Klaudnajn, ale o tym niżej. Było słychać, że chłop się stara zrobić coś po swojemu, bez utartych ścieżek, fajnie że otwarcie mówił o tym, że jest tu tylko po hajs i ma wyjebane w rap dla rapu. no z tej trójki to zdecydowanie NSPC jest najlepszą płytą od niego, pewnie niejeden podzieli moje zdanie
EDKT - słychać, że mainstream trochę mocno wszedł, chujowe śpiewanie, które niestety trwa do dziś. Rapowo nie było źle, fajni goście, 7inch dał dojebane bity, refren Tomsona w Tęczach
tak samo były spoko numery jak np. Supernova czy wcześniej wspominane Tęcze
ProPejn - no tu myślę, że pierwszy spadek formy, bo się trochę rozleniwił, zaczął żyć z muzyki i przestał się tak starać, ale wciąż były spoko numery jak tytułowy czy Blizna. Na duży plus to, że SoDrumatic produkował, bo myślę, że na tamten moment to był najlepszy producent w kraju
Klaudnajn - miało lepsze i gorsze momenty, jak w tytułowym tracku gdzie pierwsza część to jest pokaz nieosiągalnego skilla, a druga asłuchalna sraka. Ogólnie uważam, że to jest top płyta z jego repertuaru przez sam koncept tego, że każdy numer jest z perspektywy osoby, która jakoś z nim żyje. Dobre bity, goście również w porządku, on sam nie wypadł jakoś źle, powiedziałbym, że średnio. Były numery, które zapętlałem przy premierze i takie, które po jednym odsłuchu zapominałem i w sumie wyjebane xd
HalfLajf - dałem radę przesłuchać to tylko raz, tak jak HFTB i Exit. Bit do tytułowego tracku - do dziś przejebany. Album ogólnie porażka. Goście poza Sarsą asłuchalni, dwa słuchalne numery na czternaście na płycie, reszta brzmiała jak jakieś odrzuty xd. Najsłabsza płyta w jego repertuarze oznz i nawet jego podnietka tą płytą nie sprawi, że będzie to dobra produkcja
Trailblazer - nawet fajna EPka, mi się podobała. Skillowo to myślę, że prime umiejętności od czasów NSPC, ale krótkie wydawnictwo i ciężko mi się bardziej rozpisać na ten temat. Nie wracam, props za Tomsona jak zawsze i za Shy na płycie.
CTDN - no tutaj spadek formy był wstrętny, miałka płyta i to ciągłe pierdolenie "no jestem z wami taki szczery" jak wyszła to się jarałem. Odsłuchałem kilka razy i dotarło do mnie, że paździerz obrzydliwy i ile można słuchać kurwa o Paschalskiej xd
Hope for the best - "Vent" i "Umrzesz" fajne, reszta skip
Exit2020 - zwrotka Bonsona spoko, reszta skip
Od Klaudnajn, każde kolejne LP to coraz gorsza forma. Chujowe śpiewanie, napierdalanie 40 słów w jednym wersie, gonienie za bitem, bo se chłop rozpisał kurwa książkę w 16 wersach i musi o wszystkim powiedzieć xd Gość po K9 stał się więźniem swoich własnych ambicji. Nie zrobił żadnego progressu, zatrzymał się w 2015 i chyba liczył na to, że po pójściu na swoje i całkowitym osraniu swojej wytwórni, wszystko pójdzie jak po maśle. No nie, tak to nie działa, byczku. No ja osobiście czekam na nową płytę, ale nie mam wielkich oczekiwań. Tak właściwie to jest jedyna i ostatnia szansa, żeby dał coś kurewsko dobrego i pokazał, że ma jeszcze coś do powiedzenia.
@KlejnotNilu71
EDKT - słychać, że mainstream trochę mocno wszedł, chujowe śpiewanie, które niestety trwa do dziś. Rapowo nie było źle, fajni goście, 7inch dał dojebane bity, refren Tomsona w Tęczach
ProPejn - no tu myślę, że pierwszy spadek formy, bo się trochę rozleniwił, zaczął żyć z muzyki i przestał się tak starać, ale wciąż były spoko numery jak tytułowy czy Blizna. Na duży plus to, że SoDrumatic produkował, bo myślę, że na tamten moment to był najlepszy producent w kraju
Klaudnajn - miało lepsze i gorsze momenty, jak w tytułowym tracku gdzie pierwsza część to jest pokaz nieosiągalnego skilla, a druga asłuchalna sraka. Ogólnie uważam, że to jest top płyta z jego repertuaru przez sam koncept tego, że każdy numer jest z perspektywy osoby, która jakoś z nim żyje. Dobre bity, goście również w porządku, on sam nie wypadł jakoś źle, powiedziałbym, że średnio. Były numery, które zapętlałem przy premierze i takie, które po jednym odsłuchu zapominałem i w sumie wyjebane xd
HalfLajf - dałem radę przesłuchać to tylko raz, tak jak HFTB i Exit. Bit do tytułowego tracku - do dziś przejebany. Album ogólnie porażka. Goście poza Sarsą asłuchalni, dwa słuchalne numery na czternaście na płycie, reszta brzmiała jak jakieś odrzuty xd. Najsłabsza płyta w jego repertuarze oznz i nawet jego podnietka tą płytą nie sprawi, że będzie to dobra produkcja
Trailblazer - nawet fajna EPka, mi się podobała. Skillowo to myślę, że prime umiejętności od czasów NSPC, ale krótkie wydawnictwo i ciężko mi się bardziej rozpisać na ten temat. Nie wracam, props za Tomsona jak zawsze i za Shy na płycie.
CTDN - no tutaj spadek formy był wstrętny, miałka płyta i to ciągłe pierdolenie "no jestem z wami taki szczery" jak wyszła to się jarałem. Odsłuchałem kilka razy i dotarło do mnie, że paździerz obrzydliwy i ile można słuchać kurwa o Paschalskiej xd
Hope for the best - "Vent" i "Umrzesz" fajne, reszta skip
Exit2020 - zwrotka Bonsona spoko, reszta skip
Od Klaudnajn, każde kolejne LP to coraz gorsza forma. Chujowe śpiewanie, napierdalanie 40 słów w jednym wersie, gonienie za bitem, bo se chłop rozpisał kurwa książkę w 16 wersach i musi o wszystkim powiedzieć xd Gość po K9 stał się więźniem swoich własnych ambicji. Nie zrobił żadnego progressu, zatrzymał się w 2015 i chyba liczył na to, że po pójściu na swoje i całkowitym osraniu swojej wytwórni, wszystko pójdzie jak po maśle. No nie, tak to nie działa, byczku. No ja osobiście czekam na nową płytę, ale nie mam wielkich oczekiwań. Tak właściwie to jest jedyna i ostatnia szansa, żeby dał coś kurewsko dobrego i pokazał, że ma jeszcze coś do powiedzenia.
@KlejnotNilu71
Właśnie, Reno kolejny obok Wankza którego wielokrotne są luzackie i nieprzekombinowane.
Bonson w sumie też dobry przykład, chociaż ostatnio to mam wrażenie że za bardzo się stara i zaczyna to brzmieć niezdrowo oraz nienaturalnie
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Zgadzam się z Burakiem i dziwi mnie, że na forum rapowych specjalistów są ludzie uważający wielokrotne VNMa za zajebiste. Pamiętam, że Sokół kiedyś w wywiadzie powiedział, że VNM ma najlepsze podwójne w Polsce i myślałem, że się zesram z beki, ale Wojtek chuja wie o rapie, więc można mu wybaczyć.
Jakbym miał przed sobą gimbusa, który z jakiegoś powodu chce zostać raperem z wielokrotnymi, w życiu bym mu nie dał VNMa za przykład. Tutaj nadaje się wspomniany Wankz czy Bonson. Rymy VNMa były wręcz tak chujowe, pokraczne i dziwaczne, że aż śmieszne. I w tym była ich siła. Jak patrzyłeś na nie z dystansem, to (czasem bo nie zawsze) wychodził z tego fajny bekowy hiphop. Tutaj można dokleić też jego panczlajny, o których mam do powiedzenia dokładnie to samo.
Jakbym miał przed sobą gimbusa, który z jakiegoś powodu chce zostać raperem z wielokrotnymi, w życiu bym mu nie dał VNMa za przykład. Tutaj nadaje się wspomniany Wankz czy Bonson. Rymy VNMa były wręcz tak chujowe, pokraczne i dziwaczne, że aż śmieszne. I w tym była ich siła. Jak patrzyłeś na nie z dystansem, to (czasem bo nie zawsze) wychodził z tego fajny bekowy hiphop. Tutaj można dokleić też jego panczlajny, o których mam do powiedzenia dokładnie to samo.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Sokół jest po prostu jak mój ziomek w liceum co się spytał czy podwójny to jest wtedy kiedy się dwa wyrazy ze sobą rymują. Uslyszał gdzies ze VNM ma podwójne i nawet nie wiedział, że ktoś inny też ma podwójne, trzeba mu wybaczyć
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- igorzastyy
Bonson > VNM w jakichkolwiek rymach
Być moze sokol juz to sobie rozkminil, ale w czasach, gdy mial kontakt z vnmem (czyli gdy jeszcze dalo sie na nim zarobic) to faktycznie tak to wyglądało u niego z tymi wielokrotnymi rymami i ich rozumieniem. Pamiętam, jak sokol opowiadał ze wkurwił sie, gdy jakis ziomek pochwalił ładny podwójny rym w jego kawałku, bo on pisze teksty prosto z serduszka a tu go ktos oskarża o rozplanowywanie schematów rymow