którą konsolę kupić? czyli wojna platform

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

jeśli musiałbyś wybrać jedną platformę, to byłoby nią....

playstation
27
50%
xbox
3
6%
nintendo
5
9%
PC
19
35%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Re: którą konsolę kupić? czyli wojna platform

Post autor: Cz4rny1337 »

Tera i pro lata koło 3k z okazji tych promek, ale dalej bez napędu więc +350 zł xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

5 lat jeszcze po ps5 wspierali ps4, nie ma opcji że wypierdolą się na te minimum 70 mln z ps5 zaraz
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

ja rok temu kupiłem ps5 z napędem za 459 euro w mediamarkt.de z wysyłką z bodycar1, to chyba 30 zł, ale widzę, że teraz jest za 464 euro na amazon.de i wysyłka 5 euro więc raczej standardowa cena około 2000 zł za ps5 + napęd
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

no to z okazji blak frajer ogunie
Obrazek
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

https://www.mediamarkt.de/de/product/_s ... 12189.html

1812 za ps5 i 2869 za ps5 pro, wysyłka bodycar1 chyba z 50 zł
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
vipdavid

Post autor: vipdavid »

Ziąki a co wy na to

Myślę o kupnie dwóch konsol.Dojeżdzam do pracy teraz i zastanawiam się co lepsze.Na razie kasy niewiele,ale może to się zmieni.

PS Vita czy PSP

Wii U czy Nintendo Switch???

Co byście doradzili
Awatar użytkownika
Lothia

Post autor: Lothia »

Zakup komputera
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

PS Vita, bo na przerobionej dzięki Adrenaline możesz przegrać większość gier na PSP (a najlepiej to kup se 3DS bo na 3DS / NDSa jest dużo więcej bardzo grywalnych exclusivów)

Nintendo Switch, bo Wii U nie ma gier, jest coś w czym Wii U wygrywa nad Switchem?

Ale mojej opinii nie ma co się słuchać, bo ja teoretyk z tej strony, z konsol z twojego posta to miałem tylko PSP i to kupionego dosyć niedawno, lata po latach świetności tej konsolki.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

psp i 3ds to nadhandheldy. biblioteka stworzona pod szybkie rundy w autobusie, a design konsoli jest na tyle solidny, ze bez stresu mozna je nosic w plecaku. psv eindhoven wydawalo mi sie o wiele delikatniejsze, ale za wiele z niego nie korzystalem.
wii u to martwy sprzet i lepiej kupic wii, a switch oled to must have w domu kazdego gracza.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Wybierz PS Vite i Switcha. Wii U to taki prototyp Switcha. Switch jest lepszy pod każdym względem i ma większość gier z Wii U np. Zelda BoTW czy Smash.
A w przerobionej Vicie masz ogromny katalog gier w apce PKGJ i sobie ściagasz i grasz w co chcesz. No i Vita jest przyjemniejsza w użytkowaniu niż PSP, bo ma dwa analogi + dotykowy tylni panel.
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Switch lite, jak budżet okrojony, zarobisz kupisz S2, nie brać oleda S1, strata kasy jak już jest 2.
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Jak już tak to Switcha z możliwością przerobienia czy tam przerobionego, nawet w mniej wymagające gry z PSP się da pograć wtedy
Awatar użytkownika
Remualdo

No jak grać w romy to można sobie retroid kupić, po co brać switcha. Jak ktoś chce grać jak porządny gracz to Switch lite i sobie gierki zbierać.
Awatar użytkownika
Archie

Post autor: Archie »

To ja mam inną propozycję, do rozważenia: Anbernic RG35XX SP (ma wygląd Gameboya Advance SP), na Allegro w cenach 290-350 zł (w zależności od koloru). Efektem tego jest wydanie 1/4 budżetu i posiadanie małej konsoli, którą schowasz do kieszeni. Obsłuży romy od NES-a, SNES-a, MegaDrive, Gameboya, GBA, poprzez N64, Dreamcasta i PS1 (tytuły z PSP też pójdą, ale uprzedzam, że Tekken 6 działa wolno), a do tego odtworzy pliki wideo, mp3 i FLAC (możesz słuchać własnej muzy podczas grania). Tylko dokupić trzeba kartę microSD, bo to co dają w zestawie to badziewie, które się psuje.

Na takiej konsoli sprawdziłbym czy w ogóle masz zajawkę na granie w podróży, a tytułów masz na nie full i zawsze sobie możesz schować konsolę w kieszeń i robi za odtwarzacz muzyki jak idziesz do pracy. Jak chcesz nosić coś znacząco większego to wszedłbym w Switcha (czy Lite, OLED czy 2 to już zależy od potrzeb i budżetu). Z resztą jedno nie wyklucza drugiego, bo z Anbernica możesz sobie później zrobić retro konsolę w domu, bo ma wyjście miniHDMI i obsługuje pada po Bluetooth.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Awatar użytkownika
HamulcowyBrembo

Post autor: HamulcowyBrembo »

Lothia pisze: 27 sie 2026, 17:43 Zakup komputera
+1

ale z cenami panowie producenci odfrunęli
Mamusiu, nie czytaj!
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

zastanawiam się, czemu to właściwie PS5 "wygrało" tę generację konsol, dane z preorderów GTA6 pokazują dominację genetyczną w tym zakresie maszynki Sony, a przecież Series X to nieodstająca technicznie konsola, a miejscami mająca fajniejsze rozwiązania (np. quick resume), do tego budżetowe Series S i tańsze gry (argentyńskie klucze, itp.)

exclusive'y taką robotę zrobiły? lepszą niż niegdyś tani gamepass?
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Skutki tragicznego startu Xboksa One ciągną się za nimi do dziś (teraz czas na Sony)
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

imo dlatego, że xbox spierdolił poprzednią generacje

masa osób miała już mase gier na ps4 i naturalne było wziecie ps5

plus troche pewnie kwestia, że xbox nie miał gier na wyłączność żadnych
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Remualdo

MS to glaby I nie umieja sprzedac bdb produktu jakim jest XsX/S, polityka, wizja zmieniana co roku i stąd efekty, że Xbox poza USA i UK, to właściwie nie istnieje. Nawet teraz to nic nie wiadomo, czy nowy Xbox będzie miał disc drive czy nie, i co to właściwie będzie, kto pamięta reklamy, że wszystko jest xboxem, za czasów knura Spencer'a.
Awatar użytkownika
Archie

Post autor: Archie »

Do tego ten Series S to jest kula u nogi, bo miała być tańsza konsola, ale studiom nie chciało się pod to optymalizować gier. Co zabawne Switch 2 jest słabszy, ale to jest handheld i Nintendo na fali pierwszej wersji sprzedało od cholery egzemplarzy, więc dlatego pojawiają się porty w stylu nowa Onimusha, Dragon's Dogma 2 czy Elden Ring. Do tego sam Microsoft dał ciała w tej generacji, bo mając tyle studiów deweloperskich pod sobą nie błyszczeli ekskluzywnymi tytułami. Jest zmierzch tej generacji, a oni dopiero wydają nowe Gears of War, nie mówiąc już o tym, że remaster w postaci Gears of War: Reloaded puścili na PS5.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
ODPOWIEDZ