Łysienie
Moderator: wrubel
- inspektorgadzet
Re: Łysienie
@@ConeyIsland poczytałem sobie i to w zasadzie jedyne skuteczne sposoby, w sensie finasteryd (albo jakaś pochodna) i minoxidil. poszedłem do dermatologa z medicover i normalnie mi przypisała fina bo tylko on jest na recepte, tyle że w formie spreju bo bałem się skutków ubocznych. po około 2 miesiącach zaczęły pojawiać się baby hair i gdzieś wtedy zacząłem zapuszczać włosy, z norwooda 3 vertex uzyskałem około norwooda 2
b-boye kręcą głową, nie podoba im się hiphop mój
Z tego, co piszą w internecie to nawet jak stosujesz finasteryd miejscowo na skórę głowy to i tak będzie przenikał do krwiobiegu i ostatecznie osiągnie określone stężenie. Jeśli bierzesz już długo i nie masz żadnych skutków ubocznych, to pewnie gdybyś przyjmował oralnie to też byś nie miał.
Ja normalnie biorę w tabletkach i nie widzę żadnych negatywnych efektów, nawet mimo tego, że zaczęli straszyć i od niedawna dodają do opakowania specjalne info, że może przyczyniać się do depresji i myśli samobójczych xd żadnych dysfunkcji qtasa też nie zaobserwowałem
@ConeyIsland trychologia to chyba akurat trochę szamanizm
normalnie dermatolog czy nawet rodzinny Ci to przepisze, jak zagadasz
jak ktoś w ogóle planuje to przyjmować, to niech robi to jak najszybciej a nie czeka na powiększenie się ubytków. Mnie wszystkie 'nowe' miejsca wyleczyło z przerzedzenia, ale tam gdzie włosów było mniej od lat, to tam raczej bez zmian
Ja normalnie biorę w tabletkach i nie widzę żadnych negatywnych efektów, nawet mimo tego, że zaczęli straszyć i od niedawna dodają do opakowania specjalne info, że może przyczyniać się do depresji i myśli samobójczych xd żadnych dysfunkcji qtasa też nie zaobserwowałem
@ConeyIsland trychologia to chyba akurat trochę szamanizm
normalnie dermatolog czy nawet rodzinny Ci to przepisze, jak zagadasz
jak ktoś w ogóle planuje to przyjmować, to niech robi to jak najszybciej a nie czeka na powiększenie się ubytków. Mnie wszystkie 'nowe' miejsca wyleczyło z przerzedzenia, ale tam gdzie włosów było mniej od lat, to tam raczej bez zmian
finasteryd działa raczej w sposób hamujący wypadanie, w sensie włosy mogą odrosnąć w dotychczasowo 'łysym' miejscu, tylko w sytuacja kiedy mieszki włosowe jeszcze żyją ale są za słabe żeby wypuścić włos, wtedy(w sensie po fina) wydaje się że wyrastają nowe włosy ale realnie to ich zalążki ciągle istniały, tylko w zamrożeniu. jeśli mieszek jest już martwy to niestety fina nie pomoże
*z minoksydylem identyczna sprawa
*z minoksydylem identyczna sprawa
- v3sp347ine
Jeśli masz martwy mieszek to tylko przeszczep. A jeśli masz po prostu słabe i cienkie włosy to po finie/ducie wyrosną normalne i grubsze, tylko że cykl wzrostu włosa jest długi w chuj. A odnośnie trychologa, nie ma sensu iść do takiego, który nie jest dermatologiem, bo wtedy i tak musisz iść do rodzinnego/derma, żeby przepisał bloker dht xd
Jezus Maria, styl jak krezus