Reakcje na posty

Dział stworzony z myślą o użytkownikach oraz ich pomysłach związanych z rozwojem strony.

Moderator: Moderatorzy

Czy chcesz wprowadzenia reakcji na posty?

Tak, w formie plusów
53
25%
Tak, w formie plusów i minusów
24
11%
Tak, w formie emot
17
8%
Nie
117
55%

Liczba głosów: 211

Awatar użytkownika
Megidox

Re: Reakcje na posty

Post autor: Megidox »

Malloy pisze: 18 sie 2026, 9:29 unikniemy bezsensownego wyzywania się w tematach politycznych
Ponioslo eKolege - na bank weganin, LGBT(co wiadomo z jaką platforma do komunikacji się równa ;) ) pacyfista oraz cyklista
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Przynajmniej nie liberał
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

DoubleB pisze: 18 sie 2026, 10:29
dr zjeb pisze: 18 sie 2026, 9:51 Kciuk w górę - Psycholandlord
paluch
Paluch to kciuk w dół akurat.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

jestem na nie, jedyne prawilne reakcje to emoji płacząca ze śmiechu przy memie w konwersacji z ziomkiem gdy idziesz np. chodnikiem i nie chce ci się odpisywać, kciuk w górę dla jakiegoś cwela w firmie, który wkurwia i Haha na fb by wkurwić boomerów pierdolących coś, reszta do piachu
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Burak pisze: 18 sie 2026, 9:16 Reakcje na posty tylko zmniejszą aktywność w postach, zamiast napisać post uzytkownicy będą dawać like / dislike / serduszko / emoji gówna.
SWN pisze: 18 sie 2026, 9:51 potencjalne zmniejszenie chęci na pisanie i czytanie, bo po co skoro można zerknąć na reakcje kto ma racje) z którymi się zgadzam.
Jose pisze: wczoraj, 21:00 a ja jestem przekonany (choć może to naiwne), że jednak też dominują tu normalny ludzie, którym po prostu nie chce się zabierać w każdej sprawie głosu albo schodzić na poziom zażartej dyskusji.
Jose dał trafny według mnie argument, dlaczego warto rozważyć wprowadzenie reakcji. Kompletnie nie przemawia do mnie teza, że taki mechanizm ogranicza chęć uczestnictwa w dyskusji. Zobaczcie sobie, jaka różnorodność użytkowników była w temacie Polityka w 2019 roku i o ile mniejsza była wtedy temperatura sporu. Być może wynika to z odpływu użytkowników z forum, a być może z tego, że ludzie nie chcą się udzielać, żeby nie zostać przydzielonym automatycznie do jednej ze stron sporu politycznego. Jeżeli w jednym temacie zbierze się kilku zawziętych userów, którzy podzielają pogląd na sprawę, to nawet jeśli są w zdecydowanej mniejszości w ogóle forum - reszcie się nie będzie chciało udzielać, bo obraz całości będzie zakrzywiony.
Zresztą argument o zmniejszonej chęci pisania jest według mnie nieprzemyślany - wystarczy spojrzeć na wspomniane forum Wanda, albo na wykop, gdzie nawet mimo tego, że przy zaminusowanym komentarzu jest on mniej widocznym, ludzie i tak w lepszych czasach tego portalu potrafili prowadzić dyskusje na kilkaset wypowiedzi. Imo to może wręcz dawać motywację do pisania lepszych wypowiedzi - widzisz gratyfikację po napisaniu dobrego posta, chce ci się pisać dalej, dostajesz 20 emotek gówna po przeklejeniu kolejnego fejka z twittera, zastanawiasz się nad swoim życiem.
Zresztą, poza tym wszystkim, co szkodzi to wprowadzić na miesiąc i sprawdzić na żywym organizmie i najwyżej później wycofać?
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Z drugiej strony jak ktoś zobaczy że jego przeciwnik w dyskusji dostaje same plusy, to nawet jeżeli obiektywnie ma rację, a oponent dostaje plusy tylko dlatego że jest lubiany / jest z tego samego obozu politycznego co plusujący, to użytkownikowi odechce się brać udziału w potyczkach na wolno na forum, bo najprawdopodobniej zostanie zasypany minusami, i ja mu się nie dziwię.

Chcesz żeby było jak na wykopie i tak by było - użytkownik widzi plusy pod czyimś postem to plusuje, widzi minusy to minusuje, nie czytając samego posta i nie zastanawiając się nad tym czy on ma rację czy nie. Nie tak być powinno, tak mi się wydaje. Ja jestem na nie.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Burak wypluwa proste fakty.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Burak pisze: wczoraj, 22:15 Chcesz żeby było jak na wykopie i tak by było - użytkownik widzi plusy pod czyimś postem to plusuje, widzi minusy to minusuje, nie czytając samego posta i nie zastanawiając się nad tym czy on ma rację czy nie. Nie tak być powinno, tak mi się wydaje. Ja jestem na nie.
Trochę inaczej to widzę w przypadku małej społeczności jak nasza, gdzie każdy widząc przykładowo dwa minusy pod każdym postem Haczapurjana od Czarnego i ffee wie, że są one nic niewarte. No ja nie jestem do tego pomysłu przekonany w stu procentach, rzucam tę propozycję ponownie, bo wydaje mi się, że istnieje optymalna forma reakcji bez większych wad, która by pomogła rozruszać forum, mimo że na pierwszy rzut oka wydaje się, że byłoby wręcz przeciwnie.
I nie wydaje mi się również, żeby na naszym forum istniały osoby "patrz mama widzisz plusy to plusujesz", średnią wieku mamy plus 20 i mimo na pewno paru aktów trollingu mógłby to być wierzę dobrze działający system.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Czak pisze: wczoraj, 22:37 gdzie każdy widząc przykładowo dwa minusy pod każdym postem Haczapurjana od Czarnego i ffee wie, że są one nic niewarte
obecnie nie musi się zastanawiać czy są coś warte czy nie, i nie musi brać poprawki w odpowiedzi na to co hivemind slizgawki w momencie odpowiedzi sądzi o poście na który odpowiada, dopóki ktoś sam słownie - a nie emotką - na niego nie zareaguje i nie napisze odpowiedzi.

Nie widzę też w jaki sposób dodanie reakcji na forum miałoby pozytywnie wpłynąć na aktywność, aktywność owszem byłaby dużo większa ale widoczna tylko w liczbie reakcji na posty, która jeżeli chodzi o prawdziwy ruch jest warta tyle co nic, a zmalałaby aktywność w postach, bo po co się trudzić pisać post jak możesz kliknąć plus / minus i fajrant. Jak dla mnie obecnie jest dobrze.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2026, 23:09 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Cały koloryt i wajb ślizgawkowy to żywcem wklejone bowdowny i inne emotki, dodanie reakcji tylko to rozwodni i zrobi obsraną gównem podróbę socjali, w dodatku i tak nieudaną.
śmigam na desce, ktoś mnie obserwuje
poznaję te mundury, wiem co to za chuje
Awatar użytkownika
camzat

Post autor: camzat »

jebać to guuwno. kilku gamonii liżących się po jajach bedzie wpierdalać emote kupy dla camziego. a takiego chuja lamusy :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Reakcje do postów otworzą też teoretyczną furtkę dla osób szukających poklasku a w obecnym systemie ich nie znajdujących - nie dość że otrzymywaliby reakcje od użytkowników którzy nie napisali żadnych postów na forum, a tylko lurkują i ich opinia dla mnie liczy się tyle co deklaracje Quebonafide o kończeniu kariery, to jeszcze - mam nadzieję że nie ma na forum tak zjebanych żeby coś takiego robić - mogliby zakładać multi tylko po to żeby lajkować swoje posty. Obecnie takie multikonta które za kimś łazą tylko w celach spropsowania tego o czym ktoś pisze są dużo bardziej widoczne i łatwiejsze do wyłapania (nawet przez użytkowników trzecich, a nie moderację), niż multikonta których jedyna aktywność byłaby widoczna w nabijaniu +1 na licznikach reakcji pod postami
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

ale te plusy i minusy (to jedyne, co słyszę) mają sens na boardach typu reddit, gdzie komentarze są sortowane, a u nas i tak posty są w kolejności chronologicznej
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Burak, nie obawiaj się tego, ja będę Tb lajkował posty
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

W chuju mam lajki, mogę pełną krytykę przeczytać.
Spoiler
Oczywiście dziękuję, ale nie są mi one potrzebne do szczęścia :oops:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
Awatar użytkownika
marmolad_k2

To ja mogę dawać dislajki, żeby się wyrównało i nikt nie czuł się pokrzywdzony.
Obrazek
Awatar użytkownika
v3sp347ine

Post autor: v3sp347ine »

dajcie plusy i minusy bo chcę minusować posty marmolada i plusować buraka
Jezus Maria, styl jak krezus
Awatar użytkownika
aze

Post autor: aze »

bardzo mnie cieszy ze na tym forum nie ma reakcji i oby tak zostalo, tak samo jakies inne systemy "reputacji" na kiju - precz
NIGDY KURWO MNIE NIE ZŁAMIESZ ~OSKAR PAM PAM :rotfl:
Awatar użytkownika
firma

Post autor: firma »

nie no reakcja na post jedynie moze byc innym postem z cytatem, bo te reakcje o jakich mowa zabilyby klimat
ODPOWIEDZ