[pop] SIENNA SPIRO - Visitor

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: mql, Ruces

Waldek98

[pop] SIENNA SPIRO - Visitor

Post autor: Waldek98 »

Od kilku dni praktycznie non-stop na rotacji. Jestem totalnie oczarowany tym albumem i klimatem jaki stworzyła Sienna wraz z m.in Omerem Fedim, odpowiedzialnym w dużym stopniu za warstwę muzyczną albumu.
Najbardziej polecam "Great Expectation", "Die On This Hill" mające na samym Spotify ponad 500 mln odsłuchów, "Pure", "Visitor" , "Time, You & Me". Włączając pierwszy raz ten materiał spodziewałem się typowego popu, mającego na celu wygenerowanie jak największego zysku. Oczywiście wiadomo, że zarówno wokalistce jak i wytwórni zależało na jak najlepszej sprzedaży, jednak słychać tu pewną magię i ambicję stworzenia kompozycji nawiązujących do soulowych osiągnięć idoli Sienny pokroju: Dinah Washington, Adele, czy Al Greena. Widziałem również opinie porównujące Siennę do Raye. Ja mając do wyboru tegoroczny album Raye i "Visitor" Sienny, zdecydowanie mam większą chęć odpalić ten drugi, co oczywiście nie znaczy, że Raye wydała słaby materiał.

TELEDYSKI:

Great Expectation:

Visitor:

Material Lover (The Devil Wears Prada 2):

Die On This Hill:
moody

Re: [pop] SIENNA SPIRO - Visitor

Post autor: moody »

kurde nie wiem, mi nie siedzi. jak dla mnie to taki pop, ktory probuje byc wysublimowany, soulowy, ale wychodzi wydmuszka. niezbyt oryginalna swoja droga, bo amy winehouse czy lana del rey tu mocno momentami zajezdza
ODPOWIEDZ