Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
- Cz4rny1337
- Moderator
- Haczapurjan
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Schudł jebany
- piernikowyskoczek
robin Williams vibe
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Ja będąc ojcem gram sobie po prostu w ramach rozrywki i relaksu, czasami zastępując to filmem, czasami książką. Oczywiście, że można byłoby ten czas wykorzystać produktywniej, ale co byś nie robił to każdy czasem potrzebuje się oderwać, a czemu nie wykorzystać do tego gier? Na pewno jest lepiej pograć godzinę w skupieniu na jednej rzeczy niż przez ten czas np. scrollować internet.99mayday pisze: ↑20 sie 2026, 0:59 dyskusja jest ogólna więc pytanie jest nie mniej
jak się czujecie jako dorosłe chłopy w wieku w którym wasze Mamy miały już 1-2 dzieci(tu jest przypał że nie można wybrać rasy) kiedy gracie w gierki typu: pobiegnij, zabij, przynieś, ubierz, biegnij, zabij itp. ?
pytam nie złośliwie, tylko dla nauki własnej - czy da się mieć więcej niż 30 lat i nadal mieć zajawkę w graniu w gry?
żeby była jasność - sam kocham gry i uważam je za pełnoprawne medium kultruowe - ale niestety na codzień walcze z tym aby "nie marnować czasu na gry" i to pojebane myślenie odbiera mi całą przyjemność
ostatnio mam fazę sentymalnego powrotu do korzeni wiec słucham Zkibwoy Skandale oraz odpaliłem Settlers IV oraz Herores III...w mojej głowie to był najlepszy możliwy sposób na spędzenie wolnego czasu, ale jednak ta sama głowa płata mi figle - nagle czuję, że tracę czas bo w tym czasie mógłbym nie wiem np. nauczyć się czegoś nowego...zarobić kabzę...zrozumieć jak działa świat
macie może mentalny patent na cieszenie się relaksem po 30...?
Ja sobie normalnie gram, wróciła zajawka, po chwilach zwątpienia na początku roku. Już prawie 4 dychy i dalej gierki bawią, więcej funduszy, więcej czasu na hobby. No żyć nie umierać.
- Cz4rny1337
- Moderator
Depresje to chyba mają lamusy od PlayStationXD bo im pudełka zabrali. Normalni ludzie grają na kilku systemach, chodzą na meczyki, do kina, wakacje też są.
- Cz4rny1337
- Moderator
ja nie o Tobie bo grasz, sam widze po sobie, ze mam mase gier, czas, rozne platformy i chec do grania - ale wypalenie, zalew mozgu telefonem powoduja ze czesto nie siegne po te rozrywki czy ksiazke i o

No ja na początku roku chciałem granie porzucić, oddałem siostrze w huj gierek, pełno nawet nie rozpakowanych przez lata, leżały na półce, i czekały na lepsze czasyXD. Zrobiłem sobie przerwe na kilka miesięcy i teraz normalnie gram sobie po parę h dziennie oprócz weekendów, gdzie czas spędzam na innych rozrywkach jak picie browarkow i meczykiXD albo jakiś wyjazd z kobita.
- Haczapurjan
Grał ktoś już w The Sinking City 2?
Daje vibe Silent Hilla wymieszanego z Residentem trochę
Daje vibe Silent Hilla wymieszanego z Residentem trochę
potwierdzam, chociaż trzy dychy na karku będę miał dopiero za 1,5 miesiącaCz4rny1337 pisze: ↑20 sie 2026, 8:22 dodalbym tylko, ze jacys tacy wszyscy pospinani jestescie, praca, kariera, emerytury Wam po nocach spac nie daja i sie wyluzowac - chlopy kochane robcie cos z tym
o ile masz znośne dla Ciebie siano to nie ma co sie stresować że można mieć więcej
ale nawet jak nie masz to i tak trzeba se dać na luz czasami bo sie zajebać idzie, widze w robocie ludzi głównie starszych co traktują januszex jakby to ich firma była, siedzą przejmują się, a ja spierdalam równo o 16, układam skład w fpla od godziny tera, ale jak trzeba się spiąć to zapierdalam i raczej zawsze same propsy a hajs też dla mnie spoko
w sensie no chodzi mi że balans trzeba mieć, jest czas żeby pozapierdalać, jest czas żeby pograć na konsoli nintendo w gierki dla dzieci
taka jest moja prawda futbolu giereczkowa
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
To nikt nie grał w żadną piłkę na psp?
ja po prostu zostawiam telefon gdzie indziej i niech się wali i pali xDCz4rny1337 pisze: ↑20 sie 2026, 13:08 ja nie o Tobie bo grasz, sam widze po sobie, ze mam mase gier, czas, rozne platformy i chec do grania - ale wypalenie, zalew mozgu telefonem powoduja ze czesto nie siegne po te rozrywki czy ksiazke i o
Przede wszystkim to nie ma się co zmuszać, to ma być zabawa (czasem łatwa, czasem trudna - zależy w co i jak grasz), która w ogólnym rozrachunku daje poczucie relaksu / satysfakcji. Średni wiek współczesnego gracza to 36 lat. Są i emeryci, którzy czerpią zajawkę z gier, a także są małolaty, których do tego nie ciągnie. Tu nie powinno chodzić o wiek, a o to czy realnie masz ochotę pograć czy nie.99mayday pisze: ↑20 sie 2026, 0:59jak się czujecie jako dorosłe chłopy w wieku w którym wasze Mamy miały już 1-2 dzieci(tu jest przypał że nie można wybrać rasy) kiedy gracie w gierki typu: pobiegnij, zabij, przynieś, ubierz, biegnij, zabij itp. ?
pytam nie złośliwie, tylko dla nauki własnej - czy da się mieć więcej niż 30 lat i nadal mieć zajawkę w graniu w gry?
Zastanów się czy to jest wypowiedź, która wyszła od kogoś bliskiego, czy kiedyś sam tak zacząłeś myśleć. Inni dobrze wyjaśnili, że przez gry możesz się też uczyć np. języka. I nie musi to być tylko angielski. Gry typu soulslike uczą determinacji i cierpliwości
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy te pieniądze są Ci niezbędne? Jeżeli jesteś w kiepskiej sytuacji finansowej, to wiadomo, że granie nie pomoże się z niej wydostać, ale jeżeli masz stabilną sytuację i poduszkę finansową to odpowiedz sobie na pytanie czy pracoholizm jest rozwiązaniem? Po tym co napisałeś mam wrażenie, że nie zostawiasz sobie wcale możliwości na odpoczynek / reset mózgu, tylko ciągle ma być produktywność, produktywność, produktywność, a tak na dłuższą metę nie da się żyć, bo się zajedziesz. Do tego przeanalizuj sobie jak wygląda u Ciebie sen i ruch, bo braki realnie wpływają na zdrowie.
PS
Wielkie 5 dla Pitersa, który o 16 spierdala z roboty i ma wyjebane. Tak trzeba żyć.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
- genocidegeneral
"CO?!" mówię do niego, a on do mnie "Że tego, rozumiesz, bo tutaj"
Steam decki też sprzedają z absurdalną przebitką, ale tutaj procentowo to już mocno odlecieli
Dodano po 39 sekundach:
a dziekuje
I tyle z testów byloXD.
dzień dobry chciałem ogłosić, że ograłem RE4 Remake i jest to absolutnie GOAT produkcja.
To w zasadzie moja pierwsza pełnoprawna przygoda z serią, ogrywałem kiedyś tylko demo dwójki jak kupiłem laptopa ale potem jakoś omijałem serie. Za bajtla to tylko pamiętam z obserwacji jedynkę jak braciaki na szaraku łupili.
GUN RHYMES WITH FUN FOR A REASON STRANGER, HAHA
GUN RHYMES WITH FUN FOR A REASON STRANGER, HAHA
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

kurde musze w koncu ograć, uwielbiam tlou wiec wydaje mi się, że re też by mi siadło