Kobik - Małopolscy 2 (2026) [Zapowiedź]
Re: Kobik - Małopolscy 2 (2026) [Zapowiedź]
jak wymysli lepsze refreny niz na malopolskich czytaj powtarzanie jednego slowa 100razy to juz bedzie 2x lepiej, traktor siedzi
Dobre i przyjemne.
Ale chyba nigdy nie przebije swojego najlepszego albumu jakim była EPka Phantom
Ale chyba nigdy nie przebije swojego najlepszego albumu jakim była EPka Phantom
- MalkoNTENT
Jakby nawijał o ciekawych rzeczach byłby moim
Nr 1.
Nr 1.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Ten kawałek to 10 razy powtórzony refren?
Ta suka to Piotrek.
- JoeyJoeJoe
Kobik mocno przehajpowany jest na ten moment, ziomek nawinął ze dwa ciekawe barsy w karierze i się dziwi że każdy ma w niego wyjebane.
Wbrew pozorom mainstreamowy słuchacz też oczekuje, że raper będzie miał jakąkolwiek osobowość. Spójrzmy na topke mainstreamu, każdy tam się czymś wyróżnia choćby głupim gównem jak fryzura czy kolor kurtki.
A taki Kobik? Co można powiedzieć na jego temat? Mały ziomeczek... z Krakowa... koleguje się z ćpaj staljem... robi graffiti... yyy...
Nudy, panie, nudy.
Wbrew pozorom mainstreamowy słuchacz też oczekuje, że raper będzie miał jakąkolwiek osobowość. Spójrzmy na topke mainstreamu, każdy tam się czymś wyróżnia choćby głupim gównem jak fryzura czy kolor kurtki.
A taki Kobik? Co można powiedzieć na jego temat? Mały ziomeczek... z Krakowa... koleguje się z ćpaj staljem... robi graffiti... yyy...
Nudy, panie, nudy.
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
najbardziej interesuje mnie czy w końcu dostaniemy jakieś wyjaśnienia dotyczące tego co wydarzyło się pewnej letniej nocy w klubie prozak 2.0
a ktoś go hajpuje?
gość CHYBA żyje z rapu, ale ogólnie to tyle, przecież nie gra miliona koncertów, na Spotify ma niewiele ponad 100k słuchaczy, a pewnie większość nabita dzięki temu, że ma kilka featów (większość top odsłuchiwanych kawałków to właśnie te, gdzie jest gościnnie albo ma kogoś gościnnie)
wydaje mi się też, że on jest JAKIŚ, południowy, wkręcony w swoja niszę, na pewno niesamowicie osłuchany, co słychać z jego follow-upów, bardzo dobrze rapuje, ale... no zgodzę się, że brakuje barsów, hitów, czegoś turboprzekonującego, bo nawet jak podobało mi się od niego coś tam, to rzadko kiedy wracam, nawet nie wiem, co miałbym od niego polecić, komuś, kto chciałby zacząć słuchanie; z drugiej strony - tak czysto technicznie, to trudno się do niego o cokolwiek przywalić - umie pisać, umie rapować, ma dobre bity, szkoda, że często w opcji do zapomnienia
Ale jeśli chodzi o HAJP, to raczej odpowiedni
Nie no, raczej nie ma szans, że on żyje z rapu. Chłop raz na rok zagra koncert, na którym nie ma więcej, niż 50 osób. Wyświetleń też tyle co nic. Co do reszty to pełna zgoda.
- Oportunistycznyebaka
Nie byłbym tego taki pewny, przypominam, że chłop wydaje w Sony i ma z nimi kontrakt, więc pewnie na jakieś tak życie starcza, bo płyty wychodzą rok w rok. A czy to się opłaca Sony to już chuj mnie obchodzi.
Ano w sumie, zapomniałem o tym, że on jest podpisany. Ktoś wie w ogóle jak wyglądają takie kontakty dla niszowych raperów?
myślałem że komercyjnie graffiti robi
Jak Sony? Najpierw był w BOR potem poszedł do Warnera a teraz jest w step hurtOportunistycznyebaka pisze: ↑19 sie 2026, 9:09 Nie byłbym tego taki pewny, przypominam, że chłop wydaje w Sony i ma z nimi kontrakt, więc pewnie na jakieś tak życie starcza, bo płyty wychodzą rok w rok. A czy to się opłaca Sony to już chuj mnie obchodzi.
𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪
-
piotr474747
no tak, bo 'kontrakt' to miesięczna wypłataOportunistycznyebaka pisze: ↑19 sie 2026, 9:09 chłop wydaje w Sony i ma z nimi kontrakt, więc pewnie na jakieś tak życie starcza
- Oportunistycznyebaka
Ja wiem, że to nie jest miesięczna wypłata, dlatego napisałem że co roku wydaje płytę, reszty chyba nie muszę tłumaczyć.no tak, bo 'kontrakt' to miesięczna wypłataobawiam się że jak przejrzą wyniki w excelach to długo w tym sony nie pobędzie (i dobrze, po co mu to?)
Racja, pomyliłi mi sie Mejdzersi. To, że w BOR to pamiętam bo bawił mnie ból dupy ze strony zainteresowanego.Jak Sony? Najpierw był w BOR potem poszedł do Warnera a teraz jest w step hurt
-
piotr474747
w przypadku sprzedaży/wyświetleń Kobika to myślę że w rok zarabia max 10k, koncertów raczej nie graOportunistycznyebaka pisze: ↑19 sie 2026, 15:54 dlatego napisałem że co roku wydaje płytę, reszty chyba nie muszę tłumaczyć.
nie mogę się przekonać do tego typa, brzmi w moim odczuciu nieautentycznie - ani flow, ani głosu, ani linijek - jedyne co wniósł do rap gry to zwrotka rogala
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora