[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
-
tacocabana
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
wczoraj obejrzana Odyseja, mocne MEH, bardzo odrzucily mnie dialogi, no czulem sie jak w gimnazjum, z kina wyszedlem rozczarowany. Pare rzeczy spoko, 3 akt najlepszy, jednak film pozostawia w moim odczuciu niedosyt
pozdrawiam kinomaniacy
pozdrawiam kinomaniacy
j6k
Ojczyzna/Fatherland - film reżysera Idy i Zimnej wojny - i znowu ładne, czarno-białe, kwadratowe kadry. Sam film to syf totalny - pozbawiony fabuły, tempa, przekazu. To chyba jakiś scam pod zwolnienia podatkowe. Połowę seansu walczyłem żeby nie zasnąć. Omijać.
Kandydaci śmierci - polskie Boyhood, tylko że prawdziwe. Dokument: trzech sympatycznych chłopaków z rozbitych rodzin i tata jednego z nich co rok w wakacje przez 17(?) lat wyjeżdżają w różne zakątki Polski kręcić kolejny odcinek amatorskiego horroru w typie ZF Skurcz. Obserwujemy jak dorastają, trochę czasem popłaczą, trochę się czasem na siebie poobrażają, trochę pogadają o życiu. Cudowne, naturalne, heart-warming, i w ogóle. Nietoksyczna męskość FTW! 9.5/10 dla mnie.
Kandydaci śmierci - polskie Boyhood, tylko że prawdziwe. Dokument: trzech sympatycznych chłopaków z rozbitych rodzin i tata jednego z nich co rok w wakacje przez 17(?) lat wyjeżdżają w różne zakątki Polski kręcić kolejny odcinek amatorskiego horroru w typie ZF Skurcz. Obserwujemy jak dorastają, trochę czasem popłaczą, trochę się czasem na siebie poobrażają, trochę pogadają o życiu. Cudowne, naturalne, heart-warming, i w ogóle. Nietoksyczna męskość FTW! 9.5/10 dla mnie.
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
jest gdzieś w internecie czy w kinie byłeś?Luxair pisze: ↑20 sie 2026, 12:55 Kandydaci śmierci - polskie Boyhood, tylko że prawdziwe. Dokument: trzech sympatycznych chłopaków z rozbitych rodzin i tata jednego z nich co rok w wakacje przez 17(?) lat wyjeżdżają w różne zakątki Polski kręcić kolejny odcinek amatorskiego horroru w typie ZF Skurcz. Obserwujemy jak dorastają, trochę czasem popłaczą, trochę się czasem na siebie poobrażają, trochę pogadają o życiu. Cudowne, naturalne, heart-warming, i w ogóle. Nietoksyczna męskość FTW! 9.5/10 dla mnie.
Kino Pałacowe w Poznaniu @badi
Totalnie przeciwległe odczucia. Film przepełniony treścią, a mimo to ani kroku wstecz formalnie względem wcześniejszych dokonań. Jedyne co dziwi to fakt, że nie wygrał w Cannes głównej nagrody (Fiord to nadal bdb kino, ale półkę w dół względem Pana Pawła). Niesamowite jak w te 80min z hakiem można tak rozkurwić, podczas gdy większość dzisiejszych filmów to rozwleczone 2,5h epopeje, w których faktycznej zawartości jest na 45min
szklana pułapka w Korei z zombie, na plus, że zombiaki bardzo sprytnie wymyśleni, ale dawno w niczym nie widziałem aż tak przekoxowanych postaci i tarczy ważnej postaci, momentami kurwa steven Seagal
cztery żubry i dwie kurwy
Barzo tak jak KamilNO. Piekny film. Pięknie.pokazana relacja ojca i córki i skomplikowanej walki o wartości gdzie czasami dochodzi do wyborów typu ojczyzna vs rodzina.KamilNO pisze: ↑20 sie 2026, 16:07Totalnie przeciwległe odczucia. Film przepełniony treścią, a mimo to ani kroku wstecz formalnie względem wcześniejszych dokonań. Jedyne co dziwi to fakt, że nie wygrał w Cannes głównej nagrody (Fiord to nadal bdb kino, ale półkę w dół względem Pana Pawła). Niesamowite jak w te 80min z hakiem można tak rozkurwić, podczas gdy większość dzisiejszych filmów to rozwleczone 2,5h epopeje, w których faktycznej zawartości jest na 45min
Mało tego imo to wszystkie trzy wymiwnione stanowią całość . Jest wiele wspólnych mianowników, wiele smaczków i motywów łączących te trzy filmy. Coś pięknego.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
obejrzałem ostatnio w kinie remaster cyfrowy Paris, Texas Wima Wendersa i o boże jedyny, jakie to jest arcydzieło
prywatne top10 ukochanych filmów życia. perfekcyjna bryła. Nastassja Kinski w tym filmie - osobny 
Pomoc Domowa podobno książka była jakimś hitem wśród kobiet, więc nic dziwnego, że i film jest słaby. Mało angażujący, bez emocji i napięcia, fabuła dla znudzonych kur domowych