Utworzenie nowego działu - POLITYKA

Dział stworzony z myślą o użytkownikach oraz ich pomysłach związanych z rozwojem strony.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: Utworzenie nowego działu - POLITYKA

Post autor: SWN »

zemsta1camzata pisze: wczoraj, 14:49 możesz dodać wszystkich, a jak ktoś jest zainteresowany to sobie przescrolluje na sam dół i wejdzie do danego tematu
No czyli tak jak napisałem - wyjebać z aktywności WSZYSTKIM, żeby grupa osób która się wkurwia się nie wkurwiała. Wg mnie overkill.

Przez brak wbudowanej funkcji natychmiastowego ignorowania/anulowania ignorowania (takiego faktycznego, a nie ukrycia na froncie) w phpBB zawsze znajdzie się poszkodowana grupa - sam jestem w kilku ; p
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

ocb
Awatar użytkownika
firma

Post autor: firma »

mnie polityka wkurwia odkad zyje, wykurwic z tym jak najdalej jestem za
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

Ja nie lubie i nie jestem za polityką na forum, ale no niestety jak ktoś nie jest zainteresowany to niech nie czyta i tyle. Jakby się dało wyjebać to z nieprzeczytanych to sam chętnie bym to wybrał, bo tak zazwyczaj czytam forum, że sobie klikne co mnie zainteresuje w nieprzeczytanych i mam stonoga fejs jak widzę tematy okołopolktyczne na górze listy, no ale co zrobić. Z perspektywy osób zainteresowanych co liczą na jakąś dyskusje i napływ jakikolwiek napływ nowych użytkowników blokowanie całkowicie widoczności to pewnie lekkie skurwysyństwo i w ich przypadku zablokowanie jakiegoś potencjalnego napływu jakiegokolwiek nowego usera, ale realnie nie wiem czy to by cokolwiek zmieniło poza utrudnieniem wam czytania tematów, jeżeli korzystacie z nieprzeczytanych.

Bardziej już byłbym za tym, żeby tematy offtopowe i wszystko co tej polityki nie musi mieć, bo są od tego inne miejsca, było od tego czyste, a nie wykorzystywane do wbijania szpileczek i nawiązywania do polityki.
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Dział polityka bez modów i niech się huje leja między sobą.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Też ostateczne rozwiązanie kwestii moderatorskiej takiego działu myślę że powinno należeć do osób które się w takich tematach najczęściej udzielają, a nie anonimowych awatarów którzy tylko patrzą z boku.

Jeżeli uważacie że to dobry pomysł to mógłbym zrobić taką listę użytkowników, potrzebowałbym tylko spis tematów okołopolitycznych z których wyciągnąłbym topke postujących z nie wiem, ostatnich dwóch lat, udostępnił taką listę administracji i niech oni niejawnie pytają na PW tych użytkowników jak by sobie taki dział bez moderacji, wolna amerykanka, wyobrażali.

Ale to tylko moja opinia, nie jestem z moderacji, ja tu tylko kafelki kładę.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

To jest dobry pomysł, ale oczywiście wtedy też nie mógłby mieć zastosowania punkt regulaminu, gdzie to po zgłoszeniu obrazy przez użytkownika, leci warn.

Ja jako człowiek formatowany przez lata przez loośne gatki, gdzie na porządku dziennym były distroje i wysyłanie żonie usera zdjęć, jak ten się obnaża przed fejkowym avarantem świrującym dupeczkę, mam pewien dysonans, gdy leci warn za "obelgę" w postaci "przygłupa". (Już abstrahuję od tego, że mieliśmy cykliczny plebiscyt na "przygłupa roku", eliminacje, pudła i statuetki, a także wyróżnienia dla multimedalistów).

Trochę tak jakby do podziemnego kręgu przyprowadzić mamę każdego z zawodników, żeby w razie W mogła zgłosić gdzie trzeba, że Ananiasz dostał plaskacza za mocno.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Haczapurjan pisze: wczoraj, 16:03 To jest dobry pomysł, ale oczywiście wtedy też nie mógłby mieć zastosowania punkt regulaminu, gdzie to po zgłoszeniu obrazy przez użytkownika, leci warn.
Chyba właśnie o to chodzi żeby można było bez limitów obrażać matki innym użytkownikom, a moderacja nic nie może zrobić, pytanie tylko co w przypadku gdy taka przepychanka dwóch użytkowników będzie trwała kilka stron i będzie kompletnie odbiegać od głównego tematu tematu, co będzie tylko uprzykrzać forumkowanie innym aktywnym w tym temacie użytkownikom.

Czy ktoś powinien w takim przypadku zareagować, czy możemy zaufać użytkownikom że nie będą z tym przesadzać, a jeżeli ktoś miałby reagować to w jaki sposób i gdzie by była wyznaczona ta granica kiedy administracja wkracza do akcji i rozdziela takich zakleszczonych nożycujących się delikwentów żeby nie spamowali i nie zaśmiecali tematu w którym jest dyskusja.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Dyskusja powinna być IMO albo moderowana z możliwie jasnymi zasadami, albo niemoderowana wcale. Ustawianie suwaka gdzieś po środku z moderatorem który niby jest, ale ma się nie wtrącać, ale jak będzie za duży burdel (czyli kiedy?) to jednak ma reagować to proszenie się o pretensje do moderatora po co się wpierdalał i jeszcze większą subiektywność interpretowania sytuacji przez modka niż obecnie.

Dotyczy wszystkich e-dyskusji, nie mówię teraz tylko o naszej Polityce.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

nie wlasnie o to nie chodzi burak i to nie sa loosne gatki
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

A szkoda
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Haczapurjan

eddy_wata pisze: wczoraj, 16:29 nie wlasnie o to nie chodzi burak i to nie sa loosne gatki
No tak, Eddy lubi zgłaszać do moderacji, więc ten postulat budzi zrozumiałe kontrowersje.

Nie wiem czy ktoś inny oprócz mnie dostał warna za stwierdzenie, że użytkownik jest "ukraińsko-niemieckiej tożsamości"
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

no to było dojebane, kolejny dowód na faworyzowanie stronnictwa propolskiego
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
eddy_wata

Nawet tutaj syfisz dlatego moderacja i ostre zasady musza byc. A zgloszen ci sie nalezalo z 17 wiec badz wdzieczny za tylko jedno bo bys musial loosne reaktywowac na wlasnym serwerze juz dawno gdybysmy nie byli wyrozumiali
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
Haczapurjan

eddy_wata pisze: wczoraj, 16:42 gdybysmy nie byli wyrozumiali
Ta liczba mnoga jest wymowna. Mentalne zblatowanie z moderacją :)
wujot
ave

Post autor: wujot »

bez kitu, co za łeb
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

pan eddy jest zbyt łaskawy
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Burak pisze: wczoraj, 16:25 Chyba właśnie o to chodzi żeby można było bez limitów obrażać matki innym użytkownikom, a moderacja nic nie może zrobić, pytanie tylko co w przypadku gdy taka przepychanka dwóch użytkowników będzie trwała kilka stron i będzie kompletnie odbiegać od głównego tematu tematu, co będzie tylko uprzykrzać forumkowanie innym aktywnym w tym temacie użytkownikom.
no to ja się wypisuję z takiego działu 🫡
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

Haczapurjan pisze: wczoraj, 16:33
eddy_wata pisze: wczoraj, 16:29 nie wlasnie o to nie chodzi burak i to nie sa loosne gatki
No tak, Eddy lubi zgłaszać do moderacji, więc ten postulat budzi zrozumiałe kontrowersje.

Nie wiem czy ktoś inny oprócz mnie dostał warna za stwierdzenie, że użytkownik jest "ukraińsko-niemieckiej tożsamości"
już się nasłuchałem jak koniec dostał ostrzeżenie za stwierdzenie, że użytkownik jest "baranem", więc ewidentnie jesteś prześladowany na forum za poglądy polityczne
Awatar użytkownika
eddy_wata

wujot pisze: wczoraj, 16:48 bez kitu, co za łeb
tak wiemy wujot ze ty akurat bys nie chcial moderacji w tematach bo yyyy oni beda rozkminiali w ogule kto co był i... eh nie chcemy moderacji w tematach

Obrazek

Dodano po 39 sekundach:
piernikowyskoczek pisze: wczoraj, 16:58 pan eddy jest zbyt łaskawy
a sugerujesz ze jest inaczej w tym konkretnym przypadku?
ta droga ide dalej
ODPOWIEDZ