@AseOne 20 zł
Bedoes x Lanek - Opowieści z Doliny Smoków (2019)
Re: Bedoes x Lanek - Opowieści z Doliny Smoków (2019)
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Ale błysnąłeś tumanie 
Nie no pewnie spory procent z tego sobie zabiera wydawca. Nic dziwnego skoro muszą wypierdolić w chuuu hajsu na promocje, klipy, marketing wokół płyty i zapłacić spore podatki i opłacić wszystkich zaangażowanych pracowników. Pewnie zabierają prowizje od hajsu z koncertów, ze streamingów, z płyt, z merchu, ze social mediów itp. żeby funkcjonować. Temu wszyscy uciekają na swoje jak już sie wypromują i rozwijają swoje firmy
Światem kręcą pieniądze
Ciekawe czy płyta załapie się z tym podwójnym diamentem jeszcze na stare zasady przyznawania certyfikatu przez ZPAV. Jeśli tak, to chyba już na miękko album przekroczył 300 tysięcy kopii z samych streamingów jeszcze przed zmianami. SBM narazie milczy.
Światem kręcą pieniądze
kiedys sie strasznie najebalem w srodku tygodnia i za kare puscilem sobie ten album nastepnego dnia w pracy, wytrzymalem moze polowe tego jazgotu. od tego wydarzenia juz nigdy nie zdarzylo mi sie az tak sponiewierac, dzieki bediemu jestem lepszym czlowiekiem 2115
Czy jest bardziej populistyczne gówno w polskim rapie niż to dzieło? Tu się należy podwójny diament za kosmiczne liczby, które wykręcił ten album.
Światem kręcą pieniądze
Założyłem tezę, że Bedoes to jest dobry raper. Trochę tak uważałem, przed przesłuchaniem.
Włączyłem Sobie nagranie jak oddaje rolka fance, mówię wow skoro tam tysiące ludzi zna teksty na pamięć i gość jest wielki zasięgowo to chce zrozumieć fenomen. Tym bardziej, że nic nie wydał od 7 lat, to chyba musi być w pizde dobry cnie?
<tyfy tyfy> otóż nie <tyfy tyfy>.
Nie wiem, nie rozumiem. Żeby być na szczycie w tym kraju trzeba być chujowym czy jak? Bo jak spojrzeć na czołówkę popularności raperów to tam nie ma specjalnie dobrych zawodników, same marniaki.
Mógłbym coś napisać o tej płycie po przesłuchaniu ale nawet mi się nie chce, dla mnie gościa czającego hip-hop i mającego pewne oczekiwania nie ma tu nic. Powstrzymam się od opinii szerszej.
Co jeszcze gorsze nadal chce zrozumieć ten fenomen więc czeka mnie odsłuch kolejnego albumu
Włączyłem Sobie nagranie jak oddaje rolka fance, mówię wow skoro tam tysiące ludzi zna teksty na pamięć i gość jest wielki zasięgowo to chce zrozumieć fenomen. Tym bardziej, że nic nie wydał od 7 lat, to chyba musi być w pizde dobry cnie?
<tyfy tyfy> otóż nie <tyfy tyfy>.
Nie wiem, nie rozumiem. Żeby być na szczycie w tym kraju trzeba być chujowym czy jak? Bo jak spojrzeć na czołówkę popularności raperów to tam nie ma specjalnie dobrych zawodników, same marniaki.
Mógłbym coś napisać o tej płycie po przesłuchaniu ale nawet mi się nie chce, dla mnie gościa czającego hip-hop i mającego pewne oczekiwania nie ma tu nic. Powstrzymam się od opinii szerszej.
Co jeszcze gorsze nadal chce zrozumieć ten fenomen więc czeka mnie odsłuch kolejnego albumu
Popi.jaku
- yungXpaproch
to trzeba czuć…Bedoes 2115 (pełna ksywa) pisze:Czarne okulary ukrywają moje oczy diabła…
No też jestem niesamowicie zszokowany, że ten album powykręcał ponad 70 milionów streamów pod prawie każdym utworem i drugie tyle wyświetleń na YouTube. Można powiedzieć, że na równi z albumem Młody Matczak są to najpopularniejsze albumy w historii Polski. Pewnie czeka na ogłoszenie podwójnego diamentu za płytę Opowieści z doliny smoków, zanim rozpocznie promocję swojej kolejnej płyty, bo od singla "Kamień z serca" minął prawie rok.
Światem kręcą pieniądze
No więc dlaczego temat o tej płycie zebrał 150 tysięcy odsłon i 811 postów (41 stron)?
Światem kręcą pieniądze
- yungXpaproch
2115 gang
zajebista w większości płyta, wolę rewolucje romantyczną bo jest imo równiejsza po całości
zajebista w większości płyta, wolę rewolucje romantyczną bo jest imo równiejsza po całości
krakowski łotr pisze: ↑07 gru 2019, 2:15 Bedoes zapraszał Oskara z PRO8L3MU do numeru Wschód ale ten odmówił
Światem kręcą pieniądze
A więc jednak faktycznie jest z niego antysystemowiec, a już myślałem że przez te współprace z Aliorem i betclickiem mu się odwidziało, chyba że tu chodzi o to że Bedoes za mało posmarował, albo co gorsze w ogóle chciał fit za fit.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ