Bijatyki - Fighting Games (Tekken, Street Fighter, Guilty Gear itp.)
Moderator: con shonery
Bijatyki - Fighting Games (Tekken, Street Fighter, Guilty Gear itp.)
Zakładam temat z okazji Evo, które nadciąga wielkimi krokami:
https://evo.gg/schedule
Rusza już jutro. Na początek o 19 polskiego czasu Showcase, gdzie pokażą nowości: zazwyczaj jakieś DLC i nowe postaci, chociaż może Capcom coś zupełnie nowego pokazać.
Potem poolsy i kwale, SF6, Tekken8, 2XKO, GG Strive, Rivals of Aether 2, Granblue Fantasy Versus, Fatal Fury, Vampire Savior, nawet Invicible Vs. W sobotę i niedzielę top 8 od 19 naszego czasu.
Dużo dobra.
https://evo.gg/schedule
Rusza już jutro. Na początek o 19 polskiego czasu Showcase, gdzie pokażą nowości: zazwyczaj jakieś DLC i nowe postaci, chociaż może Capcom coś zupełnie nowego pokazać.
Potem poolsy i kwale, SF6, Tekken8, 2XKO, GG Strive, Rivals of Aether 2, Granblue Fantasy Versus, Fatal Fury, Vampire Savior, nawet Invicible Vs. W sobotę i niedzielę top 8 od 19 naszego czasu.
Dużo dobra.
Re: Bijatyki - Fighting Games (Tekken, Street Fighter, Guilty Gear itp.)
kocham tekken, moja ulubiona postac to xiaoyu, jaka jest wasza ulubiona postac?
dupeczkami lubiłem grać, najbardziej chyba Nina i Anna
z męskich King
z męskich King
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Bijatyki umarły, przecież nikt w to nie graxD.
Ja w Tekkenie 8 praktycznie tylko Niną napierdalałem.
W ogóle widzieliście nową postać?
Dodano po 2 godzinach 16 minutach 51 sekundach:
Hwoaranga też lubię. Niedoceniana postać.
W ogóle widzieliście nową postać?
Dodano po 2 godzinach 16 minutach 51 sekundach:
Hwoaranga też lubię. Niedoceniana postać.
Hwoarang kozak, ulubiona postać. Law był spoko bo te jego obrotówki były mordercze i łatwe jak się łoiło z kimś na automacie w trójeczkę.
Cała scena bijatyk była dla mnie wielkim odkryciem dzięki temu filmikowi. Wielka produkcja
Cała scena bijatyk była dla mnie wielkim odkryciem dzięki temu filmikowi. Wielka produkcja
- Haczapurjan
- ART
jack-5 lubie bryan lubie steve lubie
Street Fighter 6 ma chyba najstabilniejszą bazę graczy. Tekken trochę stracił po dużych zmianach (poza tym jest trudniejszy bo trzeba znać po 120 ciosów każdej postaci). Oto dane ze SF6 na samym steamie:

Może nie jest to poziom mob czy battle royali, ale nie można powiedzieć, że nikt nie gra.
Nie wiem mordo co tam wrzuciłeś a nie chce VPN odpalać, pisze po swoich obserwacjach, nikt nie gra w bijatyki. Kiedyś community dojebane teraz szoruje po dnie. Mało komu chce się grać w gry w które musisz mieć skillaxD
Pominąć dowód, że się mylisz bazując na własnych obserwacjach - wygodne. W SF6 regularnie gra więcej osób niż we wszystkie jRPGi i mniej więcej tyle co w ARC Raiders np.
No to wypas ziom ludzie grają w jedną gierkę.
No to nie pisz bzdur, że nie grają. W Tekkena też grają, myślę że więcej na PS5 niż na steamie.
W ogóle tak oglądam to Evo i chyba sobie kupię coś takiego:
https://www.8bitdo.com/arcade-controller-pro/
Sporo ludzi na takich leverless stickach/hitboxach gra i jest mega wygodne pod tego typu gry.
O to chyba lepsze pod PS5 i PC:
https://qanbausa.com/sapphire/
W ogóle tak oglądam to Evo i chyba sobie kupię coś takiego:
https://www.8bitdo.com/arcade-controller-pro/
Sporo ludzi na takich leverless stickach/hitboxach gra i jest mega wygodne pod tego typu gry.
O to chyba lepsze pod PS5 i PC:
https://qanbausa.com/sapphire/
- Haczapurjan
Najlepiej coś od Hitboxa wziąć.
Ja kiedyś próbowałem na arcade sticku, ale to nie dla mnie. Jednak w Korei/Japonii kultura grania na maszynach arcade była bardziej zaawansowana.
A co do tego ile graczy gra to z takim Tekkenem jest ten problem, że przy premierze dużo casuali się zagrywa, ale potem odpadają, bo ten entry level, żeby w online matchach coś tam pograć, nauczyć się fundamentali etc., jest wciąż zbyt wysoki, chociaż i tak to wygląda lepiej niż przy Tekkenie 7 czy wcześniejszych częściach.
Ja kiedyś próbowałem na arcade sticku, ale to nie dla mnie. Jednak w Korei/Japonii kultura grania na maszynach arcade była bardziej zaawansowana.
A co do tego ile graczy gra to z takim Tekkenem jest ten problem, że przy premierze dużo casuali się zagrywa, ale potem odpadają, bo ten entry level, żeby w online matchach coś tam pograć, nauczyć się fundamentali etc., jest wciąż zbyt wysoki, chociaż i tak to wygląda lepiej niż przy Tekkenie 7 czy wcześniejszych częściach.
No tak. Tekken 8 jest sam w sobie świetny, jednak więcej ludzi gra w SF6 gdyż jest dużo prostszy. Wystarczy spojrzeć ile różnych ciosów jest w Tekkenie:
I weź tu ogarnij to wszystko, żeby potem wiedzieć jak skontrować. No ciężko, nic dziwnego.
Spoiler

I weź tu ogarnij to wszystko, żeby potem wiedzieć jak skontrować. No ciężko, nic dziwnego.
Grałem niedawno w Mortal Kombat X na PCeta. Bardzo przyjemna rozgrywka. Wcześniej to grałem w trójkę i czwórke, więc to spora różnica. Nowy Mortal poszedł w dobrą stronę. Gwarantuje podobną rozgrywkę, lepszą grafiki i większe możliwości.
Był finał T8 i nikt nic nie pisze, bijatyki to rzeczywiście nisza.
- v3sp347ine
Zubair mega performance. Mimo wszystko Ashowi poszło słabo, sądziłem, że luźno da radę do finału, ale cóż. 8 razy wygrane EVO z rzędu to chyba limit.
Nie grałem w sumie w T8, zatrzymałem się na grindzie w 7. Jebać wszystkich graczy Kinga, a najbardziej lubię grać Lili, wiem, że nikt nie pytał.
Anyway, nic dziwnego, że nikt nie gra w bijatyki. Próg wejścia, żeby wbić wyższe elo jest kosmiczny. Oczywiście nie trzeba znać wszystkich możliwych combo na postać. Z doświadczenia powiem, że może 15-20 kombinacji realnie użyjesz. W większości na lepszych ludzi nie dasz rady nawet dokończyć pełnej sekwencji xD
Nie grałem w sumie w T8, zatrzymałem się na grindzie w 7. Jebać wszystkich graczy Kinga, a najbardziej lubię grać Lili, wiem, że nikt nie pytał.
Anyway, nic dziwnego, że nikt nie gra w bijatyki. Próg wejścia, żeby wbić wyższe elo jest kosmiczny. Oczywiście nie trzeba znać wszystkich możliwych combo na postać. Z doświadczenia powiem, że może 15-20 kombinacji realnie użyjesz. W większości na lepszych ludzi nie dasz rady nawet dokończyć pełnej sekwencji xD
Jezus Maria, styl jak krezus
- Haczapurjan
Mnie męczy oglądanie pakolskich tryhardów, którzy po prostu pickują i mainują postaci najmocniejsze w danej mecie.
Dlatego tysiąc razy bardziej szanuję jakichś starych Koreańców typu Qudans czy jakiś JDCR, którzy siedzą od lat w tych Mishimach i mają wyjebane, że np. jakaś Nina jest S-tierem etc.
To samo jeśli chodzi o Keisuke czy Ikari, gdzie temu ostatniemu udało się wygrać EVO Kazuyą.
Gdyby Pakole nie dostawali wiz, to lepiej by mi się oglądało te turnieje
Dlatego tysiąc razy bardziej szanuję jakichś starych Koreańców typu Qudans czy jakiś JDCR, którzy siedzą od lat w tych Mishimach i mają wyjebane, że np. jakaś Nina jest S-tierem etc.
To samo jeśli chodzi o Keisuke czy Ikari, gdzie temu ostatniemu udało się wygrać EVO Kazuyą.
Gdyby Pakole nie dostawali wiz, to lepiej by mi się oglądało te turnieje