No prawdę mówiąc to się pozytywnie zaskoczyłem, jestem w trakcie odsłuchu na połowie płyty, obawiałem się taśmowego slopu, a jest całkiem świeżo różnorodnie i bardzo przyjemne się to słuchania. Kwiatek bardzo płodny artysta.
Dodano po 21 minutach 9 sekundach:
no dobra to płyta ta jest, przepraszam że zwątpiłem
lubię tego ziomeczka ale totalnie nie mogę się przekonać do jego solowej twórczości
ten styl zajebiście się uzupełniał w hałastrze szczególnie na pierwszych publikowanych projektach - przy nawijce tego pierwszego od linijki potem wjeżdżał kwiatek ze swoją surową, trochę przymuloną stylówą, ale uzupełniając cały kawałek dokładnie o to czego brakowało temu pierwszemu
natomiast podczas słuchania go solo szybko zaczyna brakować dobrych linijek i agresywnej energii
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
podoba się dla mn - bity tworzą mroczny klimat, on się snuje z nawijką, może nie ma wielkich one-line'erów ani super historii, ale to też nie jest gadanie trzy po trzy, trafiają się jakieś przekminki albo wyróżniające się wersy, całość jest bardzo spójna, co na plus i ładnie wchodzi właśnie jako album, sample też dobre - w ogóle właśnie produkcja nie jest taka type-beatowa, tylko JAKAŚ, co props
BublOner pisze: ↑03 sie 2026, 22:25
amen hewra w tytule to jakaś szpileczka w okto o prawa do marki czy może jakaś cicha zgoda?
od skoku się tak podpisuje, więc nie zdziwiłoby mnie to gdyby to był pomysł jakichś marketingowców od sokoła, żeby mniej wkręceni słuchacze skojarzyli na zasadzie "no hewra, było coś takiego, sprawdze"
Przy okazji wyszedł jeszcze jeden track, też bardzo fajny:
Ten z Amenem i Krankallem jest chyba jednak lepszy (i jak cranka nie jestem jakimś wielkim fanem to widziałbym płytę w tym składzie, panowie zajebiście by się dopełniali)
Ktoś wie skąd one pochodza? Czy Kwiatek robi kolejną płytę w tym roku czy to może jakiś bonus do poprzedniej?
Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
Ten z Ero jednak wcześniej już wyszedł, przeoczyłem