Współzałożyciel legendarnej grupy Hewra powraca z bezkompromisowym, autorskim materiałem. Amen (Gicik A’mane) oddaje w ręce słuchaczy projekt na wskroś mroczny i bezwzględnie surowy. Za spójną oprawę muzyczną w całości odpowiada Drepat, który wyprodukował wszystkie bity, perfekcyjnie dopełniając wyrazistą nawijkę.
Krótki film o nawijaniu to bezpardonowa podróż w najciemniejsze zakamarki podziemia. Album posiada wyraźne zarysowanie fabularne – podmiot liryczny błądzi w mroku, szukając sensu życia i próbując dotrzeć do samego źródła swoich dręczących problemów. To materiał przesiąknięty brudem, który nie bierze jeńców, odziera ze złudzeń i uderza autentycznością. Surowy, klaustrofobiczny klimat wylewa się z głośników od pierwszej do ostatniej sekundy, zmuszając słuchacza do konfrontacji z najtwardszą rzeczywistością i nie dając mu ani chwili na wzięcie oddechu.

copywriting ten sam co Skok jak widać, jest wczutka, Żulczyki tego świata już czekają z niecierpliwością na kolejny ruch podmiotu lirycznego
Nakład jest mocno ograniczony, a wersja deluxe nigdy nie zostanie dotłoczona. Zabezpiecz swój egzemplarz już teraz, zanim zniknie na zawsze.
chłopaki normalnie jakby cofnęli się w czasie do 2011 z megapoważną wiadomością dla czytelnika by natychmiast zakupić Bitcoina, bo nie ma już czasu zwlekać
Ekskluzywny Bonus Track: Utwór dostępny wyłącznie na fizycznym nośniku. Ten numer nigdy nie trafi do serwisów streamingowych ani do sieci.
hahaha
Ukryty Dysk (Kod QR): Ekskluzywny klucz dostępu do prywatnego, cyfrowego folderu z niepublikowanymi materiałami dodatkowymi oraz rzeczami, które miały nigdy nie ujrzeć światła dziennego.
mam nadzieję, że znajdzie się tam wideo na którym Oyche Doniz leje na tag JWP oraz teledysk do To jest banger
a sam kawałek całkiem mi się podoba, szczególnie tekstowo w kilku momentach
nie wiem tylko czemu Foster brzmi na nim jakby nagle dostał wady wymowy, albo wymienił się z Sują THS na zęby