S tier: Jongmen, GOAT, reprezentant newscholowej szkoły machania łapami, człowiek który wyznacza standardy w tej dziedzinie, raperzy powinni brać od niego nauki jak poruszać kończynami górnymi w materiałach wideo, dzieła wybrane:
Który raper najlepiej macha łapami w teledyskach
Który raper najlepiej macha łapami w teledyskach
Zainspirowany postem @starydobryhiphop w temacie Raperzy wykonujący dziwne ruchy w teledyskach zakładam tier listę raperów którzy najlepiej machają rękami na teledyskach
S tier: Jongmen, GOAT, reprezentant newscholowej szkoły machania łapami, człowiek który wyznacza standardy w tej dziedzinie, raperzy powinni brać od niego nauki jak poruszać kończynami górnymi w materiałach wideo, dzieła wybrane:
A: Lech Roch Pawlak, pionier płynnych ruchów rękami w polskim hip-hopie, przecierał szlaki i pokazywał chłopakom którym brakuje luzu jak to robić, przykład:
E: Kaz Bałagane, widać słabą koordynację ruchową u tego artysty, przykład jak nie należy tego robić:
Jakie są wasze propozycje?
Ostatnio zmieniony 30 lip 2026, 18:00 przez Burak, łącznie zmieniany 4 razy.
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
Re: Który raper najlepiej macha łapami w teledyskach
Rydawarrior, można zamknąć temat
- Haczapurjan
Tede od 0:29, to jest bardzo świeże machanie
- marmolad_k2
Pierwsza myśl
Wilku WDZ tutaj bardzo dobrze pokazuje jak należy machać łapami w teledyskach hip-hopowych, bardzo płynny a zarazem dynamiczny rzut butelką o chodnik z dachu przystanku autobusowego, manewry kijem bejsbolowym, moim zdaniem A tier graniczący z S tier.
Z drugiej strony Bilon, który znacznie gorzej potrafi od kolegi z grupy machać rękami, ruchy są sztywne i nienaturalne, moim zdaniem C tier jak nie gorzej.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2026, 17:00 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
- gods bidness
Jak patrzę na Kaza Bałagane, to zawsze mi on przypomina tego prawicowego papjeża polaka z twittera, co walczył w prime mma. Ewentualnie tamten przypomina Kaza. Coś jak Kaz Bałagane w alternatywnej rzeczywistości, w której nie zarobił kwitu.

- marmolad_k2
No i Wilku popisał się także pięknym splunięciem totalnym.Burak pisze: ↑30 lip 2026, 11:55
Wilku WDZ tutaj bardzo dobrze pokazuje jak należy machać łapami w teledyskach hip-hopowym, bardzo płynny a zarazem dynamiczny rzut butelką o chodnik z dachu przystanku autobusowego, manewry kijem bejsbolowym, moim zdaniem A tier graniczący z S tier.
Z drugiej strony Bilon, który znacznie gorzej potrafi od kolegi z grupy machać rękami, ruchy są sztywne i nienaturalne, moim zdaniem C tier jak nie gorzej.
- genocidegeneral
Proste, do byle lamusa 2rzyn by nie nawiązywał
w temacie onym dyskutujemy tylko i wyłącznie o ruchach rękami, proszę nie robić offtopu, jeżeli chcesz porozmawiać o innych manewrach ciałem raperów, zapraszam do tematu Raperzy wykonujący dziwne ruchy w teledyskach
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
zawsze mnie rozwala to, jak bardzo jest to widoczne u balagana, ze najchetniej wolalby nie robic zadnych ruchow rekami i gdyby byla taka opcja to czulby sie lepiej odpuszczając ten temat. No ale niestety jest ofiarą propagandy mowiacej, że trzeba, że tak wypada - i tez w taki oto sposob interpretuje swoj wizerunek.
@Kaz Balagane, jesli to czytasz, przestan tryhardowac i zamiast starac sie mnie usilnie przekonac jak rzekomo masz wyjebane, miej wreszcie naprawde wyjebane i nagraj teledysk albo nawin zwrote bez tego wymuszonego machania lapami, kaleczącego twoją wraźliwość. Mozesz sobie pozwolic na bycie trendsetterem i zaproponowanie alternatywnej formy ekspresji
@Kaz Balagane, jesli to czytasz, przestan tryhardowac i zamiast starac sie mnie usilnie przekonac jak rzekomo masz wyjebane, miej wreszcie naprawde wyjebane i nagraj teledysk albo nawin zwrote bez tego wymuszonego machania lapami, kaleczącego twoją wraźliwość. Mozesz sobie pozwolic na bycie trendsetterem i zaproponowanie alternatywnej formy ekspresji
na tej ostatniej focie to troche taki @Jose
a co do tematu to
bardzo solidne machanie przez caly klip, nie tak przerysowane i wymuszone u balagana tylko widac ze u og olgierda wszystko wychodzi naturalnie
pasuje tez pod tekst i widac ze wie co robi a nie tylko bezmyslne tiki (przyklad w 1:27)
i oczywiscie czysty hiphop
- starydobryhiphop
cieszę się, że się na coś przydałem na forum :P pozdro. A co do ruchów o tak abradab w tym klipie <3
dla mnie jeszcze jak byłem małolatem i kształtowało się moje postrzeagnie machania łapami podobało się jak to Pezet zrobił w u ciebie mieście 2. Z niechęcią przyznam że sokół mi się podobało jak machał łapami w u ciebie w mieście 1.
ale nadal podtrzymuję, że nic nie pobije (bezbekowo) tego naturalnego, nieokrzesanego sznytu Lecha Rocha Pawlaka - można zamknąć temat (żart)
dla mnie jeszcze jak byłem małolatem i kształtowało się moje postrzeagnie machania łapami podobało się jak to Pezet zrobił w u ciebie mieście 2. Z niechęcią przyznam że sokół mi się podobało jak machał łapami w u ciebie w mieście 1.
ale nadal podtrzymuję, że nic nie pobije (bezbekowo) tego naturalnego, nieokrzesanego sznytu Lecha Rocha Pawlaka - można zamknąć temat (żart)
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
zarówno Borixon jak i Kajman zajebiście kręcą ręcami w tym teledysku, ruchy owszem może i są dosyć impulsywne oraz szybkie, ale przy tym są jednocześnie turbo płynne i naturalne, niewymuszone. S tier na luzie
Dodano po 1 minucie 5 sekundach:
Kajman w 0:43 to jest topka ruchów rękami w polskim rapie luźno, 0:58 perfekcyjny przykład tzw. air scratchingu zaprezentowany przez ten duet
Ostatnio zmieniony 30 lip 2026, 17:28 przez Burak, łącznie zmieniany 2 razy.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
S-tier
W samym combo od 0:37 jest nabite więcej punktów niż Kaz Bałagane namachał przez całą karierę, a zwracam uwagę że używa tu TYLKO JEDNEJ RĘKI, więc pomyślcie co gdyby druga nie była zajęta trzymaniem pierdolonej maczety.
Spoiler
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Poszukuje przykładu w którym są wykonywane niezależne od siebie płynne ruchy zarówno całej ręki jak i osobno dłoni w nadgarstku do rytmu, dałbym sobie rękę uciąć że Lech Roch Pawlak to prezentował w swoim wideo, ale nie mogę znaleźć konkretnego momentu
Dodano po 6 minutach 8 sekundach:
Prosiłbym też o podesłanie przykładów rolowania węża z plasteliny na teledyskach których wstyd nie znać, jeden z nich to Kajman na teledysku w moim poście wyżej, dokładnie w 1:22 minucie
Dodano po 6 minutach 8 sekundach:
Prosiłbym też o podesłanie przykładów rolowania węża z plasteliny na teledyskach których wstyd nie znać, jeden z nich to Kajman na teledysku w moim poście wyżej, dokładnie w 1:22 minucie
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE GIMB
- starydobryhiphop
Byłem kiedyś na koncercie waszki g absolutne złoto - sorry za offtop
Życie! Życie! Wciąż zaskakuje mnie, wciąż zaskakuje mnie!
Nie gniewam się, śmiało, możesz opowiedzieć więcej o tym wydarzeniu.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
wszyscy chcemy przeczytać relację z tego wydarzenia
dziwki basen i machanie kutasem
Co do tematu to u ciebie w mieście 2 - w szczególności ero, pezet no i oczywiście najlepiej foster