Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Tede

Post autor: gods bidness »

Burak pisze: 25 lip 2026, 2:16

Polecam spoko wywiad wspominkowy, konkretne pytania

24:30 o Matheo - niby nie ma ani negatywnej ani pozytywnej energii do Matheo, ale coś widać że go gryzie i ma jakiś żal do Matheo
37:10 o parobkach, o ludziach którzy się od niego odcięli, podkreśla to że ludzie którzy się odcięli od niego nie trzymają się razem i niczego nie osiągnęli sami, i to on - panicz Jacek "Tede" Graniecki był tym spoiwem dzięki którym mogli zaistnieć
43:10 o osobach które sprawiły przykrość mu Tedemu (Wini)
46:50 mówi że Czarnego Września nie przesłuchał, ale ma dwie kopie i to z dedykacją
48:10 żółte papiery i prawko Peji
49:00 heroina - Tede nigdy nie brał heroiny, powtórzę jeszcze raz Tede nigdy nie brał heroiny
50:00 klip do utworu Chaos, klip do DIS Domysły i Spekulacje, relacja z wizyty Tedego w USA w 2002; są robione ruchy żeby te materiały wyszły
53:00 o reedycji Nastukafszy Warszafskiego Deszczu; tego że ambicją Tedego jest to żeby to się nie wydarzyło; konflikt z Peją się skończył, teraz Numer Raz jest jego największym nemesis; reedycja Trzyha - Wuwua
58:10 wkład Numer Raza w Warszafski Deszcz, przy praWFDepowiedziawszy Tede musiał wyciągać w środy Numera do studio, bo tylko wtedy żona mu pozwalała nagrywać; Tede chełpi się z tego że może przyjść taki moment w którym Numer chciałby się pogodzić ze względów finansowych, a Jacek będzie miał satysfakcję że uniemożliwi reedycje tych albumów
1:06:20 o Sokole; wydaje mi się że Tede musi mieć jakiegoś arcywroga żeby móc w pełni żyć, musi mieć cały czas kogoś kogo szczerze nienawidzi (ale jak go zapytasz o tą postać to ci powie że ma na nią wyjebane i wcale nie żyje w jego głowie rent free), i szuka po Peji nowego adoratora :lol:

Timestampy zostały w pełni przygotowane przez prawdziwą głupotę BurakaLGBT
Puściłem se to, jestem gdzieś w połowie. Ogólnie strasznie pierdoli głupoty w tym wywiadzie, ale to z Winim to już przesada w pierdoleniu głupot. Ma pretensje, że w beefie Wini skupił się na jego wadach i przewinieniach, a mu nie przeszkadzało, żeby robić z nim wywiady.

A jemu nie przeszkadzało, robić wywiady z Winim i się klepać po plecach, pomimo tego, że jest gruby, się poci, śmierdzi i pluje na wszystko dookoła, co mu wypomniał w beefie?

Do tego przypominam, że to Tede zaczął ten beef.
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

gods bidness pisze: 26 lip 2026, 15:29 Do tego przypominam, że to Tede zaczął ten beef.
Coooo? Przecież to Mes się przysrywał do Wieprza w wywiadzie z Winim, a ten jakoś niespecjalnie garnął się do stanięcia w obronie przyjaciela.
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

W prwnym momencie Wini zaczął podpuszczać Mesa żeby się bardziej odpalił, bo wiedział, że to zapewni mu większy rozgłos i więcej wyświetleń.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

No Wini się ogólnie chujowo zachował, ale użytkownik @gods bidness kocha Tedego i tego Tedego nienawidzi, stąd z jednej strony wmożone zainteresowanie Wieprzem i ciągnięcie za warkoczyk, a z drugiej ciągłe przekomarzanki i postponowanie
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Było ?
Dziś z innej beczki.
W kręgach hip-hopowych mamy lekko przykurzoną dramę. Człowiek renesansu, arystokrata w rapie czyli Jacek Tede Graniecki miał kolegę.
Kolega ma na imię Winicjusz Wini i jest ze Szczecina. Tak! Ostatnia informacja, na sto procent mówi wszystko.
Jeśli ze Szczecina, zajedzie paprykarzem.
Paprykarz, wiadomo.... w latach 60 pijany murzyn narzygał do ryżu i powstała potrawa, którą za komuny torturowano Polaków.
Wini jak ten murzyn, narzygał na Tedego. Czyli swojego kolegę, którego zna 30 lat. Razem tańczyli, wspólnie ćpali oraz sponiewierani chodzili po szczecińskim, nadmorskim molo.
Dlaczego Wini nagrał diss i wypróżnił się na Tedego?
Może dlatego, że raper nie urodził się jak Wini w melinie. Może dlatego, że Tede nie wstydzi się swoich rodziców, a Wini do dziś nie wie kto jest jego ojcem?
"Paprykarz" poniża naszego stołecznego arystokratę, min. za (nieistniejącą) współpracę ze śledczymi.
A to by pasowało do rozmówców, których Winicjusz zaprasza do swoich podkastów na YT (Jacek Graniecki też był gościem)
Szczecin obfituje w różnej maści sławnych kapusi. Tak więc mieliśmy tam "upośledzonego intelektualnie" Michała Materlę, który do dziś nie wie dlaczego otworzył się przed prokuratorem.
Wystapił niedoceniany talent wsród rozjebusów Paweł Piguła Czekala, lider zespołu Analogs, który rozpoczął koniec gangu Marka Oczki.
Sam w głębi serca miałem nadzieję na występ, nawet planowałem kupić Winiemu kebaba, tak jak Żuromowi.
Naturalnie nie oczekujemy, że wystąpi Sobota (konflikt z Winicjuszem), ale w klubie Berserkers gdzie wszyscy trenują, można znaleść dość sporo "parówek", bo wiadomo "kiełbasa jest tylko jedna". Albo jakoś odwrotnie... Gdyby ktoś chcial mnie znów obrazić, niech sprawdzi jak to leciało.
"Masa. masa ssij kut.." się nie liczy. Nie biorę byle czego do ust....
Awatar użytkownika
Haczapurjan

O kurwa co to jest :rotfl:
Awatar użytkownika
gods bidness

VerminatorX pisze: 26 lip 2026, 22:32
gods bidness pisze: 26 lip 2026, 15:29 Do tego przypominam, że to Tede zaczął ten beef.
Coooo? Przecież to Mes się przysrywał do Wieprza w wywiadzie z Winim, a ten jakoś niespecjalnie garnął się do stanięcia w obronie przyjaciela.
Wiadomo, bo Tede to taka święta krowa i każdy, kogo ten mianuje swoim kolegą musi go bronić przed wszystkimi, nawet przed innymi kolegami, jak rycerz czystości swojej damy dworskiej, bo inaczej ten się obrazi jak na Numera raza, bo nie bronił przed Tunizanio, czy na Winiego, bo nie bronił przed Mesem.

Wtedy Tedemu jest przykro, że koledzy go nie bronią, a mają czelność nazywać się jego kolegami. Mimo że sam nawet od nich telefonów nie odbiera, bo ma ich w dupie. A Wini powinien się rzucić do gardła Mesowi i walczyć jak doberman, wtedy Tede też by nie odbierał, ale może by się nie obraził i nie dissował.
Awatar użytkownika
Anton DIY

Post autor: Anton DIY »

była taka rozmowa Wini x Tede już w formie pierdolenia w samochodzie (nie mogę jej znaleźć na kanale winiwizja, może film jednak usunięty?). Pamiętam dobrze jak Winicjusz na samym końcu rozmowy złapał Tedzika za nadgarstek, mierząc mu puls, twierdząc, że jest w tempie disco (jeżeli dobrze liczę dziś wywiad miałby 4-5 lat --> disco noir wydane w 2020). Na co Jaca wypomniał mu, żeby schudł i w ogóle poleca rower blablabla (totalnie nie poradził sobie z krytyką, widać po mordzie). Nie uważacie, że to był początek końca znajomości obu panów? Następnego wywiadu u Wini x Tede nie było.
Awatar użytkownika
Sionek

Anton DIY pisze: 28 lip 2026, 18:16 była taka rozmowa Wini x Tede już w formie pierdolenia w samochodzie (nie mogę jej znaleźć na kanale winiwizja, może film jednak usunięty?). Pamiętam dobrze jak Winicjusz na samym końcu rozmowy złapał Tedzika za nadgarstek, mierząc mu puls, twierdząc, że jest w tempie disco (jeżeli dobrze liczę dziś wywiad miałby 4-5 lat --> disco noir wydane w 2020). Na co Jaca wypomniał mu, żeby schudł i w ogóle poleca rower blablabla (totalnie nie poradził sobie z krytyką, widać po mordzie). Nie uważacie, że to był początek końca znajomości obu panów? Następnego wywiadu u Wini x Tede nie było.

Ten?
Awatar użytkownika
Anton DIY

O tak, dziękuję. Zmyliła mnie broda tedzika na miniaturce. Dosłownie ostatnie dwie minuty wywiadu to to o czym mówię - 1:17:00 i chodziło o rytm techno nie disco, acz dla mnie praktycznie jeden pies
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Ty grasz techno, a ja gram hip-hop hahhahahah

Ale widać, że mina zrzedła. Do tego momentu cały czas uchachany, a potem nagle grymasik :rotfl:
Awatar użytkownika
gods bidness

Ale gdzie tu krytyka? Chodziło o to, że ma arytmię, więc mu Tede polecił sport nie mylić espeorte.
Awatar użytkownika
Anton DIY

wydaje mi się, że łatka techniarza (to się odmienia??) w rozmowie ludzi stricte związanych z hip-hopem na całkiem sporym kanale nie jest przyjacielskim uściskiem. Arytmia i dalsze pierdolenie Jacka ze zrzędniętym uśmieszkiem to sprytne odwrócenie tematu na zdrowie, gdzie pocisnąć kogoś jest bardzo łatwo i nawet nie mówię, że trzeba patrzeć się na bebech, to nie o zdrowiu mowa... chociaż zapomniał dodać do joggingu swojego fitnessu szczęką
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Anton DIY

sam z tego brechtałem, bardzo dobry utwór! But w8, disco noir powstało na serio, kawałek z millerem powstał na serio. To trochę inna klasa jak dla mnie - słuchacza muzyki
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

klasyka, jeden z najlepszych numerów tedego
Awatar użytkownika
gods bidness

Ponoć Tede się wkurwił, że Pezet, Bedoes, Mata zagrali dla chujwieiluset tysięc osób, a jego dali gdzieś na małą scenę z boku, więc nie dał żadnej relacji, mimo że to i tak pewnie największy jego koncert, a Pezety i inni eleganckie relacje.
Awatar użytkownika
Sionek

Skąd takie info? Nie z każdego koncertu coś wrzuca, z Rap Stacji gdzie miał sporą publikę też nic nie wrzucał. Z kolei jak grał na dogorywającym PLHHF w Płocku w piątek o 17, gdzie większość uczestników jeszcze nie dojechała na miejsce imprezy po robocie nawet to wrzucił fotkę, gdzie widać, że jest mało osób. Wiem, że go nie lubisz, ale chyba niepotrzebnie roztrząsasz temat. Nie wrzucił nic to nie wrzucił, raczej nie dlatego, że było mało osób, skoro takie zdjęcia wrzucał wcześniej.
Awatar użytkownika
kkthx

Post autor: kkthx »

Anton DIY pisze: 28 lip 2026, 19:59 wydaje mi się, że łatka techniarza (to się odmienia??) w rozmowie ludzi stricte związanych z hip-hopem na całkiem sporym kanale nie jest przyjacielskim uściskiem. Arytmia i dalsze pierdolenie Jacka ze zrzędniętym uśmieszkiem to sprytne odwrócenie tematu na zdrowie, gdzie pocisnąć kogoś jest bardzo łatwo i nawet nie mówię, że trzeba patrzeć się na bebech, to nie o zdrowiu mowa... chociaż zapomniał dodać do joggingu swojego fitnessu szczęką
To jest tak naciągnięte, że aż niewiadomo jak to skomentowac. Chodziło o puls, a nie o dopierdolki żadne. Można zamykać tę teorię spiskową.

Obrazek
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

marmolad_k2 pisze: 28 lip 2026, 20:21
ja pierdole tyle lat i dopiero sie dowiedzialem ze to tede a w glowie tylko dzieci neostrady z wielkiego mixu youtuba
lygrys pisze: 30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
ODPOWIEDZ