Słuchawki

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
Luxair

Re: Słuchawki

Post autor: Luxair »

Luxair pisze: 05 wrz 2024, 22:47 Kupiłem se wziąłem do porównania true wirelessy sportowe Soundcore X20 by Anker. Mają mięciutkie, wyginane i wydłużane "nauszniki", więc mam nadzieję że będą się stabilnie trzymać małżowin. Nie są duże i nie przeszkadzają okularom. Dźwięk bardzo dobry, jakość wykonania i ładowarka też (choć mogłaby być ciut mniejsza). Fizyczny przycisk i oznaczenie kolorami L/R - na plus. Appka na telefon biedna, tragicznie przetłumaczona. Zniżka 20% na amazon.nl
Spoiler
Obrazek
No i nawet dwóch lat nie wytrzymały :(
Jakieś alternatywy o podobnej konstrukcji, które nie wypadną z ucha jak Jabry?
A może poczekać na X30? (w sumie nic nie zapowiedziano jeszcze)
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
Willxc

Post autor: Willxc »

ART pisze: 19 maja 2026, 9:29 lepszy dzwiek w czworkach jest niz w trojkach bankowo
głośniej grają to fakt, ale czy ogólnie dźwięk jest lepszy to nie wiem, pokombinuje coś dzisiaj z ustawieniami
Awatar użytkownika
strobe

Post autor: strobe »

Luxair pisze: 19 maja 2026, 11:00 A może poczekać na X30? (w sumie nic nie zapowiedziano jeszcze)
jak coś to Anker wygasza markę soundcore, więc się możesz nie doczekać
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ech, AI twierdzi że < 200 USD nie ma za bardzo nic w temacie (ear-hook + closed design + ANC), poza JLab Epic Air Sport Gen 3 i raczej średnimi Skullcandy Push Active.
strobe pisze: 19 maja 2026, 14:01 jak coś to Anker wygasza markę soundcore, więc się możesz nie doczekać
Niby to rebranding tylko a nie wyjście z rynku. Pojutrze (21/05) mają event marketingowy "Anker Day 2026", zobaczymy co tam zapowiedzą
I've got more money than you
They can't even afford food!
Willxc

Dobra przetestowałem te 4, anc lepsze, w uszach lepiej siedzą, ale no kurwa ten basik i pełnia dźwięku z 3 zjada te 4
tomtom

Post autor: tomtom »

Drodzy e-koledzy, potrzebuję porady słuchawkowej. Kompletnie wypadłem z obiegu, a też raz, że nigdy specem w tym temacie nie byłem, a dwa, że wymagania mi się zmieniły na przestrzeni lat.

Potrzebuję słuchawek nausznych / wokółusznych, budżet powiedzmy do 300 zł, wolałbym go nie przekraczać, ale wiadomo, gdyby była jakaś duża różnica w jakości to mógłbym dołożyć.

Priorytet to dobra izolacja dźwięków z zewnątrz oraz wygoda (powiedzmy, że fajnie byłoby gdyby można było przesiedzieć w komforcie te ~4h).
Jakość dźwięku to sprawa drugorzędna, bo to głównie pod podcasty / audiobooki / sesje RPG online.

Rationale jest takie, że:
- potrzebuję wyciszenia dźwięków z open space'a czyli tzw. domu
- chciałbym móc słuchać po cichu by nie dopierdalać sobie tych resztek słuchu które jeszcze mam
- do dokanałowych nigdy nie mogłem się przekonać, zawsze drażniło mnie to uczucie ciała obcego w uchu
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

wygoda i dobra izolacja dzwiekow zazwyczaj sie nie lacza, w sensie no sluchawki otwarte sa lepsze do dlugich sesji bo jest przeplyw powietrza. Ja bym wzedl w fidelio x2hr w tym budzecie albo akg serii 7 szukal po olxach
Jak koniecznie zamkniete to moze sundara closed albo k371
ta droga ide dalej
tomtom

Post autor: tomtom »

Nie mam doświadczenia z otwartymi w sumie, zwykle dla mnie największym problemem był ucisk na ucho l, ale też zwykle miałem typowe nauszne.
Dzięki za polecajkę, rozejrzę się
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Polećcie jakieś douszne słuchawki tak do 350-400 pln, co tam teraz opłacałoby się powinac?
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
BAJDO

Post autor: BAJDO »

polecam te wariatki, wygodne i mają metalowe, stabilne elementy. Mam pierwszą generację już chyba czwarty rok, i wymieniłem w nich tylko gąbki
https://www.shure.com/pl-PL/produkty/sl ... SBH50G2-BK
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

Prez pisze: 02 lip 2026, 13:47 Polećcie jakieś douszne słuchawki tak do 350-400 pln, co tam teraz opłacałoby się powinac?
Ja mam Nothing Ear A i są zajebiste. Jakość dźwięku nie do odróżnienia od Airpodsów, dla mnie wygodne sterowanie, na mikrofon nikt się nie skarżył a gadałem w nich na rowerze lub w pracy, ANC w Airpodsach lepsze ale mi tam wystarcza
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Willxc

kupiłem denony perl pro i to jak one napierdalają to jest jakiś kosmos, a przesiadłem się na nie z soundcore 3 pro i jest mega róznica, polecam w chuj
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

ciekawy wygląd
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Willxc

myślałem właśnie, że będą dziwnie wyglądać, ale wyglądają estetycznie w uchu, a największą różnicą jest dźwięk, soundcory miały to do siebie, że do każdego kawałka był dodawany bas i robiło to efekt wow, a denony grają tak jak utwór jest zmiskowany, jeżeli jest w nim dużo bassu to nakurwiają nim jak wściekłe, jeżeli kawałek jest bardziej stonowany to słychać w nim szczegóły których w 3 nie słyszałem, także sporo numerów odkrywam teraz na nowo i jak ostatnio za bardzo mi się nie chciało niczego słuchać tak teraz zajawka wróciła, może do najtańszych nie należą, ale warto
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

za późno poleciłeś, już każdy zdążył się zaopatrzyć w soundcore'y
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

juz wiem jakie kupie nastepne po soundcore liberty 3 pro i soundcore liberty 4 pro
Spoiler
dwie pollitrowki lubelskiej
GELATO, OG KUSH, MAM SILVER HAZE I SOUR DIESEL

rym| last.fm
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

ciekawa sprawa z tymi denonami, wykorzystują technologię znaną z aparatów słuchowych i generują filtry equalizera na podstawie akustyki ucha i tzw. body noises
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

teraz kusi kupić danony...
Awatar użytkownika
strobe

Post autor: strobe »

@Willxc a jak to siedzi w uchu? najbardziej w kontekście jakiejś aktywności, siłki itp mi chodzi
Willxc

Co prawda nie biegałem w nich ani nie ćwiczyłem, ale podczas spacerów czy codziennego użytkowania totalnie nie ma z nimi problemu, a przy wyciąganiu z uszu czuć, że naprawdę dobrze się w nich trzymają
ODPOWIEDZ