Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: Tede

Post autor: Haczapurjan »

No i dodaje też któryś raz z kolei, że „PraWFDepowiedziafszy” wyszło głównie dlatego, żeby podreperować budżet Numera.

Co jest też o tyle ciekawe, że album był wydawany w apogeum tedzikowej infamii, więc Fiodor raczej też na nadmiar gotówki nie mógł narzekać.

Zachował się jak prawdziwy kumpel
TrifeLife

Post autor: TrifeLife »

Drążenie tego promptera już tak jest przeruchane, że mógłby sobie dać z tym spokój. Ja to dla beki wywlekłem, a prawda jest taka, że z promterem czy bez to jest prawie ten sam kibel, jeśli chodzi o polski rap.
Z małymi wyjątkami typu np. Afro Kolektyw, który rzeczywiście próbuje robić coś ambitniejszego muzycznie.
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

Nie no wypowiedział się normalnie o tym prompterze, że branie go na jeden utwór i to jeszcze na dużym koncercie jako gość to przypał - i to jest fakt. Mówił też o koncercie molesty, że były przygotowane promptery bo niektórzy goście prosili o nie wcześniej, ale po aferce już nikt z nich nie chciał korzystać. Podkreślił tez że nie ma złej krwi z samym sokołem.

Dodał jeszcze imo ważna rzecz, że to jest hiphop i jak zapomnisz tekstu albo się wyjebiesz to nie wiem zapierdol freestyle. Nikt od rapera nie oczekuje śpiewania w piecu oktawach.

Większości rzeczy od tedego nie słucham ale jego wpływ na scenę doceniam.
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Ale skąd w ogóle się wziął ten durny pomysł, że prompter to już nie jest hip-hop? Bo ja rozumiem bekę z Sokoła i jego leserstwa, rozumiem patrzenie krzywo na brak szacunku do zebranych na koncercie z powodu tamtego wykonania, ale czemu akurat to zostało ubrane w szaty jakiegoś wyznacznika tego, co jest hip-hopem, a co hip-hopem nie jest?
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

no bo tak kurwa, jak mozesz swojego tekstu nie znac, panie raper
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Bo to jest siara jak skurwysyn. Jeszcze jakby sobie cymbal uszaty napisal tekst na rece to chuj tam, ale prompter jak jakis barack obama kurwa na wiecu xD co za spierdolec. Dobrze ze plejbeku nie zajebal cwel
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

+1 dla przedmówców.

Btw. Najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to że z prompterem jest większa afera niż jak fana ze sceny wyjebal xD
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

nobezprzesady pisze: 25 lip 2026, 12:01 Ale skąd w ogóle się wziął ten durny pomysł, że prompter to już nie jest hip-hop? Bo ja rozumiem bekę z Sokoła i jego leserstwa, rozumiem patrzenie krzywo na brak szacunku do zebranych na koncercie z powodu tamtego wykonania, ale czemu akurat to zostało ubrane w szaty jakiegoś wyznacznika tego, co jest hip-hopem, a co hip-hopem nie jest?
Wg mnie to jest siara. W hiphopie preferuje się autentyczność. Oczekujemy od raperów pisania tekstów samodzielnie i żeby te teksty dotyczyły rzeczy, które się wydarzyły lub przeżyli, to analogicznie się oczekuje, że raper potrafi zarapować swój tekst z pamięci.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ale jakieś Kazy Bałagane, Belmonda, Sentina robiący na koncertach za hypemanów do własnego plejbeku to już props. Pure hip hop.

Dodano po 42 sekundach:
Sionek pisze: 24 lip 2026, 22:04 Tede gościnnie w klipie Łajciora
Obrazek
Który z nich to Tede?
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

Ten w bluzie Nuno
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Kaskader Wieprza czy ki chuj?
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Sionek pisze: 25 lip 2026, 22:31 Ten w bluzie Nuno
Wygląda bardziej jak Steez niż Tede.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Jak to Zbuku jest
Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Sionek pisze: 25 lip 2026, 17:40 Wg mnie to jest siara. W hiphopie preferuje się autentyczność. Oczekujemy od raperów pisania tekstów samodzielnie i żeby te teksty dotyczyły rzeczy, które się wydarzyły lub przeżyli, to analogicznie się oczekuje, że raper potrafi zarapować swój tekst z pamięci.
No nie wiem, czy liczba mnoga uzasadniona, strasznie rondlarskie postulaty. W takim ujęciu to całą dyskografię PRO8L3M-u trzeba byłoby zdezawuować, na czele z absolutną topką polskich albumów hip-hop w postaci C30-C37.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Albo Zabójstwo liryczne 1/2
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Ostatnio zmieniony 26 lip 2026, 11:20 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Jeszcze w miarę młody wieprzek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

edytowałem i wrzuciłem w lepszej jakości, bo to na yt strasznie rozmazane było
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Moja suka Dżejzi :lol:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

nobezprzesady pisze: 25 lip 2026, 22:45
Sionek pisze: 25 lip 2026, 17:40 Wg mnie to jest siara. W hiphopie preferuje się autentyczność. Oczekujemy od raperów pisania tekstów samodzielnie i żeby te teksty dotyczyły rzeczy, które się wydarzyły lub przeżyli, to analogicznie się oczekuje, że raper potrafi zarapować swój tekst z pamięci.
No nie wiem, czy liczba mnoga uzasadniona, strasznie rondlarskie postulaty. W takim ujęciu to całą dyskografię PRO8L3M-u trzeba byłoby zdezawuować, na czele z absolutną topką polskich albumów hip-hop w postaci C30-C37.
Moim zdaniem to się nie kłóci, bo kiedy jasno zaznaczasz, że cos jest storytellingiem to nie udajesz kogoś kim nie jesteś, nie tracisz autentyczności, po prostu opowiadasz jakąś fabułę.
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
ODPOWIEDZ