Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: Tede

Post autor: Haczapurjan »

Sionek pisze: wczoraj, 17:41 Numer Raz na koncercie Molesty stał wśród publiki jak grał Tede i nagrywał relację jak się dobrze bawi xD
I że niby miał koszulkę, że jak Tede nie upadł nisko (?), słuchałem na przyspieszeniu i jednym uchem, ale wiem, że cisnał bekę, że ten wers jest opacznie interpretowany.

W ogóle to Rychowi tego nie wysyłajcie, bo w pewnym momencie tak się odpalił na Rycha, że ledwo ściągnął lejce xD

No ale ma być reedycja Trzyha i Mefistotedesa, w sumie nie wiem jak ma wyglądać reedycja Mefistotedesa, bo ta płyta już miała reedycję tak swoją drogą, tylko bez fanfar
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

A to nie łamie warunków rozejmu na streamie Łatwoganga? Czy Rychu też już od kwietnia zdążył pierdolić coś o Tede?
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Pamięć mięśniowa. To było w takim ujęciu retrospektywnym, no ale still
Awatar użytkownika
kkthx

Post autor: kkthx »

Haczapurjan pisze: wczoraj, 17:14 Tedzik się sprzedał Solorzowi. Pojawia się temat Sokoła, Mesa chyba też, na pewno WFD, Elliminati, Kurta i tak dalej

Wspaniały wywiad :D Im starszy tym bardziej nie gryzie się w język :D

Obrazek
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Sionek pisze: wczoraj, 17:41 Na koncercie Molesty po aferze z prompterem wszystkim głupio było z niego korzystać i było tam wyświetlanie logo Molesty przez cały czas
:lol: :lol:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Przez skandaliczną zaczepkę Tedego raperzy muszą się przygotowywać do koncertów
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
stachu

Post autor: stachu »

Haczapurjan pisze: wczoraj, 18:12 [...]

No ale ma być reedycja Trzyha i Mefistotedesa, w sumie nie wiem jak ma wyglądać reedycja Mefistotedesa, bo ta płyta już miała reedycję tak swoją drogą, tylko bez fanfar
Obstawiam, ze w cos w stylu vinyl, kaseta i odswiezony merch.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Glamrap znowu włazi w dupe Tedemu, myślicie że nastąpi kiedyś wyjście z szafy i przyznanie się że Glamrap należy do Tedego?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Pamiętam początki jak vlepę Glamrapu przykleił do kibla
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

Burak pisze: wczoraj, 18:57 Glamrap znowu włazi w dupe Tedemu, myślicie że nastąpi kiedyś wyjście z szafy i przyznanie się że Glamrap należy do Tedego?
Glamrap jest własnością jakiejś spółki i da się w KRS podejrzeć dane udziałowców i nie ma tam Wieprza.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Co za problem założyć firmę na słupa giermka panicza
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Sionek

Burak pisze: wczoraj, 19:57 Co za problem założyć firmę na słupa giermka panicza
Glamrap powstał jakoś w 2011/2012 roku w apogeum infamii. Raczej nie posądzałbym Jacy o wyłożenie wtedy kasy na portal rapowy. Dla mnie to teoria spiskowa, że to jego strona. Sam mówi, że gdyby to była jego strona to byłoby na niej jeszcze więcej newsów o nim. Da się odczuć, że Tede jest ulubieńcem Glamrapu, a redaktorzy podczas rozmów rekrutacyjnych zdają test ze znajomości jego dyskografii, ale kiedy robienie sensacji pod zasięgi było konieczne potrafili się zwrócić przeciwko niemu. W 2018 kręcili aferę rodem z pudelka, że całował się z nastolatką. Długofalowo nie miało to większego znaczenia, ale wtedy jakoś mu tam zaszkodziło. To był czas pierwszych pęknięć po okresie peaku, rozmowa Numera z Tunim która nieco smrodu narobiła, Noji? nie pykło sprzedażowo i jeszcze mu Glamrap na dokładkę wyjechał, że dziad 42 lata lata całuje 17 czy tam 18 latkę. W szachy 5D i że to było specjalnie nie bardzo wierzę.
Awatar użytkownika
TRAPSTAR

Post autor: TRAPSTAR »

Z tych wszystkich goatow polskiego rapu to chyba tede najlepiej się zestarzał tak mi się wydaje
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Zachwyt redaktor ów Glamrapu TDF-em da się wytłumaczyć znacznie prostszym czynnikiem, ale nie jest to wytłumaczenie dla tych redaktorów zbyt miłe.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Sionek pisze: wczoraj, 20:23 W 2018 kręcili aferę rodem z pudelka, że całował się z nastolatką.
Podlinkowałbyś newsa z glamrapu o tym?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Sionek

Burak pisze: wczoraj, 20:30 Podlinkowałbyś newsa z glamrapu o tym?
Niestety nie, bo widzę, że poznikały linki i Google niewiele pokazuje. Musisz mi niestety uwierzyć na słowo. Na dowód, że tego nie zmyśliłem mam wers z Hoespicjum z Karmagedonu
TEDE pisze:Glamrap mi kreci aferę, Tedas całował nastolatkę
Do tego jest cały kawałek R.Kelly na Karmagedonie poświęcony temu tematowi.

Na Wykopie uchował się link do artykułu z Plotka, który również jest skasowany, ale na Web Archive da się w rozjechanej formie przeczytać. https://web.archive.org/web/20180913022 ... nione.html

Z kolei tutaj masz filmik z zajścia, data uploadu wrzesień 2018 co zgadza się z momentem kariery i rokiem, który zapamiętałem i pisałem z głowy w poprzednim poście. Glamrap też wrzucał artykuł o tym do siebie i podbijał temat na Fejsie, sporo komentarzy było pod tym postem i ludzie tam sobie dyskutowali czy to bardziej TDF czy PDF, że nie wypada w takim wieku się tak już zachowywać itd.

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Na geniusie jest dodana adnotacja z 8 maja 2019 (premiera albumu Karmagedon 9 maj 2019 według: Glamrap) do tego wersu linkująca do artykułu na plotek.pl co podesłałeś:
https://genius.com/17128783

Obrazek

Ciekawe że użytkownik hujwtf podlinkował artykuł z plotka zamiast tego z Glamrapu, mógł podlinkować artykuł z Glamrapu skoro o nim jest w tekście utworu, a jednak wybrał plotka, ciekawe 🤔
Spoiler
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Sionek

Burak pisze: wczoraj, 21:25 mógł podlinkować artykuł z Glamrapu skoro o nim jest w tekście utworu, a jednak wybrał plotka, ciekawe z jakiego powodu
Adnotacja jest z maja 2019 jak wyszedł ten kawałek, a newsy były we wrześniu 2018, może już wtedy artykuł był niedostępny, czort wie kiedy to zniknęło. Może się po jakimś czasie zreflektowali, że to niezgodne z linią propagandy pro-Tede i usunęli żeby nie szkodzić szefowi ulubieńcowi
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Burak pisze: wczoraj, 17:50
Sionek pisze: wczoraj, 17:41 Ambicją Tedego jest niedopuścić do wydanie reedycji Warszafskiego Deszczu
:damn:
A to skurwysyn jebany, chuj mu w leb za to.

To byl jakis diss od Vienia?
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Sionek

2rzyn pisze: wczoraj, 21:31 To byl jakis diss od Vienia?
Nie było. AI pomyliło Vienia z Winim i napisało Wienio xD
ODPOWIEDZ