o chuj ale chore gówno, właśnie skończyłem
[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
- genocidegeneral
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
ależ fenomenalnie bawiłem się na nowym filmie Nolana, natomiast czy ktoś z was też prawie dostał epilepsji przy scenie z burzą na morzu? musiałem aż zamykać oczy xd
EKSTRAKLASA PROGNOZY 26/27
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler

Strasznie średni film. Cyklop, scylla i harybda - beka z typów od efektów. Czarna Hellena i beżowa Atena beka. Agamemnon aka darth vader beka. I Zero Nolana w nolanie.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Cyklop to nie cgi akurat, tylko kukła. Wyjebane ta w Helenę, jak ona jest w dwóch scenach, jakby jej nie było to by nikt się nie zorientowal nawet. To jest po prostu dobry film, ale daleko do top Nolana. Mi brakowało w tej historii jakiejś takiej baśniowej konwencji, to jest mitologia a tam wszystko było pokazane tak zwykle.
IT’S COMING HOME

beka jak internetowe przygłupy próbowały wytworzyć consensus że film chujowy przed obejrzeniem bo murzyn i trans są w kilku scenach i nie wyszło za chuja, nie wiem jaką spierdoliną trzeba być żeby się angażować w jakieś akcje dawania jedynek na filmwebie przez takie rzeczy bez oglądania filmu ale taki mamy klimat
film spoko, chociaż tak jak wyżej - Nolan ma na koncie lepsze
film spoko, chociaż tak jak wyżej - Nolan ma na koncie lepsze
- zemsta1camzata
jak nie mam opcji iść w imax to warto iść w normalnym 2d czy gówno zostań w domu
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Idź, co będziesz siedział w chałupie.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
na Sadybie wszystkie bilety wykupione na sensowne miejsca mocno do przodu
Długie i męczące rumuńskie kino społeczne nt. late capitalism, prekariatu i kolonizacji Europy wschodniej przez zachodnie korporacje
Reżyserem jest Radu Jude
Ale w sumie nie żałuję, ciekawe doświadczenie, zwłaszcza że film przeplatany jest fragmentami innego filmu (kolorowego!) z '81 o Rumunce jeżdżącej taksówką, która zresztą pojawia się i tu osobiście
Nieco dokumenty Kieślowskiego w tym czuć
A główna bohaterka wygląda trochę jak trans z Euforii
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
- zemsta1camzata
byłem w normalnym 2d i spoko film, za dwie dyszki polecamzemsta1camzata pisze: ↑20 lip 2026, 10:53 jak nie mam opcji iść w imax to warto iść w normalnym 2d czy gówno zostań w domu
jaki dresscode? w klubie w dresach
Odyseja zajebisty film mimo, że historia wszechobecnie znana i wiekowa. Zdjęcia wspaniałe, tak samo sceny walk, dramaturgia świetnie połączona z dźwiękiem, wspaniałe archaiczne dialogi w ustach powszechnie znanych aktorów. Teatr w kinie. Bajka dla dorosłych.
Charlize Theron piękna kobieta.
Charlize Theron piękna kobieta.
Dojebany film. Mógłby trwać cztery godziny a i tak by zleciało. Byłem na 4DX w arkadii i świetnie się bawiłem. Najlepiej wspominam scenę u brzegu Hadesu, gdy umarli zaczynają wstawać i po kolei mówić. Super wrażenie to zrobiło. No i wszystkie sceny walk na morzu - jak tobą kołysze, wiatr wieje i leci bryza cały czas, to jednak bardziej to uderza niż normalnie. Super seans i każdemu polecam. Nie wrzucam w spoiler, bo każdy zna historię 
Bardzo mi się podobał, Nolan miał świetny pomysł żeby jedynym Grekiem w całym filmie był ten staruszek na plaży, któremu żeby się przedstawić, zdywersyfikowani "Grecy" z załogi potrzebowali tłumacza z angielskiego na grecki.
W kontekście głównego motywu historii o końcu cywilizacji i kto i dlaczego ja rozsadza od środka, jest w tej scenie schowana całkiem niepoprawna politycznie meta.
Elliot Page zajebisty, podobnie pomysł żeby bardem zrobić Travisa.
Plenery i kolory super, Nolan dołącza estetycznie do teamu "Homer pisał o Bałtyku" XD
W kontekście głównego motywu historii o końcu cywilizacji i kto i dlaczego ja rozsadza od środka, jest w tej scenie schowana całkiem niepoprawna politycznie meta.
Elliot Page zajebisty, podobnie pomysł żeby bardem zrobić Travisa.
Plenery i kolory super, Nolan dołącza estetycznie do teamu "Homer pisał o Bałtyku" XD
Girls with boyfriends are the kinds I like
I'll steal your honey like I stole your bike
I'll steal your honey like I stole your bike