Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Re: Ten Typ Mes

Post autor: marmolad_k2 »

I jeszcze lepsze żbiki.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Burak pisze: 14 lip 2026, 3:41
Spoiler
jak tylko mes dorwie autora bitu do mundialu, to spusci mu sromotny wpierdol za plagiat
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Najpierw Biedronka ukradła flow Mesa, a teraz FIFA okradła zmarłego Pono zjebie :what:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Spoiler
Obrazek
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Pierdolnięty jełop, mógłby się też zapuścić w te backroomsy jak ten jego motyw czatu
Awatar użytkownika
kkthx

Post autor: kkthx »

To wszystko u niego jest jakieś dziwne, nawet to jak on wkleja screeny jest jakieś popierdolone.

Obrazek
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Kolega, w której piosence jest ten wers o maśle.
edenmar

Post autor: edenmar »

@marmolad_k2

czyli Mesa trzeba słuchać od tyłu, może wtedy będzie miało to więcej sensu
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Pozdrawiam tych dwóch typów, co na kanale nadawczym Mesa zawsze dają flagę Ukrainy i tych trzech, którzy dają Izraela.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Pytanie do odbiorców, którzy znają wszystkie albumy Mesa - jak ustawilibyście je w kolejności od najlepszego do najgorszego? Mam na myśli wszystkie solówki + grupowe albumy (2cztery7, Żbiki).
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
jajca

imo Fach > Spaleni Innym sloncem > Bukowski > Zapiski typa=ZNP=KNS (w chuj nierowne ale są momenty) >
baqlashan pisze: 27 sty 2026, 23:27 reszta to pedalski zmanierowany tryhard do spuszczenia w kiblu.
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Wyjebalbym Bukowskiego i zamienił Fach z Zapiskami
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
jajca

w sumie bukowski jest o tyle specyficzny, ze mam swiadomosc ze nie kazdemu siadzie zwlaszcza w kategorii obiektywnej "słuchalnosci" i satysfakcji ze sluchania, mnie wydal sie interesujacy jako, troche przyczajona gdzieś pod skórą, dzwiekowa transmisja z popadania w ruine psychiczna (ale nie mazgajenie sie jak jakis bonson czy quebo tylko faktycznie odpierdalająca szajba in progress), pozwalajaca odczuc dynamike stopniowego rozszczelnianie sie swiadomości
no ale ja zawsze mialem slabosc do muzyki ktora sprawia wrażenie wejścia do czyjegos łba, zwłaszcza stopniowo tracacego rownowage. wychowalem sie m.in. na the wall czy plastic ono band, z tym ze tam bylo rozbieranie traum i szukanie zrodla bólu, u mesa zamiast pytania "dlaczego?" albo chociaz proby ogarniecia swoich mechanizmow jest li zapis funkcjonowania umyslu czlowieka w zlym stanie - ogolnie sledzimy bardziej objawy niz diagnoze przez co sluchacz sam sobie musi zlozyc stan psychy autora. Dlatego ciekawi mnie dalszy rozwoj tego zawodnika, moze sobie troche dopowiadam oczywiscie ale no jest to dosc odrebna rzecz w dyskografii mesika
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

TBZD>Kandydaci, Bukowski>Fach>Spaleni, Rapersampler, Zapiski>Biały Tunel>Zamach>Funk dla Smaku>Ała, Hello Baby

Tak do Zapisków włącznie wszystko mniej lub bardziej słuchalne, potem już zaczyna się wygrzebywanie pojedynczych tracków z coraz bardziej śmierdzącego gówna.

A Lepszych Żbików nie słuchałem, bo i po co.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Fach >>>> Zamach > TBZD, Kandydaci > Bukowski > Zapiski > Rapersampler > Żbiki > Ała > Hello Baby

Fach najlepsza płyta jeszcze przed tryhardem na jakiś hip-hop wyższy.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Najlepsza lista jak do tej pory, ale Zapiski > Bukowski.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Burak pisze: wczoraj, 15:24 Fach najlepsza płyta jeszcze przed tryhardem na jakiś hip-hop wyższy.
Gdyby tylko nie ten hiphopolowy List...
Well, you know, whiteys gotta pay... and the payment is baby hands
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Podbijam. Zajebiste płyta, a najsłabszy kawałek stał się tym najbardziej znanym
Awatar użytkownika
Hyperborea

Post autor: Hyperborea »

Ostatnio bardzo dużo słuchałem Mesa, chyba jakoś beef i infamia poruszyły moją wrodzoną przekorność, no i się wkręciłem. Latami jakoś nie słuchałem całych jego płyt, chociaż doceniałem skillsy. Piękną dyskografię ma na swoim koncie i w zasadzie nie nagrał nic słabego. Najsłabsze Hello Baby to wciąż więcej niż średnia płyta, a przebłyski ma bardzo mocne (Idealny raper <3).

S-tier: TBZD, Bukowski, Kandydaci
A-tier: Zapiski Typa, Fach, Spaleni innym słońcem, Lepsze Żbiki
B-tier: Rapersampler (?), Biały tunel, Zamach, Ała (?)
C-tier: Funk dla smaku, Hello Baby

Rapersampler i Ała wymagają jednak większej liczby przesłuchań, żeby ocenić - Rapersampler to coś pomiędzy A i B-tier.

Najlepsza płyta to TBZD albo Bukowski. Obie mają po jednym mocnym numerze z potężną siłą rażenia (W autobusie z cmentarza i Ksywa to Mes). TBZD ma więcej nudnych i mdłych kawałków, ale mimo wszystko wydaje się bardziej spójną płytą. Bukowski siłą rzeczy jest mocno nierówny (w sumie bardziej niespójny niż nierówny), ale idealnie dokumentuje sytuację życiową Mesa i jego kondycję psychiczną. Kandydaci to oczywiście klasyk, niewątpliwie S-tier, ale cały środek pierwszej płyty zlewa się w całość i jest praktycznie do zapomnienia...

Uwielbiam drugie 2cztery7, nawet pomimo Stasiaka. Mes w wielkiej formie wtedy był. Za to pierwsze całościowo nie daje rady, poza tym było daleko od prawdziwego g-funku, w przeciwieństwie do drugiego.

A-tier dla Żbików trochę naciągane, bo strasznie nierówna ta płyta i ma zbyt wiele wkurwiających wersów, głównie autorstwa LJ Karwela. Ale - Patrzę w rachunek, Zjebane miasto, Nie umiem tańczyć, The Chauvinist czy Katuję stare płyty to topka Mesa.

Do Zamachu nigdy nie mogłem się całkiem przekonać, CD2 o niebo lepsze od CD1. Jakoś strasznie ciężkie i wolne te wszystkie bity - chyba nie służyły flow Mesa z tamtego okresu. Ale Smak życia to piękny utwór.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Luxair pisze: wczoraj, 19:39 hiphopolowy List...
Najlepszy kawałek na płycie :oops:
ODPOWIEDZ