Ekstraklasa

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto się zdupcy z ligi?

Arka
18
32%
Cracovia
4
7%
Lechia
10
18%
Motor
2
4%
Piast
8
14%
Widzew
15
26%

Liczba głosów: 57

Awatar użytkownika
joey

Re: Ekstraklasa

Post autor: joey »

gol przeciwko Lechowi za Skorży 🥲

warto zajrzeć do Jarka Królewskiego btw, popite było ewidentnie
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Łukasz Olkowicz z „Przeglądu Sportowego Onet” podaje, że pozycja Veljko Nikitovicia wcale nie jest tak mocna jak mogłoby się wydawać. Podobne informacje przekazuje Maciej Decowski-Niemiec, więc wygląda na to, że coś jest na rzeczy.

– Jednocześnie coraz więcej mówi się o niepewnej przyszłości Veljko Nikitovicia, który może stracić stanowisko dyrektora sportowego.
Kolejny ruch 200 IQ ze strony Jakutasa?
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Spokojnie, zaraz przyjdzie Bisclavret, który potrafi stanowcze i radykalne opinie wydawać, ale jak chodzi o Motor i działania Jakubasa to zmienia się w Wodociągi Kieleckie i zaraz nam wszystkim wytłumaczy jak to kolejne wzorcowe usuwanie awarii ma aktualnie miejsce w Lublinie
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Nie no to jest trochę inna sytuacja niż ci się wydaje, chociaż ma zewnątrz tak to może wyglądać. Tak generalnie w piłce na światło dziennie wychodzi 30-40% rzeczy, niektóre celowo nie są upubliczniane, niektóre nie są ani trochę ciekawe, niektóre wychodzą na tyle późno że już #nikogo. Tak się sklada że mam spoko dojścia do bieżących wiadomości (wyjątkiem była zmiana trenera bo o tym kompletnie nikt nie wiedział). Do czego zmierzam - ogólnie to dużo spraw wygląda inaczej jak się zna to brakujące 60%, a inaczej jak się nie zna.

Świat newsów na Twitterze zbudowany z oficjalnych komunikatów i tego co dostaną pod nos dziennikarze (przykład - ten dzisiejszy artyuł Olkowicza - przecież to jest wszystko podane na tacy przez kogoś konkretnego, to wygląda wręcz jak podyktowane) pomija takie rzeczy że ktoś komuś babę odbił, ktoś jest alkoholikiem a ktoś inny jest ciężko chory. A te rzeczy też są (żeby nie było - przykłady z dupy, chociaż nie tak zupełnie z dupy ;) ) i też oddziałują na podejmowane decyzje które potem z zewnątrz wydają się nielogiczne.

Pozniej jest zabawnie bo ludzie idą w powszechnie kolportowana narrację złego jakubasa co nie dał biednemu Stolarowi transferów i naściągał szrotu, a ja wiem ilu z tych zawodników trener się uparł żeby zostawić (bo jest idealistą i wierzy w pracę u podstaw z zawodnikiem i jego rozwój), kto ze sprowadzonego szrotu przyszedł za gorącą aprobatą sztabu, a kogo sztab kategorycznie nie chciał i dyrektor sportowy musiał wciskać siłą na jego własną odpowiedzialność, a później okazał się fundamentem drużyny. No i jest śmiesznie bo majać tę wiedzę - a też nie wszystko do mnie dociera od razu - żyje w zupełnie innej rzeczywistości niż reszta.

A co do sedna - Nikitovic wyjebal minimum 3-4 transfery na ostatniej prostej w tym jeden taki że miał wstępnie dogadane warunki i miał tylko doprowadzić do końca zawodnika który już u nas trenował (transfer gotówkowy, warunki też dogadane z klubem) i to spierdolił. W dodatku wystąpił w Kanale Sportowym na tle tablicy na której były wypisane nazwiska zawodników których Motor chciał ściągnąć XDDDD (m.in. stąd media wzięły nazwisko W. Urańskiego; o tyle smiesznie ze nazwiska byly nieaktualne bo przygotowane pod MS no ale nikt nie wiedział i plotka o Urbańskim zrobiła 3 okrążenia po internecie). Bardzo dużo wskazuje na to że to straszny amator. Czy błędem było zatrudnianie go i czekanie na niego pół roku? Nie, było skandalicznym sabotażem (inna sprawa, że miało być inaczej i miał być wolny od zimy ale to już inna historia). Ale na zwolnienie - szczególnie że sam bardzo chce odejść, do tego stopnia że jego otoczenie kolportuje tę wiadomość dalej - jakoś niespecjalnie umiem się denerwować w świetle powyższych faktów.

natomiast wiem jakie będą dominujące głosy - że biedny serb musiał szukać zawodników za darmo bo dziadek nie chciał wyłożyć siana :lol:

i żeby była jasność, nie chce mi się uprawiać tu jakubasologii, ale wiadomo że on jest uparty jak osioł i pozjadał wszystkie rozumy, zrzuca winę za swoje błędy na innych, licytuje się o każdą kwotę, potrafi się na finale negocjacji zachować po skurwysyńsku i zmienić warunki na gorsze komuś kto juz jest pod ścianą itd. ogólnie dużo mam mu do zarzucenia i wkurwia mnie strasznie dużo rzeczy które on robi, ale akurat te mainstreamowe zarzuty są zbudowane na fundamentach z niedopowiedzeń i domysłów, często nie trafionych
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

:bowdown: :bowdown: :D
mundialopsychoza
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Spoiler
I nie zmienia się nic, dalej trzeba żyć...
głos skrajnie propolskiej prawicy ---> https://streamable.com/urbrzz
Awatar użytkownika
wujot
ave

już to widzę jak odrzucono ze 2 mln euro za tego paralityka xD
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

Może chodziło o milion złotych :dunno:
Gdyby go sprzedali, to już chyba by się przelało i by mógł być bojkot i ogólny bunt, może wydygali
Jak suka klęczy, to nie trzymam się poręczy
Mój kutas nieporęczny jest bo wielki

RYM LAST FM
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Albo milion kolumbijskich pesos.
Awatar użytkownika
wujot
ave

Dzonson pisze: 16 lip 2026, 20:16 Może chodziło o milion złotych :dunno:
Gdyby go sprzedali, to już chyba by się przelało i by mógł być bojkot i ogólny bunt, może wydygali
przecież ten Adamski to leszcz jest mimo wszystko i gdyby była oferta 1.5 euro to bym go mógł odwieźć na lotnisko
Awatar użytkownika
Dzonson

Ale dawał jakiekolwiek sygnały, że się da, w momencie, gdy reszta dawała dupy.

Ale tak, za 1,5 bani ojro to ja bym stał z tobą i mu machał na Okęciu.

Nie zdziwiłoby mnie jednak, że tylko tak sobie Bobić pierdolnął, żeby nie było, że Legia się schyla po każde drobne za piłkarzy, tylko potrafią odrzucic ofertę :rotfl:

RYM LAST FM
porter

Post autor: porter »

Ten leszcz był jednym z niewielu plusów na wiosnę i miał swój udział przy ważnych bramkach. Sprzedajesz go i kto tam zostaje do gry z przodu? Rajovic i znowu każdy mecz w 10tkę?
Dzonson pisze: 16 lip 2026, 20:50 Nie zdziwiłoby mnie jednak, że tylko tak sobie Bobić pierdolnął, żeby nie było, że Legia się schyla po każde drobne za piłkarzy, tylko potrafią odrzucic ofertę
+1
Awatar użytkownika
wujot
ave

W idealnym świecie sprzedaje też Rajovica, niestety nikt go nie chce.

pisałem już tu kilka razy, że nie jestem fanem gry Adamskiego i że te 3/4 jego bramek to po rykoszetach w polu karnym i dostawieniu nogi z metra na pustą

nie wiem, może w tym sezonie dojrzeje do gry w ekstraklasie na solidnym poziomie
porter

Post autor: porter »

wujot pisze: 16 lip 2026, 21:15 te 3/4 jego bramek to po rykoszetach w polu karnym i dostawieniu nogi z metra na pustą
No kurwa, od tego jest napastnik xd gość ma choć trochę instynktu i potrafi się znaleźć tam gdzie trzeba.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

mnie się wydaje, że on może bardzo dobrze wypadać w różnych platformach skautingowych - on ma dość unikalną kombinację wzrostu, gry w pressingu i biegania w nietypowych dla napastnika strefach. dla trenerów-laptopowców na pewno ciekawy case
trójkąt bermudzki wola mokotów
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

widzieliscie kiedys jeszcze taki komunikat że mielismy ofertę na tyle i tyle ale odrzucilismy, a od kogo to sie nie interesuj bo kocia morda juz czeka?

i cały pytonogród nic a nic o tym nie wie?
Awatar użytkownika
wujot
ave

tymczasem Bukari wypożyczony do Zvezdy :D
Awatar użytkownika
Dzonson

Bisclavret pisze: 16 lip 2026, 22:15 widzieliscie kiedys jeszcze taki komunikat że mielismy ofertę na tyle i tyle ale odrzucilismy, a od kogo to sie nie interesuj bo kocia morda juz czeka?
Normalna zagrywka przecież. Równie dobrze kluby mogą tym grać na podbicie ceny

RYM LAST FM
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Janicki złamana ręka z przemieszczeniem. Off na 8-10 tygodni
nic na potem
SLAFF