Podcasty

Rozmowy na temat tego co oglądamy, czytamy i poznajemy, by umilić sobie czas.

Moderator: gogi

Awatar użytkownika
Bane

Re: Podcasty

Post autor: Bane »

To tylko materiał, potraktuj go godnie
i uszyj spodnie
:eek:
BARS
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

Korozja Kultury - Śledztwo w sprawie zniknięcia rocka (z mainstreamu)
Spoiler
Ciekawy nowy podcast, który będę miał na oku i słuchu.
Dlaczego rocka nie w pierwszej dziesiątce listy Billboard Top Hot 100?
Całkiem sensowna definicja mainstreamu.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
Bane

Spoiler
Czy Wyborne trupy są jak obiad w dobrej restauracji, czy bardziej przypominają kanapkę z serem z mikrofalówki? Jak dużym kasztanem są Obserwatorzy? Czy Punisher: Ostatnie starcie na pewno będzie ostatnim starciem Punishera? Czy Potężna Dziewiątka to naprawdę dziewiątka? A przede wszystkim: jak dobrze pamiętamy Magazyn Komiks-Fantastyka? O tym i o kilku innych rzeczach rozmawiamy w #42 odcinku naszego podcastu.

00:00 Wyborne trupy, tom 1 [James Tynion IV & Michael Walsh]
15:46 Obserwatorzy [Brian K. Vaughan & Niko Henrichon]
31:13 Punisher: Ostatnie starcie [Reinaldo Marcus Green]
46:11 Potężna Dziewiątka [Critical Role]
57:06 Temat odcinka: Wspominamy Komiks-Fantastykę
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
Bane

Spoiler
Czy często wracamy do komiksów, które już kiedyś czytaliśmy? Które komiksy czytaliśmy najwięcej razy i czy "najwięcej" znaczy "dużo"? Jak zostać Prawdziwym Powtórkowcem? Czy Saga Winlandzka to dobra manga? Ile modów można używać, grając w Cyberpunk 2077? Czy serial Gen V daje radę? O tym i o kilku innych rzeczach rozmawiamy w #43 odcinku naszego podcastu.

PRZECZYTANE, POGRANE, POOGLĄDANE #34

PRZECZYTANE📚📜
▶️Saga Winlandzka [Makoto Yukimura]

POGRANE🎮🕹
▶️Cyberpunk 2077

POOGLĄDANE🎬📽️
▶️Gen V [Craig Rosenberg & Eric Kripke]

TEMAT ODCINKA
▶️Komiksowe powtórki
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

Jak to się stało że kiedyś Joe Rogan był spoko a Tera to jakiś chuj i nie UWu i że koledzy też nie propsuja ?( Theo Von)
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
firma

Post autor: firma »

Od siebie mogę dorzucić podziemne opowieści, to o black metalu w polsce, mi się bardzo dobrze słuchało, dużo szczegółów itp, jak ktoś lubi ten gatunek a nie znał to na pewno przypasuje. Jak ktoś już wrzucał to sorka
Awatar użytkownika
Bane

Spoiler
Miało być o kilku serialach, ale wyszła nam całośc o finałowym sezonie The Boys, bo jest o czym dyskutować. Czy jesteśmy zadowoleni z tego, jak to wszystko się skończyło? Co lubimy, czego nie lubimy? O tym i o kilku innych rzeczach rozmawiamy w najnowszym odcinku naszego podcastu, a imię jego czterdzieści i cztery.
Awatar użytkownika
Bane

Spoiler
Tym razem jeden komiks i masa seriali, czasem związanych z komiksami, ale nie tylko. Tu miał być jakiś zabawny opis, ale jest za gorąco na wymyślanie takich rzeczy, więc nie wyszłoby jeszcze bardziej, niż zwykle. O tym, że jest za gorąco, i o kilku innych rzeczach rozmawiamy w #45 odcinku naszego podcastu.

PRZECZYTANE, POGRANE, POOGLĄDANE #35

PRZECZYTANE📚📜
▶️Helen z Wyndhorn [Tom King & Bilquis Evely]

POOGLĄDANE🎬📽️
▶️Wednesday S2
▶️Sandman S2
▶️Spider-Noir S1
▶️Carnival Row S2
▶️Ród smoka S2
▶️Rycerz siedmiu królestw S1
▶️Mroczne Materie S1
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Helen jakoś mi umknęła z radarów a wygląda jak coś, co chciałbym przeczytać, danke Pan Bejn
Girls with boyfriends are the kinds I like
I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Bane

A proszę uprzejmie!
Awatar użytkownika
Bane

Spoiler
Czy pierwszy tom Paper Girls dowozi (i nie mamy tu na myśli gazet)? Jak czyta się nazwisko Briana K. Vaughana? Jak wielką abominacją jest pierwszy tom Krzyżniętych? Czy mamy nadzieję, że drugi będzie jeszcze większą? Czy Vox Machina pokazuje, że serial może mieć mocne sceny, ale nie być abominacją? O tym i o kilku innych rzeczach rozmawiamy w #46 odcinku naszego podcastu.

PRZECZYTANE, POGRANE, POOGLĄDANE #36

PRZECZYTANE📚📜
▶️Paper Girls, tom 1 [Brian K. Vaughan & Cliff Chiang]
▶️Krzyżnięci, tom 1 [Barf Ennis, David Fapham & Jacen Burrows]

POOGLĄDANE🎬📽️
▶️Legenda Vox Machiny, sezon 4 [Critical Role]
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Do Paper Girls zupełnie inne podejście mam, bo z jednej strony faktycznie fajnie się to czyta, ale z drugiej po sześciu tomach zostawił mnie z olbrzymim poczuciem rozczarowania, że w ogóle absolutnie tam nie było ani jednej sceny i ani jednego elementu, który można byłoby podsumować czymś więcej niż wzruszeniem ramion i skwitowaniem "no fajne". To jest chyba największy problem komiksów spoza Marvela i DC, że jak nie są dojebane, to człowiek nie zostaje nawet z poczuciem, że chociaż było fajnie/średnio/chujowo, to poznał jakąśtam alternatywą historię czy reinterpretację tego albo innego bohatera.
Awatar użytkownika
dr zjeb

nobezprzesady pisze: 14 lip 2026, 20:40 To jest chyba największy problem komiksów spoza Marvela i DC, że jak nie są dojebane, to człowiek nie zostaje nawet z poczuciem, że chociaż było fajnie/średnio/chujowo, to poznał jakąśtam alternatywą historię czy reinterpretację tego albo innego bohatera.
Kontrowersyjna/niepopularna opinia o komiksie jak sam chuj. Dojebanych komiksów spoza Marvela i DC jest mnóstwo przeca.
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Chyba więcej nawet xd ile można czytać o Batman i Spiderman
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

dr zjeb pisze: 14 lip 2026, 21:14 Kontrowersyjna/niepopularna opinia o komiksie jak sam chuj. Dojebanych komiksów spoza Marvela i DC jest mnóstwo przeca.
No tak, ja piszę o tych sytuacjach, gdy spoza Marvela i DC nie są dojebane.
Awatar użytkownika
dr zjeb

W sumie racja, lelum.
Awatar użytkownika
Bane

nobezprzesady pisze: 14 lip 2026, 20:40 Do Paper Girls zupełnie inne podejście mam, bo z jednej strony faktycznie fajnie się to czyta, ale z drugiej po sześciu tomach zostawił mnie z olbrzymim poczuciem rozczarowania, że w ogóle absolutnie tam nie było ani jednej sceny i ani jednego elementu, który można byłoby podsumować czymś więcej niż wzruszeniem ramion i skwitowaniem "no fajne". To jest chyba największy problem komiksów spoza Marvela i DC, że jak nie są dojebane, to człowiek nie zostaje nawet z poczuciem, że chociaż było fajnie/średnio/chujowo, to poznał jakąśtam alternatywą historię czy reinterpretację tego albo innego bohatera.
Jasne, rozumiem jak najbardziej, natomiast mnie zakończenie w miarę usatysfakcjonowało. Poza tym (i wiem, że to żaden argument heh) Vaughan miał już dużo gorsze. A poza finałem to ja w Paper Girls znalazłem całe mnóstwo scen i elementów, które zapamiętałem na dłużej.
Awatar użytkownika
Bane

Spoiler
Za naszymi oknami burze i awarie, więc walczymy z jakością dźwięku. Uczniowie na pokładzie statku kosmicznego Leviathan walczą o każdy oddech. Kain walczy o dobre miejsce na cmentarzu. Tagert Nat walczy z bandą objedzonych grzybami przeciwników. Ktoś w Ostatnim pojedynku walczy w słusznej sprawie, a ktoś inny nie. O tym i o kilku innych rzeczach rozmawiamy w #47 odcinku naszego podcastu.

PRZECZYTANE, POGRANE, POOGLĄDANE #37

PRZECZYTANE📚📜
▶️Leviathan [Shiro Kuroi]
▶️Przeklęty, tom 1: Przed powodzią [Jason Aaron & R. M. Guera]
▶️Skorupa, tom 1: Detronizacja [Tomasz Wanat]

POOGLĄDANE🎬📽️
▶️Ostatni pojedynek [Ridley Scott]
ODPOWIEDZ