Perfumy
Moderator: wrubel
Re: Perfumy
Aż tak? 90zl za 100ml to bardzo rozsądna cena, jak to pachnie w ogóle? Dostałem w prezencie Lataffa oud for glory i jestem zdziwiony trwałością. Wszystkie lataffy takie są?
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
No dla większości ludzi Lalique to zapach stęchlizny i starej, mokrej piwnicy
Nie radzę kupować w ciemno, bo można się mocno odbić.
- scam_sakawa
Araby są dość trwałe, ale i tak czuć, że to często jebiące chemią zamienniki. Change my mind.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- Haczapurjan
Dopiero dziś przyszedł. Dobra projekcja, generyczne psikadło, ale mi pasuje.Haczapurjan pisze: ↑07 lip 2026, 14:51 A wziąłem sobie testera 125 ml Isseya L'Eau d'Issey Pour Homme, bo fajna promka na e-glamour, a to pewniaczek na lato jednak
Od kilku lat męczę jeden flakon Bois Imperial, bo zawsze jakiś inny był w odwodzie. Nie wiem w sumie co ludzie w tym widzą/niuchają, bo to trochę vibe mydła daje, ale fenomenu Aventusa też nigdy nie potrafiłem zrozumieć, może mam prostackie nozdrza po prostu
Kurwa cały czas mam ten mindset, że testery są trwalsze. Kiedyś uwierzyłem w ten mit i nie potrafię się go wyzbyć.
Chyba że to nie mit. Jakie macie doświadczenia z testerami pod tym względem?
Mówisz o Lalique White? No zapach starszego pana. Nie polecam również.
Akurat odnosiłem się do Encre Noire. Ja ten zapach uwielbiam 
-
peterkurten
Wczoraj to kupiłem w zestawie ze zwykłym sunrisem i jak ten zwykły jest tragiczny, tak ten docelowy jest naprawdę sztosem, wyczytałem że to klon lv imagination, ale nie miałem tego nigdy okazji wąchać, mi się ten zapach skojarzył z dior homme cologne
- Haczapurjan
Ale o których dokładnie odmianach piszesz?peterkurten pisze: ↑12 lip 2026, 16:52 Wczoraj to kupiłem w zestawie ze zwykłym sunrisem i jak ten zwykły jest tragiczny
Bo jest jeszcze Sand Desert at Sunset, ale z linii Sunrise on the Red Sand Dunes to masz dwie EDP z czego jedna to Intense
-
peterkurten
@Haczapurjan
O ten zestaw mi chodzi
teraz widzę, że ja pojebalem nazwy 
O ten zestaw mi chodzi
Spoiler

- Haczapurjan
A ok, no ja akurat miałem sposobność zlewać się właśnie i tym i tym (jedynie SOTRSD Intense nie miałem okazji testować) i w sumie oba mi siedziały
LV Imagination testowałem w salonie LV we Włoszech i zapach ładny oczywiście, ale nie dałbym ponad 1200 za niego. Overhyped imo.
Dlatego możesz se z Zary zamówić fajnego klona za 100zł. Ja zamówiłem wersję Intense ale coś lecą w chuja z wysyłką w Zarze. W środę zamówiłem, ma być we wtorek w paczkomacie. Jaram się.
Tak właśnie jest, oczywiście jebanie chemią to spektrum i czasami zdarzy się arab który jest spoko, ale większość jest słaba, szczególnie jeśli ma się porównanie do klonowanego zapachu. Przerobiłem ich pewnie z 50 (w sensie miałem flakon lub odlewkę) i jedyne co bym kupił drugi raz to Vulcan Feu. Ostatnio się skusiłem i wziąłem 5 odlewek arabskich letniaków, to 4 z nich po jednej próbie poleciały do części szafki "do sprzedania/oddania", a Hawas Chrome nie jest tragiczne, ale bez podjazdu do Erba Pury.scam_sakawa pisze: ↑10 lip 2026, 16:09 Araby są dość trwałe, ale i tak czuć, że to często jebiące chemią zamienniki. Change my mind.
- scam_sakawa
Możecie napisać kilka słów Waszych osobistych doświadczeń odnośnie poniższych zapachów?
Paco Rabanne 1 Million EDT
Prada Luna Rossa EDT
Yves Saint Laurent Y Homme EDT
Lalique Encre Noire Sport EDT
Jean Paul Gaultier Le Beau Paradise Garden EDP
Versace Eros Energy EDP
Hugo Boss Hugo XY EDT
Hugo Boss Hugo Man EDT
D&G Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme EDP
Paco Rabanne 1 Million EDT
Prada Luna Rossa EDT
Yves Saint Laurent Y Homme EDT
Lalique Encre Noire Sport EDT
Jean Paul Gaultier Le Beau Paradise Garden EDP
Versace Eros Energy EDP
Hugo Boss Hugo XY EDT
Hugo Boss Hugo Man EDT
D&G Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme EDP
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Prada Luna Rossa Carbon - bardzo spoko, taka wygładzona wersja Sauvage. Nosiłem i poleciłbym dalej.
YSL Y Homme - dobry zapach ale taki przezroczysty, sporo tego na ulicy. Jak ktoś nie ma pomysłu i chce coś bezpiecznego to śmiało, ale ja bym nie kupił.
JPG Le Beau Paradise Garden - okej, ale nic specjalnego. nie warte kasy!
Hugo Boss Hugo Man EDT - chujowy! testowałem ostatnio w Rossmannie, otwarcie okej, potem czekasz na więcej i niczego nie dostajesz, nic się ni rozwija. Dodatkowo chujowa trwałośc. Jak coś z Bossów powijać to tylko z linii Bottled.
D&G Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme EDP - fajny niebieski świeżak. Dość elegancki i męski. Można powijać w ciemno i raczej się nie rozczarujesz.
YSL Y Homme - dobry zapach ale taki przezroczysty, sporo tego na ulicy. Jak ktoś nie ma pomysłu i chce coś bezpiecznego to śmiało, ale ja bym nie kupił.
JPG Le Beau Paradise Garden - okej, ale nic specjalnego. nie warte kasy!
Hugo Boss Hugo Man EDT - chujowy! testowałem ostatnio w Rossmannie, otwarcie okej, potem czekasz na więcej i niczego nie dostajesz, nic się ni rozwija. Dodatkowo chujowa trwałośc. Jak coś z Bossów powijać to tylko z linii Bottled.
D&G Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme EDP - fajny niebieski świeżak. Dość elegancki i męski. Można powijać w ciemno i raczej się nie rozczarujesz.
- scam_sakawa
Dziękuję pięknie kolego! Jeden drobny detal tylko - jeśli chodzi o Pradę to miałem na myśli wersję nie carbon:
https://www.fragrantica.pl/perfumy/Prad ... 15754.html
https://www.fragrantica.pl/perfumy/Prad ... 15754.html
To Carbon lepsza. Z niszowych zapachów z lawendą to polecam bardzo mocno https://www.fragrantica.pl/perfumy/Lanv ... -5717.html. Można przetestować i kupić w Hebe. Mega steal za 100zł.
Możecie napisać kilka słów Waszych osobistych doświadczeń odnośnie poniższych zapachów?
Jaguar Classic Black
Bruno Banani Energy
Hugo Boss XY
Calvin Klein CK IN2U
David Beckham Classic Blue
NIKE Addiction
STR8 Original
MEXX Black
Jaguar Classic Black
Bruno Banani Energy
Hugo Boss XY
Calvin Klein CK IN2U