Kto jest prawdziwym G

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kalom

Re: Kto jest prawdziwym G

Post autor: Kalom »

@ariusia666 real g
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

9ijw7 pisze: 07 lip 2026, 10:11
99mayday pisze: 04 lip 2026, 0:01 Oskar83 - tutaj mam pewien dysonans między tekstami a wywiadami, ale na pierwszych płytach Oski brzmiał jak gość który liznął tematu i jego historię na bitach brzmiały jak ziomka co nie raz dał komuś po mordzie więc u mnie ma takie 7/10 i słychać że czeka na wyrok także z fartem mordo
W książce "To nie jest hip-hop. Rozmowy II" Oskar mówił, że wcześniej długo pracował w jakimś korpo za biurkiem i miał całkiem spoko zarobki. Większość tekstów to kreacja pod projekt i podkoloryzowane historie z imprez. Jeżeli to legit info to chyba Steez jest bardziej G niż on xD
To dziwna fazka
Mi Oskar na pierwszych dwóch płytach brzmiał jak gościu co liznął tematu, głos był patolski, treść była wybitnie na temat, a patrząc na to jak wyglądał jeszcze w Dobrym Towarze ostatnie co bym o nim pomyślał to pracownik korpo...

Do tego o ile zdaje sobie sprawę że część historii jest mocno konceptualna i inspirowana otoczeniem tak np. ostatni kawałek z Zawiałow gdzie nawija że przed 30 był operatorem wysięgników też mi bardziej do niego pasuje niż historia z korpo
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
MinisterBrakuKultury

Post autor: MinisterBrakuKultury »

Mnie ciekawią takie postacie jak:

Kaz
Olgierd

Generalnie znam dużo ludzi w wwa i nie spotkałem się z nikim kto Jacka zna osobiście.

Może akurat to nie Ci ludzie.
gagugi

Post autor: gagugi »

Z Pele to trochę zawiedziony jestem.
Z całej molesty wydaje się najbardziej sympatyczny. W dodatku chyba najbardziej alt, interesujący się też muzyką gitarową. Taki starszy kumpel z osiedla lub kuzyn, na którym próbowałeś wzorować swój wczesny gust muzyczny. Potem się trochę rozminęliście, bo zaczął sympatyzować z młodzieżą wszechpolską, ale w twojej pamięci ma status autorytetu, który otworzył ci oczy na muzykę

Ale Fu... nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale okradł babcię na gruby hajs? Panie Fu, Pan naprawdę oyebau emerytkę?
Musiała Pana Bozia pokarać wadą zgryzu, stąd Pana dykcja w niektórych kawałkach. Rozumiem, że koledzy brali Pana na imprezy jako ochroniarza, ale okradanie emeytów w Warszawie wiąże się z ryzykiem, że okradniesz powstańca. Co do powstania mam mieszane uczucia, ale jednak ci ludzie walczyli za naszą wolność.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

To nie jest Pele, bo Pele już nie żyje, choć nie skoczył z okna i nie założył pętli na szyję
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Edzio po zakazie wjazdu na Oblock prosto od przedstawiciela groźnej rasy. Pradziwy G shock
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

gagugi pisze: 08 lip 2026, 23:07 Z całej molesty wydaje się najbardziej sympatyczny. W dodatku chyba najbardziej alt, interesujący się też muzyką gitarową.
ciekawe jak przyczepy
lygrys pisze: 30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
Awatar użytkownika
ariusia666

Post autor: ariusia666 »

Kalom pisze: 07 lip 2026, 15:21 @ariusia666 real g
dziękuję za uznanie i pozdrawiam
ODPOWIEDZ