[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
- Haczapurjan
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Miałem polecać właśnie „Funny games”, bo vibe i trope w chuj podobny XD
funny games jest świetne, polecam też Goodnight Mommy z 2014
zostaw suba https://youtu.be/2cEiuZPi2zQ
- genocidegeneral
nie no, to już wolę eden lake
jak to miała być opowieść typu o konieczności stawiania granic to ja tego nie kupuję, główni bohaterowie to jakieś nieprawdopodobne wręcz barany ewentualnie kanadyjczycy
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Takie jest życie - serdecznie polecam dla italianofili (filów?) i nie tylko. Rzecz się dzieje na Sardynii, dobrze się oglądało, mógłby być ze 20 minut krótszy bo jeden czy dwa wątki za bardzo przeciągnięte.
Musialem sprawdzić ten drugi bo po nazwie nie skojarzylem w ogóle, no zajebisty jest to thriller który w jakimś stopniu byl zainspirowany filmami Haneke który stworzyl też orginalne funny games, myśle czy nie obejrzeć go drugi raz. A jeśli ktoś lubi juz calkiem poryte kino to sprawdźcie siódmy kontynent tego samego reżysera
I syn Homelandera w roli bliźniaków
Z pojebanych filmów to oczywiście "Kieł" Lanthimosa
Z pojebanych filmów to oczywiście "Kieł" Lanthimosa
Well, you know, whiteys gotta pay... and the payment is baby hands
Od Haneke dobre też jest Benny's Video, dla mnie bardziej szokujące niż Funny Games
faktycznie teraz mi przypomnialeś o bennym a obejrzalem go dopiero pare lat po funny games, szokujący to byl seans i caly dramat tej rodziny, no naprawde mocne.
tak btw ta specyficzna praca kamery i różne ujęcia u haneke zawsze wprawialy mnie w jakis trans
tak btw ta specyficzna praca kamery i różne ujęcia u haneke zawsze wprawialy mnie w jakis trans
Duńczycy są przemiłym narodem xD jak kiedyś zwiedzałem kraj i szedłem na dworzec, to jedna para sama z siebie zatrzymała się koło drogi, i wzięli mnie do auta. Myślałem, że skończę jako ofiara w horrorze, a oni jeszcze dali mi wodę na drogę xD także jestem w stanie uwierzyć, że film trafia do ich pobratymcówgenocidegeneral pisze: ↑08 lip 2026, 2:09nie no, to już wolę eden laketam to się chociaż gotowałem, a tutaj to mnie śmiech ogarniał
jak to miała być opowieść typu o konieczności stawiania granic to ja tego nie kupuję, główni bohaterowie to jakieś nieprawdopodobne wręcz barany ewentualnie kanadyjczycy
zostaw suba https://youtu.be/2cEiuZPi2zQ
Strange Harvest - mockumentary/found footage o seryjnym modercy w stylu The Poughkeepsie Tapes. Nie jest aż takim goatem jak TPT, ale jak na niskobudżetówkę oglądało się całkiem miło. Są też elementy cosmic horroru.
Well, you know, whiteys gotta pay... and the payment is baby hands
- yungXpaproch
fajny film strange harvest, taki z wyczuciem, klimatyczny, dobrze zrealizowany.