Four Tet

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: mql, Ruces

Awatar użytkownika
Mizter

Four Tet

Post autor: Mizter »

Spoiler
Obrazek
zakładam bo widzę, ze tematu nie ma, a czasem jakieś wrzuty porozrzucane po inncych tematach

dyskografia:
dialogue (1999)
pause (2001)
rounds (2003)
everything ecstatic (2005)
there is love in you (2010)
pink (2012)
beautiful rewind (2013)
morning/evening (2015)
new energy (2017)
sixteen oceans (2020)
parallel (2020)
three (2024)

i od chuja jeszcze innych rzeczy biorąc pod uwagę, ze Tet ma aliasów pod którymi robi muzyke kilka to jest wręcz nieskończona kopalnia muzyki, remixow, smaczków, easter eggow i moim zdaniem muzycznego geniuszu który gość serwuje od trzydziestu lat

producencko? mój ulubiony album linkuje poniżej mix melancholii z indie/folk elektronika. morning/evening świetne koncept lp, rounds, pause klasyki

Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
ale ok producencko to jedno co gość robi, najlepsze może już za nim bo ww płyty to legendy elektroniki wiec nie będę serwował ze nadal każde wydanie to odkrywanie muzyki na nowo, mimo ze albumy z tej dekady również są świetne to moim zdaniem obserwując jego muzyczne dokonania ostatnich lat to jest obecnie totalnie topowym dj i tutaj totalnie peakuje skillem, selekcja i umiejętnością zmixowania kurwa wszystkiego ze wszystkim. będąc blisko ze światem djsko/klubowym jest to dla mnie rownie ważny aspekt i ogólnie trochę uważam ze elektronikę to powinno się konsumować w setach to podrzucam perełki teta z ostatnich lat
Spoiler
Spoiler
Spoiler
do tego co roku wychodzi dobrych kilka remixow i wspolprac z artystami i popowymi i elektronicznymi, kumpel skrillexa i freda absolutna legenda i mój goat szeroko pojętej elektroniki. niestety nie do złapania w polsce, trzeba lecieć gdzieś po europie
🌴 latinogang 🌴

#freefromage
Awatar użytkownika
mailo

Re: Four Tet

Post autor: mailo »

wpisuję się, wspaniały dorobek praktycznie nie do skategoryzowania bo jak burial tworzy własny, niepowtarzalny dźwięk, props
cmaz pisze: opanuj się dzieciaku, schowaj nóż, pogoń torbę cracku
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

swego czasu strasznie katowalem there is love in you (sing <3), potem juz nie sprawdzalem, dzieki za przypomnienie. secik z dekmantel chyba dobrze siadzie po pobieznym przeklikaniu
gimb

Post autor: gimb »

szef
mezokracja
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Ten remix to jest cudo.
Awatar użytkownika
Mizter

Post autor: Mizter »

sing jeden z wielu świetnych kawałków o których nie wspomniałem, remix bicep to klasyk nad klasyki a z ostatnich dni tygodni to chłopaki co prawda wrzucali do innych tematów ale przekleje bo moim zdaniem dojebany remix pinkpantheress
Spoiler
Parlae pisze: 27 lut 2026, 12:30 PinkPantheress - Illegal (Four Tet Remix)
i płyta dosłownie sprzed kilku dni pod innym aliasem ktora art podpisał jako microhouse, ja mam problem w jakie ramy to określić ale jakiś biohouse? xd naturehouse wymyślam anyway polecam bo są to świetne tracki
Spoiler
ART pisze: 03 lip 2026, 12:17 microhouse od goscia znanego tez jako four tet
uwielbiam gościa spokojnie jeden z największych muzyków xxi wieku i postać która wzbudza we mnie autentycznie dziecięca radość z odkrywania i słuchania muzy i czyste szczęście
🌴 latinogang 🌴

#freefromage
ODPOWIEDZ