Ranking tryhardów w polskim rapie
- marmolad_k2
Re: Ranking tryhardów w polskim rapie
No nie wiem, nagrał na odpierdol Somę z Taco, z tego co pamiętam (a nie pamiętam, bo nie ma czego), to tam chyba w ogóle się nie starał.
przecież nawet w tej książeczce dołączonej do tej płyty z ich korespondencją quebonafide cały podniecony pisał elaboraty jak to rozkruwią grę, że ma dreszcze i gęsią skórkę jak o tym myśli a Taco mu opdisywał jak leszczowi pół słówkami, typu: "no spoko" itd. quebonafide największy tryhard wszytsko o tym świadczy, jego wizerunek, tatuaże, zmiany fryzur, te wszytskie przyśpieszenia, hashtagi i jakiś pseudointelektualyzm na początkach kariery, później jakiś kurwa pseudoartyzm, później pseudoautyzm, na końcu gadanie "przeszedłem grę" co już mówi samo za siebie, że nigdy nie było to podejście typu miałem ochotę sę nagrać i nagrałem, tylko zawsze jakieś nastawieniene aby się przypodobać słuchaczowi i zebrać punkciki w jego urojonej gierce
- nobezprzesady
Dla mnie tryhard jednak w sobie zawiera pewien element przegrywu, a o Quebo (czy wymienianych w wątku Tedasie, Rychu albo Kazie) trudno to powiedzieć.
skokół
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
-
starydobryhiphop
Zjebiecie mnie może za to ale próbowałem wygooglować i nie kminie co znaczy tryhard w kontekście raperów tym bardziej polskich?
- igorzastyy
Pewnie dla każdego coś innego
- marmolad_k2
Czyli wracamy do Laika.nobezprzesady pisze: ↑wczoraj, 9:17 Dla mnie tryhard jednak w sobie zawiera pewien element przegrywu
- nobezprzesady
Mnie też ciekawi jak różni ludzi odbierają to określenie, bo jak wiele etykiet, i ono niesie za sobą dużo różnych skojarzeń. Ja zazwyczaj widziałem w nim przede wszystkim opis postawy polegającej na próbach osiągnięcia mniejszego lub większego sukcesu w jakiejś dziedzinie poprzez przesadne i nadprogramowe dążenie do niego, co w efekcie zmieniało podejmowane działania w karykaturalne i przerysowane.starydobryhiphop pisze: ↑wczoraj, 15:16 Zjebiecie mnie może za to ale próbowałem wygooglować i nie kminie co znaczy tryhard w kontekście raperów tym bardziej polskich?
- igorzastyy
No to Filipek
- marmolad_k2
My tryhardem nazywaliśmy gościa z liceum, co w czasie rozgrzewki na wf chodził na rękach.
a gdzie przegrał, wychodząc z nałogu, zakładając rodzinę, zostając ojcem i kończąc karierę dojebanymi "Rzeczami naturalnymi"?marmolad_k2 pisze: ↑wczoraj, 16:17Czyli wracamy do Laika.nobezprzesady pisze: ↑wczoraj, 9:17 Dla mnie tryhard jednak w sobie zawiera pewien element przegrywu
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- marmolad_k2
Tym że go mało kto pamięta 
kto ma pamiętać to pamięta, przecież on nigdy nie miał fejmu poza garstką rondlarzy typu ja
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
patrząc na ilość ksywek, która się przewinęła w temacie, to tytuł tematu można czytać jako kogo nie lubie w polskim rapiestarydobryhiphop pisze: ↑wczoraj, 15:16 Zjebiecie mnie może za to ale próbowałem wygooglować i nie kminie co znaczy tryhard w kontekście raperów tym bardziej polskich?
a z nałogu się nie wychodzi nigdy jak coś, także niestety trzeba sobie tylko poczekać na aktywne nałogowanie
-
starydobryhiphop
Dzięki za wyjaśnienia
- igorzastyy
Nie zgadzam się z tym wnioskiem, bo Filipka freestylowca bardzo lubiłem