TEDE - XXende Mylffon (2026)
Re: TEDE - XXende Mylffon (2026)
Wręcz przeciwnie. Przesłuchałem dopiero teraz 3/4 i to na szybko. W znakomitej większości bez problemu słychać co rymuje - przy płask z L miałem problem.
Ogólnie to cieszy, że Tedzik wrócił, bo Xxende jest jak już ktoś zauważył dużo bardziej pozytywne, z pozycji luzu, ale też mam wrażenie że ma większe tempo niż Esende.
Płask!
Brońń
Ermaxxy
Spryt Credit
Xxende Mylffon
To nadal nie koniec
Bronn przywiodła mi na myśl nawet Ryśka i te bity (jego/dla niego) które mają w cholerę skreczy. Mam wrażenie że to podobny klimat (o ile nie mieszam tracków), jednak można to zrobić inaczej i ciekawie.
No to na szybko jest 5-6 tracków które można katować bez żenady (jakby tylko te zawołania nieszczęsne wyciąć).
Acha i chciałbym nadmienić, iż To nadal nie koniec jest dla mnie tak wyprodukowany, że nie rzuca się lub nie słychać wycia Jaculi.
Kurde może kupię CD do auta.
Ogólnie to cieszy, że Tedzik wrócił, bo Xxende jest jak już ktoś zauważył dużo bardziej pozytywne, z pozycji luzu, ale też mam wrażenie że ma większe tempo niż Esende.
Płask!
Brońń
Ermaxxy
Spryt Credit
Xxende Mylffon
To nadal nie koniec
Bronn przywiodła mi na myśl nawet Ryśka i te bity (jego/dla niego) które mają w cholerę skreczy. Mam wrażenie że to podobny klimat (o ile nie mieszam tracków), jednak można to zrobić inaczej i ciekawie.
No to na szybko jest 5-6 tracków które można katować bez żenady (jakby tylko te zawołania nieszczęsne wyciąć).
Acha i chciałbym nadmienić, iż To nadal nie koniec jest dla mnie tak wyprodukowany, że nie rzuca się lub nie słychać wycia Jaculi.
Kurde może kupię CD do auta.
- Haczapurjan
spoko plyta, wzkoda tylko, ze na prawie kazdym tracku jest cos o mylffonieniu. Fajnie jakby mozna to bylo wyciac bo troche pszypal puszczac w towarzystwie przez to. No i wersje Halas true OG.
- Haczapurjan
No te skity do wyjebania
-
VerminatorX
Mylffonienia, Pastorowania i Szieea jest tu ze dwa razy więcej niż na pierwowzorze.
- Cz4rny1337
- Moderator
e tam zajebista kurwa plyta na zajebistych kurwa bitach
chyba od disco noir nic mi tak nie siadlo, a fanem jestem
a jak szybciutko zlatuje
chyba od disco noir nic mi tak nie siadlo, a fanem jestem
a jak szybciutko zlatuje

tak jak 99% skitów w polskim rapie
- Haczapurjan
Ciekawe jak na OLiS-ie będzie sprawa wyglądać, bo chyba dopiero w czwartek będzie XXende uwzględnione?
Myślę, że wysoko będzie, nie było w ostatnim czasie innych dużych premier chyba
A dla mnie brzmi to bardziej jak szybki mixtape i głos Jacka gdzie w większości leci energicznie już jest dla mnie nie do strawienia. Zauważyłem, że większość skipuje GORĄCE LATO, a mi tam siada nawet, mała odskocznia. Oprócz tego to SPRYT CREDIT mi siadł najbardziej. Na drugi odsłuch zarzuciłem sobie to na spacerze, także nie było sprawdzane po łebkach.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2026, 17:21 przez Konczal, łącznie zmieniany 1 raz.
Gorące lato ma kiepski refren wg mnie, nie podchodzi mi. Spryt Credit super jest, aż się prosi o klip
Ostatnio zmieniony 30 cze 2026, 14:18 przez Sionek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Haczapurjan
No szkoda, że potencjał na decent letniaczka został zmarnowany. Nawet ta Krzanówna tym kurwi-kokieciarskim głosem na początku zrobiła dobre podglebie
-
VerminatorX
Akurat Krzanówa imo nie ma kurwi-kokieciarskiego wajbu, mówię to jako komplement.
Z innej beczki - czy możecie koledzy polecić jakieś tracki polskie lub zagraniczne w stylu Blask/Plask Chopped & Screwed? Zajebiście mi siadają takie jamozłowe klimaty.
Z innej beczki - czy możecie koledzy polecić jakieś tracki polskie lub zagraniczne w stylu Blask/Plask Chopped & Screwed? Zajebiście mi siadają takie jamozłowe klimaty.
- Haczapurjan
No może z tym „kurwi-kokieciarskim” przesadziłem, ale słychać tam taką „zalotność”VerminatorX pisze: ↑30 cze 2026, 15:06 Akurat Krzanówa imo nie ma kurwi-kokieciarskiego wajbu, mówię to jako komplement.
-
VerminatorX
Noo, trochę tak. Osobiście bardzo ją lubię, przypomina mi moją nauczycielkę angielskiego z technikumHaczapurjan pisze: ↑30 cze 2026, 15:11 No może z tym „kurwi-kokieciarskim” przesadziłem, ale słychać tam taką „zalotność”
Inwazja porywaczy ciał. Cała - wyszła w takiej wersjiVerminatorX pisze: ↑30 cze 2026, 15:06 Akurat Krzanówa imo nie ma kurwi-kokieciarskiego wajbu, mówię to jako komplement.
- marmolad_k2
Uwielbiam fakt, że podpisano ją jako Krzaniqua 
Milosc, Szmaragd i Krokodyl rowniez. Polecam.chaya pisze: ↑30 cze 2026, 15:19Inwazja porywaczy ciał. Cała - wyszła w takiej wersjiVerminatorX pisze: ↑30 cze 2026, 15:06 Akurat Krzanówa imo nie ma kurwi-kokieciarskiego wajbu, mówię to jako komplement.
- CeHaTeHaCe
DOUBLE B -VerminatorX pisze: ↑30 cze 2026, 15:06 Z innej beczki - czy możecie koledzy polecić jakieś tracki polskie lub zagraniczne w stylu Blask/Plask Chopped & Screwed? Zajebiście mi siadają takie jamozłowe klimaty.
nic na siłę
DJ Alor lepiej sobie w tym radzi
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
FREE SMLY