Fokus & Rahim - Katharsis (2026)
Re: Fokus & Rahim - Katharsis (2026)
Dla mnie nuda, oklepane schematy i od singla "Diamenty" (który jest najlepszym numerem na płycie) jestem zdania, że to powinno być solo Fokusa. Większość bitów nic specjalnego. Na nic się zdały te chuje muje, zmiana nazwy z Pokahontaz. Aczkolwiek ta płyta odbiega poziomem od Pokahontaz, więc może jednak warto było pod inną nazwą odnotować ten zjazd w dół. I kto w ogóle wpadł na taki wykon w kawałku "Szczęściarz" XD
- marmolad_k2
Ale dzikie featy, chyba się bali, że nikt nie będzie chciał tego słuchać
Jajonasz rapuje?
Jajonasz rapuje?
Sprawdziłem kawałki z Jajonaszem i ze Śliwką z ciekawości i okazuje się że wszystkie te dziady z PFK Kompany już za bardzo nie potrafią nawijać, w dodatku na tych trackach są absolutnie tragiczne bity.
To chyba możnaby powiedzieć o wszystkich płytach pokahontaz. Z okazji wyjścia tego gniotu postanowiłem sobie odświeżyć recepturę i okazuje się że po latach dalej trzyma poziom, ale nawet tam Rahim jest tylko w roli "nie przeszkadza", a nie "fajnie że jest"
- marmolad_k2
Restart był fajną płytką, słuchałem sporo jak wyszła.
-
starydobryhiphop
a ja w singlach się zdziwiłem właśnie, bo dla mnie rah nie był tylko tłem . Ale zobaczymy, muszę sprawdzić. A śliwka swoje solowe rzeczy podziemne fajnie teraz daje, zobaczymy jak na płycie PKHZ
a sorry pomliłem to z singlem u jimka
a sorry pomliłem to z singlem u jimka
Natknąłem się na kawałek z tej płyty na youtubie, gdzie chłopaki nagrywali z Karą. Teraz odsłuchałem dwa razy płytkę i muszę powiedzieć, że jest naprawdę dobrze. Styl i wersy przypominają trochę rap naszego dzieciństwa, ale jest to podane w dość nowoczesny sposób. Nie ukrywam, że płyta bardzo mi się podoba i jeszcze ją trochę poprzewijam.
- gods bidness
Fokus żadnego solo nie udźwignął, a poza tym bez jakiejś zmiany warty na majku on męczy parówę po 20 minutach. Dlatego ja tam wolę słuchać Fokusa z Rahimem niż Fokusa solo.
Nie to, żebym to chciał przesłuchać, ale wolę.
Choć pewnie do końca lata sprawdzę.
-
starydobryhiphop
No poniekąd racja chociaż solówkę tą Alfę i Omegę bardzo katowałem ale to chyba głównie przez bity. Fokus dobrze jak ma kompana , rzeczywiście najlepsze rzeczy to te gdzie ktoś mu towarzyszył , tak jak nawet numery na tej solówce typu z hst. No a najlepiej dla mnie dobrał się ze śliwką
Myślę, że to był dobry krok zrobić duest Fokus i Rahim, bo powiedzmy sobie szczerze, Pokahontaz nie było najlepszym czego słuchałem.
Zgadzam sie z przedmówcą
-
starydobryhiphop