Zkibwoy/Sez - PSIAKREW (2019)
Re: Zkibwoy - PSIAKREW (2019)
Ta elitarność to taki typowy kadłubizm, ale jest darmowy odsłuch na Spotify, więc aż takiego czepiania się nie kumam.
To „wyjaśnienie” Młd natomiast niezła beka, ale jak to go i resztę 40-letnich hip-hopowców rajcuje...
To „wyjaśnienie” Młd natomiast niezła beka, ale jak to go i resztę 40-letnich hip-hopowców rajcuje...
Wczoraj słuchałem porobiony i bardzo mi się podobało, czułem się jakbym Smarkiego słuchał lata temu. Produkcja na tej płycie jest świetna, z rapami troszkę gorzej, ale nie przeszkadza, nawet spoko sie słucha. Jak wyrosłem z truskulu parę lat temu, tak tego mogę sluchać bez zażenowania, w przeciwieństwie do większości obecnego rapu w Polsce.
Skit przepraszam żonę piękny bicik, oprócz tego Ikona sztos, Empatia i Tating jakby produkcję jakiś Blockhead robił, mistrzostwo. Reszta kawałków do przesłuchania na raz, chociaż zła nie jest.
Skit przepraszam żonę piękny bicik, oprócz tego Ikona sztos, Empatia i Tating jakby produkcję jakiś Blockhead robił, mistrzostwo. Reszta kawałków do przesłuchania na raz, chociaż zła nie jest.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Nie wiem dlaczego ślizg umarł i muszę się logować po latach na jakimś ślizgawka, ale jestem za to pewien tego że ten truskul jest już nieodłączną częścią mojego życia i będę czekał na płyty jak ta latami. Nie słucham już od dawna tego przypałowego rapu, przede wszystkim z Polski i czuję, że album Jobola jest adresowany do ludzi takich jak ja, którzy byli kiedyś mocno wczuci w podziemne nawije a dziś wciąż się z nimi utożsamiają a kręgosłup moralny zbudowany w tamtych czasach jest po dziś dzień nie do rozjebania. Ta płyta jest przepiękna, to jest jedyny rap jakiego chcę słuchać i cieszę się kurwa z tego, że noszę te mentalne baggy, stare podziemie to coś niepowtarzalnego, rap który miał kozacką jakość. Ciemność, płyty i ja to według mnie kwintesencja stylówki Zkbiwoya a linia zamykająca numer - "żaden patos, chłopak musiał jeść, żyć jakoś zarabiać" powoduje ciary, coś czego nie czułem ładnych kilka lat słuchając rapu. Dzięki Jobol byku za rap dla dorosłych, fajnie jakby Ci się jeszcze chciało kiedyś zrobić jakiś album. BRD SRC RSPKT SYNU
Jako były truskul który woli teraz posłuchać Taco, Igiego, Żaby itd. zostawiam
dla Ikony.
Ten kawałek powoduje że myślami wracam do Dinalów, Starszego Brata, Smarka i chyba brakowało mi trochę takiego rapu.
Polecam każdemu kto stwierdził że nie ma ochoty sprawdzać całej płyty jakiegoś truskula o sprawdzenie tylko tego kawałka bo warto.
Edit: Szacun dla Vito z Bitaminy za dogranie się do albumu
Ten kawałek powoduje że myślami wracam do Dinalów, Starszego Brata, Smarka i chyba brakowało mi trochę takiego rapu.
Polecam każdemu kto stwierdził że nie ma ochoty sprawdzać całej płyty jakiegoś truskula o sprawdzenie tylko tego kawałka bo warto.
Edit: Szacun dla Vito z Bitaminy za dogranie się do albumu
Wgl kim jest Sez i skąd się wziął?
e; dobra wylukałem kilka słów na ten temat tutaj, but still not much. Uszanowanko za kunszt
e; dobra wylukałem kilka słów na ten temat tutaj, but still not much. Uszanowanko za kunszt
Co tu dużo mówić? Piękny rap, w przeciwieństwie do stękających pizd.
ZAKAZ
-
encrenoire
Re: Zkibwoy/Sez - PSIAKREW (2019)
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:27 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Już na YouTube macie.
- Bryx Fenrir
Na razie odsłuchałem 3 kawałki, w tym z Junesem, i jestem przekoanny, że cała płyta będzie kapitalna, poczułem się jak 13-15 lat temu, gdzie kochałem rap z zajawki, i te numery naprawdę kopały ostro, teraz jest to muzyka komercyjna, ale wiadomo, postęp, jednak fajnie, że Zkibwoy nadal nagrywa. Propsy, zobaczymy jak cały album.
linkacz do yt jakby ktos chcial
Serduszko mi pękło jak przesłuchałem tej płyty, pewnie dlatego że już takich rzeczy więcej nie będzie 
Klasyk w dniu premiery.Uwielbiam takie klimaty na płytach,szkoda jednak że jest ich coraz mniej 
-
encrenoire
Re: Zkibwoy/Sez - PSIAKREW (2019)
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 17:27 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
- Serdecznosci
Takiego rapu już nie ma. Boję się, że to ostatnia taka płyta.
- Dolarydolary
Piekna plyta na zwienczenie 2019 roku. Smuci mnie ewolucja rapu... Bardzo kurwa smuci. A tej plytki potrzebowalem ja, wy , slizgawka. Dzieki Zki wiem ze to czytasz.
Osłuchałem się z albumem. Piękny album. Nie znałem Seza, stworzył mega klimat tymi bitami. Monotonna nawijka Zkibwoya nie przeszkadza mi, słychać progres we flow od ostatnich rzeczy. Goście też się spisali, no, może poza tymi ze skitów; bardziej, bym się cieszył ze zwrotki Jeża. Vito!
Chciałbym kiedyś usłyszeć album Zkibwoy/Vito/Sez - to byłoby coś zajebistego.
Gdzie posłucham bitów/jakichś kawałków, które były na bitach Seza?
Gdzie posłucham bitów/jakichś kawałków, które były na bitach Seza?
Piękne to jest
Czuć emocje i że teksty mają sens. Słychać też dużo więcej, ale tego tak mi brakuje czasami w rapie, że najbardziej mi się rzuca w oczy. Empatia chyba faworyt 
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
[mention]Finn[/mention] u Kedyfa był
- PeterStillNinety's
- WNB Weteran
Jaka to jest przepiękna płyta
Mega czekałem na coś takiego, najlepiej wchodzi późnym wieczorem
Empatia najlepszy numer i mocne Trr Trr, San junipero, Ikona
Empatia najlepszy numer i mocne Trr Trr, San junipero, Ikona
Kontuzje brak sportu byłem wyczerpanym wrakiem dziś powracam po swój łup jak pirat w ręce z hakiem
Tak sobie rozkminiam Ikonę i Zkibwoy rapuje:
"To dla wszystkich przyjaźni które poszły w pizdu
I dla wszystkich miłości"
Jest tam wtedy dopowiedzenie, które jeśli mnie słuch nie myli, brzmi: "Jest Urb?"
Dostałem flashbacków z okresu truskulozy i wydaje mi się że to follow-up do refrenu:
Ewentualnie do początkowej gadki z:
Jak piszę tego posta to wpadłem na to, że przez małe dopowiedzenie mamy powrót do pierwszej solówki Zkibwoya bo:
Ikona - Psiakrew (2019) followupuje do Zawiść w chuj - WSJIWSR (2006) która followupuje do Skandale - Obskurw King (2005)
Idąc dalej:
Skandale followupują do Betrayal - Moment of Truth (1998) składu Gang Starr który 1 listopada 2019 wypuścił nowy album po 16 latach przerwy. A jeśli refren z Skandalów jest "przeniesiony" z Betrayal to dla Zkibwoya był to zapewne ważny skład i być może jest to po prostu fajny hołd wobec nich.
Kocham cię hip-hopik
"To dla wszystkich przyjaźni które poszły w pizdu
I dla wszystkich miłości"
Jest tam wtedy dopowiedzenie, które jeśli mnie słuch nie myli, brzmi: "Jest Urb?"
Dostałem flashbacków z okresu truskulozy i wydaje mi się że to follow-up do refrenu:
Spoiler
Spoiler
Ikona - Psiakrew (2019) followupuje do Zawiść w chuj - WSJIWSR (2006) która followupuje do Skandale - Obskurw King (2005)
Idąc dalej:
Skandale followupują do Betrayal - Moment of Truth (1998) składu Gang Starr który 1 listopada 2019 wypuścił nowy album po 16 latach przerwy. A jeśli refren z Skandalów jest "przeniesiony" z Betrayal to dla Zkibwoya był to zapewne ważny skład i być może jest to po prostu fajny hołd wobec nich.
Kocham cię hip-hopik