Zkibwoy/Sez - PSIAKREW (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
lolok

Re: Zkibwoy - PSIAKREW (2019)

Post autor: lolok »

TIDAL również już ma :D
Awatar użytkownika
Finn

Post autor: Finn »

mam nadzieje, że będzie na apple music
Awatar użytkownika
Sieloo

Post autor: Sieloo »

Ale początek płyty zawodzi. Pierwsze pięć numerów nic ciekawego. San Junipero, Trr Trr i Empatia najlepsze utwory imo.
edenmar

Post autor: edenmar »

Mam podobne odczucia co [mention]Sieloo[/mention] Po pierwszym odsłuchu Empatia najładniejsza, oprócz San Junipero i Ikony.
Awatar użytkownika
k4ve

Post autor: k4ve »

mi wszystko pięknie wchodzi, a nawet pierwsza połowa mi siedzi ociupinkę bardziej
Chłopcy z Placu to jest coś przepięknego
generalnie to, jak ta płyta siedzi mi bitowo to jest jakaś magia
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

Raph pisze: 08 lis 2019, 23:36
dziejaszek pisze: 08 lis 2019, 22:58 Ja mam tylko pytanie o ten skit z Jeżozwierzem. Czy to rzeczywiście typowy skit, czy może bardziej (mam nadzieję) coś jak "Kolczasty skit" z Growboxa?
Ewidentnie typowy skit :D
Tak jak się obawiałem - do wyjebania.
daveyo

Post autor: daveyo »

Chyba będzie trzeba to sprawdzić.
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

podbijam userów mówiących o tym, że najlepsze tracki to san junipero, ikony i empatia
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
daveyo

Post autor: daveyo »

Najlepsze kawałki: Psi Duch, San Junipero, Ikona, Empatia, Tating 2.0, ogólnie dobry materiał z niezłymi bitami, ale trochę się wynudziłem, może nie miałem ochoty dzisiaj zbytnio na takie brzmienia, ale wrócę do tego.
Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

dlaczego to nie jest wrzucone normalnie na yt, tylko się robi z tego jakiś materiał dla elitarnych kupujących czy posiadających spotify czy inne streamingowe gówno? widzę głębokie podziemie
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
matmik

Post autor: matmik »

Piękna rapowa płyta pełna treści na super bitach. Tego oczekiwałem. To dostalem. Dziękuję pan jobix.
Awatar użytkownika
Finn

Post autor: Finn »

Dawać to na apple music. Czekam i czekam, a po wpisaniu „psiakrew” wyskakują tylko jakieś góralskie pieśni
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

No właśnie śmieszna ta undergroundowa idea , do tego jeszcze tylko winyl :roll: no ale takie prawo artystów. Płyty jeszcze nie słuchałem, ale w ikonie drażni mnie postawa typu mentor i podjazdy pod współczesny rapik, to, co słyszę, to taki rap dla 30+ co noszą jeszcze baggy jeansy i mają nadal ołtarzyk ze skandalem w domu. A kiedyś byłem psychofanem :cry: :( :(
Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

Z tym podziemiem trochę ironizowałem, bo w czasach normalnego dostępu do internetu to się rzucało po prostu odsłuch i jeszcze link do downloadu :lol: czysta zajawka. a teraz już nawet zkibwoy kombinuje z tym odsłuchem, tu vinyl limitowany, potem na jakieś streamingi i jak nie masz to nie posłuchasz
no trudno, to albo nie odsłucham, albo poczekam jeszcze
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

svnchez pisze: 30 lis 2019, 14:26 no trudno, to albo nie odsłucham, albo poczekam jeszcze
same here. Jak będzie jakiś legalny download to poproszę info. jaki problem to wrzucić w legalną dystrybucję mp3 do asfaltu czy gdziekolwiek albo na bandcamp. Chcę zapłacić kurwa tylko mi pozwólcie
jabolsdz

Post autor: jabolsdz »

a najśmieszniejsze jest to, że MŁD Was dobrze podsumowuje, internetowe napinacze w numerze

nie wiem jak można powiedzieć, że pierwsza połowa płyty rozczarowuje, jak ciemność płyty i ja oraz chłopcy z placu to najlepsze numery 2019 roku.

"i te winyle, robimy je, by potem nic tu nie kumały szczyle"
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

no to fajna elitarność, a może lepiej zrobić dobry truskul ogólnodostępnym żeby więcej ludzi się do niego przekonało, zamiast potem narzekać na ten straszny njuskul i walić konia do swojego zamkniętego kółka kumatych słuchaczy®
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
xotic

Post autor: xotic »

Gdyby zamysłem wykonawców było żeby trafiło to do większej ilości odbiorców to zapewne by rozegrali to zupełnie inaczej. Tworząc tą płytę wiedzieli, że robią ją do dość wąskiego grona słuchaczy, którzy czekają na nią z ręką w gaciach. Dlatego właśnie powstał winyl i dlatego w tak małej ilości.
Co do materiału, w końcu udało mi się przesłuchać całość, warto było czekać, u mnie numer jeden w tym roku :bowdown:
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Zabieranie możliwości odsłuchu i tłumaczenie to jakąś elitarnością to największa bolączka starego podziemia (które poza właśnie tym aspektem uwielbiam) i ciesze się, że to akurat wymiera. Zawsze mnie wkurwiało kitranie numerów przez nielicznych albo robienie wszystkiego żeby odsłuchali tylko wybrani.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
xotic

Post autor: xotic »

Nic nie napisałem o elitarności, odsłuchać normalnie można na streamingach, więc w ogóle nie rozumiem problemu.
ODPOWIEDZ