Ranking tryhardów w polskim rapie
Re: Ranking tryhardów w polskim rapie
Szpaku, Bedoes - tryhard na darcie mordy i bycie emocjonalnym dla julek z liceum oraz grażyn lat 30
Oxon, Penx, Filipek, Białas - technika i MONDRE słowa, ale są chujowymi raperami (Penx może miał tam z dwie dobre zwrotki)
Oki - używa miliona flow i każde chujowe
Jang leosia, Oliwka Brazil - raz są prześladowane, raz są sukami
Mes - trąbki i inne saksofony
VNM - ej, flej
Solar, Vixen - za promocje śmiercią czy tam zawałem
Tede - nagrywanie miliona płyt i branie jakichś mandaryn, aby utrzymywać się jeszcze w świadomości słuchacza
Oxon, Penx, Filipek, Białas - technika i MONDRE słowa, ale są chujowymi raperami (Penx może miał tam z dwie dobre zwrotki)
Oki - używa miliona flow i każde chujowe
Jang leosia, Oliwka Brazil - raz są prześladowane, raz są sukami
Mes - trąbki i inne saksofony
VNM - ej, flej
Solar, Vixen - za promocje śmiercią czy tam zawałem
Tede - nagrywanie miliona płyt i branie jakichś mandaryn, aby utrzymywać się jeszcze w świadomości słuchacza
Czemu nikt nie wrzucił jeszcze Jacka aka Kaza Bałagane? Czas płynie, on dorośleje, ma latorośl (po Sentino, ale ma) a cały czas sili się na granie pseudo kumacza, który rzuci jakieś młodzieżowe słówko z tiktoka, kogoś nazwie kasztanem i tak to się kręci. Zero luzu, wieczna spina, od tekstów po miny w klipach, koniecznie musi być singiel z nazwą jakiejś firmy odzieżowej, najlepiej niszowa marka premium a ty bluza z croppa, jakieś dziwne jedzenie dla fajnopolek i udowadnianie, że jest bardziej kumaty niż słuchacz i jak na początku w jakimś chaczapuri to siedziało, albo polo bluza ty masz bluze gap to im dalej w las tym większy tryhard
MalinowyJogurt 2
- marmolad_k2
Nikt w Polsce jak Laik.
- scam_sakawa
Z niewymienionych to dla mnie jeszcze Malik Montana, tryharduje bycie gangsterem z mafii i, nawet w konwencji fikcji literackiej, wychodzi to mocno pokracznie i nienaturalnie.
Zupełnie na przeciwnym biegunie są jego kawałki refleksyjne, te bez przypału są często fajną muzyką.
Zupełnie na przeciwnym biegunie są jego kawałki refleksyjne, te bez przypału są często fajną muzyką.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Adma. Nie ma chyba nikogo kto ma większe cisnienie
Zgadzam się z tym. Chłop wymyślił sobie wizerunek przy biurku i nie mógł chyba gorszego wybrać, bo tak to do niego nie pasuje, że nie mogę patrzeć jak się męczy xD On powinien być kimś w rodzaju Eldoki z Eterni, chociaż raperem jest oczywiście gorszym, ale w takim imidżu mógłby się odnaleźć.CL500 pisze: ↑20 cze 2026, 20:00 Czemu nikt nie wrzucił jeszcze Jacka aka Kaza Bałagane? Czas płynie, on dorośleje, ma latorośl (po Sentino, ale ma) a cały czas sili się na granie pseudo kumacza, który rzuci jakieś młodzieżowe słówko z tiktoka, kogoś nazwie kasztanem i tak to się kręci. Zero luzu, wieczna spina, od tekstów po miny w klipach, koniecznie musi być singiel z nazwą jakiejś firmy odzieżowej, najlepiej niszowa marka premium a ty bluza z croppa, jakieś dziwne jedzenie dla fajnopolek i udowadnianie, że jest bardziej kumaty niż słuchacz
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Kaz gorszym raperem niż eldo?
Ja generalnie Kaza nie uważam za zbyt dobrego rapera, a Eldo nagrał niejedną płytę, którą słucham z przyjemnością. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę lata, w których one wychodziły, bo nie ma sensu albumu z początku wieku oceniać według standardów z 2026.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Nikt jeszcze nie wymienił Quebonafide
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
- igorzastyy
I słusznie nikt nie wymienił
Dożywotnia beka za zbudowanie fenomenu na szybko wypowiadanym zlepku trudnych słów za czasów Ezoteryki i featów u Dwóch Sławów
Wystarczy sobie odpalić Ciernie z Deysem - kulminacja tryhardu
Spoiler
Nie zapomnę jak Karian był wannabe Queby i też napierdalał trudne słowa tym samym flow z wikipedią pod ręką 24/7 tylko on potem zrobił całą płytę Open Minds na tym patencie co już w ogóle rozjebało i brzmiało jak parodia Quebonafide xd nawet tytuły kawałków były po łacińsku
Spoiler
Światem kręcą pieniądze
- igorzastyy
U mnie zbudował swój fenomen za bycie przejebanym raperem
- SuperRapMaster
Szad Akrobata pisze:Mam tajemny kąt w ogrodzie, tam gdzie aury bezwonne
I jasnoty purpurowe, na łonie natury wolnej
Biorę ich dusze bezdomne, w podróże na wpółprzytomne
Gdzieś w podziemia dźwiękochłonne. szarpać struny bezbronne
SuperRapMaster pisze: ↑22 cze 2026, 23:56Szad Akrobata pisze:Mam tajemny kąt w ogrodzie, tam gdzie aury bezwonne
I jasnoty purpurowe, na łonie natury wolnej
Biorę ich dusze bezdomne, w podróże na wpółprzytomne
Gdzieś w podziemia dźwiękochłonne. szarpać struny bezbronne
Światem kręcą pieniądze