kiedyś jako nałogowy zbieracz miałem większą fazę na zegarki. trochę orientów, tissoty, junghansy (ostatni mechaniczno-elektroniczny) mój ulubiony, invicty, no i kilka mechanicznych seiko i inne dziwne ale nwm gdzie to leży.
oyama pisze: ↑22 kwie 2026, 16:56
szukam sikor sportowy, ktory bedzie mial nastepujace funkcje: dobra bateria, mozliwosc placenia, mozliwosc kontrolowania muzy na airpodsach, GPS, lacznosc ze Strava, eSIM do odbierania polaczen i lacznosc z internetem, doskonale analizowanie treningow. Koniecznie prostokatna koperta. Jest cos poza Garmin Venu X1 (brak eSIM) i Apple Watch (chujowa bateria) na rynku? Budzet do trzech klockow mysle, ale im taniej tym lepiej. Nie chce okraglego zegarka z koperta 60mm, bo nie jestem w Marines Corps, ani nie mam ogromnego owlosionego nadgarstka stylizowanego na turka z kebaba.
aktualizacja do posta: zdecydowalem sie na Garmin Forerunner 970 po rekomendacji @BaQu i jestem zajebiscie szczesliwy. Ma wszystko, czego potrzebowalem i przede wszystkim nie musze go czesto ladowac. Jedyny minus to troche nieintuicyjna aplikacja przy konfiguracji i wyborze tarczy, wrecz powiedzialbym, ze zmusza uzytkownika do zakupu tarczy z ich sklepu. Ale zegarek sam w sobie dojebany.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Esima w żadnym Garminie nie ma + Venu X1 chujowy z racji i baterii i braku multibanda + brak pięciu przycisków też jest upierdliwy, gdyż wymusza operowanie dotykowo. Co do tarcz, to wystarczy doscrollować, masz dodaj i imo systemowe wystarczą. Jak z Connect IQ już ktoś chce pobierać, to warto filtr na zrobione przez Garmina odpalić, bo inne mogą być zjebane na optymalizacji i drenować baterię. Jak jakiś sportowy świr szuka Garmina to zapraszam + dobrą cenę ogarnę.