niepopularne / kontrowersyjne opinie o piłce nożnej (soccer)

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
baqlashan

niepopularne / kontrowersyjne opinie o piłce nożnej (soccer)

Post autor: baqlashan »

ilekroć oglądam te kompilacje jak tam maradona mieszał tych europidów jak dzieciaków to odnoszę wrażenie, że ta obrona to nawet niespecjalnie chciała mu przeszkodzić i miała takie nastawienie - no strzel se marek, pokaż piękno futbolu! no kurwa, ja rozumiem, że nie od razu rzym zbudowano, ale jeśli jako obrońca schodzisz na raz jak dziecko, a często nawet ci się nie chce ruszyć dupy żeby dobiec 3 metry do piłki i oddajesz pole bez walki no to kurwa xD
przez ten fakt ciężko mi te jego wyczyny traktować na serio jeśli mam to przyrównać do współczesnego futbolu (swoją drogą - kiedy on się narodził? 15 lat temu? 20? 30? huj wie) a im dalej się cofniemy w las do czasów czarno-białych kiedy to grywały w to prawie same eleganciki z bananowych domów, gdzie jeszcze kurwa kopali z dzioba a piłka przypominała tę od siatkówki - tym bardziej komiczne jest to porównywanie wielkich pradawnych do takich goatów jak messi. za długą drogę ten sport przeszedł, bo to co tam turlali po ziemi w międzywojniu (bo graniem tego nie nazwę) a co robi tera halaand to w zasadzie dwie różne dyscypliny.

generalnie to uważam, że nowoczesna obrona w piłce nożnej powoduje, że ten sport jest mniej widowiskowy i coraz mniejsze pole do tego pięknego joga bonito. jeszcze jak to tak będzie postępować w tym tempie to dojdziemy do takiego etapu jak futbol amerykański, gdzie się bierze najszybszych murzynów i tyle i essa. siłą soccera jak na moje było zawsze to, że nie premiował jakoś wybitnie warunków fizycznych (jasne, musiałeś umieć się poprzepychać, ale to tyle) - i nie wiem czy to co się tera dzieje w superpiłce (wypierdalanie piłi na starcie, nastawienie na szybką grę z kontry, pojebanie wysoki pressing) jet chwilowym trendem jak jakaś tiki-sraka, czy faktycznie idziemy w tę stronę, ale chyba to drugie, bo taniej tym pojebanym handlarzom ludźmi złapać w siatkę sześciu szybkich murzynów niż postawić na mozolne tresowanie technicznych dryblerów. no oglądamy właśnie powolną śmierć widowiskowego futbolu jak na moje i to zamurzynienie w superpiłce doprowadzi do tego, że to usilne dążenie do zabiegania obrony drużyny przeciwnej doprowadzi zarazem do zabiegania tego sportu na śmierć.

a teraz mnie zjedźcie.
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: niepopularne / kontrowersyjne opinie o piłce nożnej (soccer)

Post autor: oldschool »

Powinni ukrócić te wszystkie dziwne nabiegi przy rzutach karnych. Podbiegasz normalnie do piłki i strzelasz a nie odpierdalasz chuj wie co.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Mizter

Post autor: Mizter »

soccer to fajniejsza nazwa niż football
🌴 latinogang 🌴

#freefromage
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Z Ernestem Wilimowskim w ataku awansowalibyśmy na mundial 2026
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

oldschool pisze: 19 cze 2026, 2:08 Powinni ukrócić te wszystkie dziwne nabiegi przy rzutach karnych. Podbiegasz normalnie do piłki i strzelasz a nie odpierdalasz chuj wie co.
tak bardzo to, im bardziej pajacują tym częściej spierdolą (zwłaszcza lewonożni murzyni)
nie wiem czy to czasem nie jest właśnie popularna opinia, ale nie ma obronionych karnych, są źle strzelone, kurwa z jedenastu metrów na siedmiometrową bramkę dać szansę bramkarzowi na obronę to trzeba srogo dać dupy
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
2do5

Post autor: 2do5 »

Malloy pisze: 19 cze 2026, 11:34 (zwłaszcza lewonożni murzyni)
zakazać lewonożnych murzynów

nie no, panowie, przecież to działanie na granicy przepisów (bo w sumie wystarczyłoby jedno "zatrzymanie" się) jest wspaniałe, wspaniałe pod względem mentalnego aspektu rzutów karnych, który jest jednym z najwspanialszych aspektów w piłce nożnej wogle, urocze jest obserwowanie, jak ktoś próbuje wymyślać koło na nowo kminiąc nad tą jedenastką jak nad partią szachów i odpierdalając przy tym tupot małych stóp czy inne gówno
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Awatar użytkownika
baqlashan

Malloy pisze: 19 cze 2026, 11:34 nie wiem czy to czasem nie jest właśnie popularna opinia, ale nie ma obronionych karnych, są źle strzelone, kurwa z jedenastu metrów na siedmiometrową bramkę dać szansę bramkarzowi na obronę to trzeba srogo dać dupy
przypomniałeś jak graliśmy finał turnieju klas w nogę, tyle, że na bramki od piłki ręcznej (takie małe, i to bez siatki) bo tylko takie były w naszej szkole, no i gdy doszło do konkursu rzutów karnych to nikt nie strzelił, włącznie ze mną przez pierwsze kilkanaście razy xD zniecierpliwiony WFista powiedział, że kto pierwszy strzeli ten wygra - i przegraliśmy po jakimś filaku odbitym na farcie (pechu) od piszczela naszego bramkarza.
Awatar użytkownika
2do5

Post autor: 2do5 »

a karne na turniejach halowych to niezła chujnia była, siła razy ramie jedyne rozwiązanie
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Nie wiem czy to niepopularna opinia, ale piłka bez varu była lepsza.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Za bycie pizdą (czyt. symulowanie) sędzia spuszcza zawodnikowi wpierdol po ówczesnym potwierdzeniu frajerstwa przez VAR i wyświetlenia tejże symulki na telebimie, ewentualnie daje mu różową kartkę co skutkuje zejściem zawodnika na 5 minut.

Kiedyś to było, teraz to nie ma. Mało teraz zawodników co pójdą na przebój 1 vs 1. Tiki taka spoko, taktyka ok, teamwork tego typu też, gry w trójkącie super ale no żeby grać po obwodzie bo rywal szczelnie broni a ja nie umię przejść rywala to dajcie spokój (hejka Hiszpanio).

Spalony tylko jak cała stopa atakującego jest za linią stopy defensora a nie że kurwa centymetrem członka typ wystaje i już ofsajd.

Z tą ręką w polu karnym coś trzea zrobić bo ilekroć obrońca dotknie piłki ręką to huj wie czy to karny czy nie. Już wolałbym, że każda ręka to karny chociaż to też nie jest idealne rozwiązanie.

Ulało mi się
Awatar użytkownika
baqlashan

Mateusz pisze: 19 cze 2026, 13:12 Nie wiem czy to niepopularna opinia, ale piłka bez varu była lepsza.
czemu tak uważasz? osobiście, jako tradycjonalista i sceptyk nowinek technicznych jestem bardzo kontent, że mamy ten pieprzony war i nie jesteśmy już zakładnikami omylności/przekory ludzkiej.

Dodano po 1 minucie 52 sekundach:
ConeyIsland pisze: 19 cze 2026, 13:13 Mało teraz zawodników co pójdą na przebój 1 vs 1
dlatego mówię, że ostatnim joga bonito co z tego faktycznie chleb jadł był św pamięci Neymar
Mateusz

Ostatnio mam trochę dosyć tych spalonych mierzonych na milimetry albo badania pod mikroskopem czy jednak był karny czy nie... Dla uczciwości wyniku jest to na plus, ale zabiło to trochę ducha w piłce jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Niby tak ale np w F1 jak w pit lane masz ograniczenie do 60km/h i ktoś pojedzie 60.1 to dostaje karę - zasady są równe dla wszystkich i czemu mamy robić wyjątek, kiedy reszta jednak potrafiła tego przestrzegać, gdzieś musi być postawiona granica
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Mateusz

Można byłoby to zaliczyć do pomyłki sędziowskiej które tak czy inaczej się zdarzają, tak samo jak w F1 kiedy jest pole do interpretacji np. przy kolizjach.
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

no i problem pozostanie niezależnie od tego czy to będzie tylko czubek buta, chuja, cała stopa czy wprowadzenie granicy błędu 5cm, bo jedyne co to zmienia to przesuwa to o dokładnie 5cm
Awatar użytkownika
baqlashan

dokładnie, dlatego ważne żeby były klarowne zasady i technologia co umożliwi szczegółową egzekucję - i war to robi, dlatego jest goatem.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Zmiany mogłyby działać na tej zasadzie, że zmiana może być cofnięta, czyli ściągnięty zawodnik wchodzi na boisko ponownie po tym jak trochę wypoczął.

Ofc bez jakiegoś długiego pierdolenia ze wstrzymaniem gry.

edit: Jakby co nie chodzi mi o zmiany jak w NBA, tylko, że np. 2 z tych 5 czy ile to tam teraz może być w meczu zmian są takie, że zawodnik schodzi, ale może jeden raz wrócić na boisko.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2026, 14:01 przez oldschool, łącznie zmieniany 1 raz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Duch gry został utracony, bo jest bardziej uczciwie :dunno: kontrowersji nie unikniemy, ale jest coraz lepiej, te zmiany na tym turnieju też na plus. Jedynie może to że rzut rożny sędzia może odwołać jak jest niesłusznie przyznany, ale nie może przyznać jeśli błędnie nie podyktował w pierwsze tempo, jest dla mnie słabe.
Awatar użytkownika
baqlashan

oldschool pisze: 19 cze 2026, 13:58 po tym jak trochę wypoczął
xD nie no, jak zejdzie w 70 minucie to ma wejść za 15 minut na 5 minut meczu? to ma zerowy sens, abstrahując już od tego, że po takim intensywnym bieganiu to się wypoczywa całe dnie, a nie kilkanaście minut. po huj on ma wracać, skoro i tak będzie mniej efektywny niż świezy ziomek co świeżo wbiegł rozgrzany z murawy.
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

dida byl chujowym bramkarzem tylko kibice milanu odczuwaja nostalgie za lepszymi czasami i wymyslili ze byl dobry kiedy swiat zdazyl w miare zapomniec
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
ODPOWIEDZ