Bedoes x Lanek - Opowieści z Doliny Smoków (2019)
Re: Bedoes x Lanek - Opowieści z Doliny Smoków (2019)
no po przeklikaniu to niewypał ta płyta niestety, dam jeszcze szansę i przesłucham na spokojnie i zobaczymy

-
FÜRDIEGANG
ja tu tylko zostawiam posta, zeby temat o gówno-borze nie mial wiecej stron.
ex-AlmostDivine
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
No tak jak myślałem płyta nie cieszy się tutaj sympatią. Ja jednak uważam, ze jest to naprawdę genialny album i trzeba trochę nad nim posiedzieć żeby go zrozumieć. Borys robi taką muzykę, że moim zdaniem człowiek musi się trochę z tym utożsamiać żeby skumać to wszystko. Ja wsiąkam w ten klimat i w zupełności rozumiem Jego przekaz i co chce przenieść w swojej muzyce, ale to wszystko imo wiadomo.
- Moltisanti
Co on kurwa robi z tym wokalem na tej płycie? Nie wiem czy on zaciska gardło czy co ale skrzeczy jak jakaś żaba, co jeszcze w połączeniu z tunem wypada komicznie, a przecież nawijał kiedyś normalnie. No strasznie mnie to zmęczyło, cała płyta w zasadzie na AT, a przecież Borek kiedyś wcale nie używal jakoś dużo tego narzędzia i jego wokal delikatne mówiąc nie jest stworzony do tej wtyczki jak chociażby Igiego. Jak wjechał Malik swoim mówionym czystym niskim wokalem to się rozpłynąłem i był to wspaniały odpoczynek dla mojego ucha.
Ta płyta, a raczej piosenki na niej, mają momenty ale to jest zrobione pod kompulsywnego słuchacza który nie wysiedzi 2 minuty przy kawałku jak nie będzie się na nim działo milion rzeczy i gdy już dzieje się coś fajnego, to wiesz że za sekundę będzie jakiś dziwny krzyk, jęk, kurwa pierd na auto tunie, cokolwiek byle DZIAŁO SIĘ. No nie, ja odpadam.
Ta płyta, a raczej piosenki na niej, mają momenty ale to jest zrobione pod kompulsywnego słuchacza który nie wysiedzi 2 minuty przy kawałku jak nie będzie się na nim działo milion rzeczy i gdy już dzieje się coś fajnego, to wiesz że za sekundę będzie jakiś dziwny krzyk, jęk, kurwa pierd na auto tunie, cokolwiek byle DZIAŁO SIĘ. No nie, ja odpadam.
- mlodyperkez
kurde glupio sie przyznac ale same.Moltisanti pisze: ↑29 lis 2019, 17:21 Jak wjechał Malik swoim mówionym czystym niskim wokalem(...)był to wspaniały odpoczynek dla mojego ucha
- zemsta1kadluba
idealnie opisane ta płyta to taki film micheala baya tyle że rapowy i niestety patrząc po komentarzach gimbów odniesie wielki sukces, bo idealnie trafia w targetMoltisanti pisze: ↑29 lis 2019, 17:21 Ta płyta, a raczej piosenki na niej, mają momenty ale to jest zrobione pod kompulsywnego słuchacza który nie wysiedzi 2 minuty przy kawałku jak nie będzie się na nim działo milion rzeczy i gdy już dzieje się coś fajnego, to wiesz że za sekundę będzie jakiś dziwny krzyk, jęk, kurwa pierd na auto tunie, cokolwiek byle DZIAŁO SIĘ. No nie, ja odpadam.
mołpy są kozackie
na kpm byly chodziaz fajne momenty, a tu oprocz zenujacych linijek (nie lubie sie przypierdalac do tekstow, ale sa gorsze od tych zabsona czy igiego, ktorzy przynajmniej nadrabiaja innymi rzeczami) i ciaglego atakowania uszu sluchacza nie ma nic, bity tez kubi lepsze ukradl chyba
specjalnie przestalem obserwowac borka na socjalach bo mialem wrazenie ze jego pierdolenie mocno zepsulo mi odbior poprzedniej plyty, ale jednak nic to nie dalo
rowniez najgorsze co przesluchalem w tym roku,
nastepna plyta rozjebie wierze xd
specjalnie przestalem obserwowac borka na socjalach bo mialem wrazenie ze jego pierdolenie mocno zepsulo mi odbior poprzedniej plyty, ale jednak nic to nie dalo
rowniez najgorsze co przesluchalem w tym roku,
nastepna plyta rozjebie wierze xd
dramatyczny album, nawet lanek nie byl w stanie go uratowac. bedoes to ogolnie calkiem dobry raper by byl ale za bardzo odlatuje w jakies dziwne jazdy w tej swojej muzyce. tylko 1998 sluchalne. 2/10
- przedszkolanek
jak mi się nie chce sprawdzać tej płyty, nawet na sprawdzanie kękiego miałem większą ochotę (ale nie sprawdziłem)
Proszę Cię sprawdź. Zrób mi prezent na święta.
Ostrzegam nie rób tego
Jak rzadko krytykuje czyjś gust, tak jeśli ktoś napiszę pozytywną opinię o kawałku Anarchia
to powinien, nie wiem, przestać wypowiadać się o muzyce do końca życia, bo takiego gówna to dawno nie słyszałem, to jest po prostu żałosne 
Spoiler
a według mnie to to tyczy się nawet i całej płyty
no anarchia, czy ten po hiszpańsku kasztany straszne :/

-
frontkick
Na poprzedniej płycie Golec uOrkiestra, na tej cover Tomasza Karolaka, przyjmuje zakłady co będzie na następnej, imo wcieli się w rolę Łukasza Zagrobelnego w duecie z Eweliną Flintą bo mama kiedyś słuchała, Maryla Rodowicz nieironicznie wydaje mi sie bardzo prawdopodobnym typem też
- filipthekiddo
ja pierdole, co to kurwa jest
przerost formy nad treścią pełną gębą
przerost formy nad treścią pełną gębą
- zemsta1kadluba
Po fali hejtów nadeszła fala hejtów
mołpy są kozackie