Żyto/Biggero - Keep Him At Bay (2026)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Re: Żyto/Biggero - Keep Him At Bay (2026)

Post autor: FruitOffTheWall »

Sensei pisze: 11 cze 2026, 11:52 zyto on doslownie nawijal rzeczy w stylu 'w zwiazku z chemia jest rownowaga najpierw ja jem pozniej ona mnie zjada
kurde mam wrażenie, że za długo już czasu jakby temu poświęcam. Ale no tutaj są wersy, o waleniu po przekątnej i jest po prostu więcej o dragach, na żyto żyto mam wrażenie że to bardziej ,,chował" jak już te substancje nie było to tak bezpośrednie, ale zdecydowanie było tego mniej
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

no kurwa chlopaki, troche skupienia wystarczy :eek: nawija, ze odstawił, a w innych numerach ze jednak wrócił do walenia albo ze intensywnie o tym myśli, tak to często bywa - zaczynał robić album to 2-3 miechy nie walil, a w trakcie nagrywek wrócił do pudrowania kinola na warszawskich rautach z instagramerkami
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

^Up, no ja też raczej podobnie to odbieram, chociaż sporo tu jest linijek o waleniu jakoś tematu i te treści jakoś tak dziwnie kontrastują jeszcze z tym numerem o używkach, że Żytniak raczej nadal na placu boju z kokosiem.

Jak pierwszy raz słuchałem tego albumu to lekko wadziły mi momenty, w których trochę dukał, potem mi jakoś przeszło xD. Największy atut tej płyty to klimat, wjazd w płytę bardzo fajny. Mam takie wrażenie jak przy poprzedniej płycie, że początek najlepszy, ale raczej dobrze mi się tego słucha jako całego albumu, doceniam bo lubię tak słuchać muzyki. Taka całkiem naturalna ewolucja w mniej uliczne, ale Żytniakowo-warszawskie klimaty po ostatnim albumie. Jest recykling, ale to nie X taka sama płyta z kolei, żeby to wkurwiało. Featurningi słabe.
Ktoś tam wcześniej dobrze napisał, że to jest album, który nie spodoba się komuś kto nie lubi jego muzyki, a jak ktoś lubi to pewnie znajdzie numery co się mogą wkręcić.

Ulubione numery: Lekka mania wanny, Drugie życie Warszawy, 20 lat tłumienia emocji używkami, Rau, Keep him at bay

Chciałbym usłyszeć następny album w stylu tych dwóch numerów z Czarnego Konia, to jest potencjał na bardzo dobry album.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Żyto, dzięki za kozacki album, ale co z Czarnym Koniem? Wielkie pozdrowienia i pamiętaj, że cały czas czeka

SLGWK
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

Zapomniałeś oznaczyć.
@Żyto
zuperhero

Post autor: zuperhero »

z tymi dragami to rzeczywiście dziwna kapa, co numer- albo ćpa bo chce, albo ćpa ale nie chce, albo nie ćpa ale chce, albo nie ćpa i nie chce, albo ćpa ale z umiarem, albo ćpa ale w sumie to nie
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

nieważne, chłop zrymował peninsula do penis króla, nic lepszego w tym roku nie zostanie nawinięte, chyba że kotolga coś wymyśli
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Tak przy okazji to jak bylem we Wrocku wracajac z miasta po polmaratonie to trafilem totalnie przez przypadek na jego dziela :lol: Ide sobie miastem ze znajomymi a tu za witryna jakis dywan wisi z malunkiem w charakterystycznym stylu, i teraz jak tak patrze na zdjecie to faktycznie podpisane i nawet znalazlem ten dywan na jego ig
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

sprzedałem sporo obrazów, sporo ubrań, od chuja printow, ja pierdole kurwa
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Obie te jego marki modowe czyli Ladra i efficite to strasznie przecietne jest eufemistycznie mowiac
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Ten Typ Gold

Post autor: Ten Typ Gold »

Mi strasznie siadło Zobowiązania i oczekiwania, wybitnie czerwcowy klimat :oops:
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Kurwa, przecież on tam o tym waleniu w czasie przeszłym nawija XD no cóż, jeśli żytniak w swojej tekstowo prostej/prostackiej formie jest dla kogoś nieodczytany, to ja się nie dziwię dlaczego tu propsują te kakofonie bałaganu czy jakiejś hewry XD.
cliffhanger

Post autor: cliffhanger »

co ty jebiesz chlopie, w jakim czasie przsezłym? sam nie czujesz tego w ogole a filozfoujesz

btw byl w ogole przed albumem snipet jak lecialo w tle 20 lat tlumienia emocjami i na tekst "dalej nie pije" skomentowal o to aktualne, a na "odstawilem koks" cos tam wymamrotał to juz nieaktualne no ale to ewidnetnie slychac na tej płycie ze dalej ma sztame jak z wszechswiatem tak i z tematem
ODPOWIEDZ