Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Parlae

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Parlae »

Nie zapominajmy o tym. :bowdown: :bowdown:

To też wygląda bardzo ciekawie. Fajna stylistyka.

No i to jeszcze.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2026, 1:15 przez Parlae, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Remualdo pisze: 07 cze 2026, 21:18 Jak zaczynać przygodę z Persona to 4G idealna, kompaktowa nie przegadana jak 5, visualia dalej ok.
4 Golden moja pierwsza Persona, ulubiony setting (małe miasteczko), najlepsza muzyka, ulubiony villain z Persony i chyba jedyny plot twist którego się nie spodziewałem w Personach :lol: miałem takie "o kurwa..." jak sobie uświadomiłem kto pasuje do bycia mordercą, w Personie 5 było to widać z kilometra. Jeszcze jak każda Persona ma ten archetyp postaci kolegi, nadpobudliwego głupka to Yosuke z P4 > Ryuji/Junpei, jakoś najłatwiej było mi go znieść

W Personach o tyle dobra sytuacja, że każda z "nowej szkoły" - 3,4 i 5 pasują jako punkt startowy, chociaż jak ktoś planuje się z serią zapoznać to P5R zostawiłbym na koniec
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

Vivarium wyglada jak typowa gra dla japoncow, ktora chcieliby dostac od Sony. I akurat ona bedzie dostepna tylko na Xbox. Przypadek? Nie sondze. No rzeczywiscie fajnie to wyglada, mocno nostalgicznie i relaksujaco. Az obczailem czy przypadkiem ktoras postac nie jest przerysowana z Mimi wo Sumaseba, Kokuriko-zaka Kara lub najpredzej Tonari no Totoro, ale no nie, bo jakbym juz to widzial kiedys. Ale sam nie wiem czy zagram, chyba ciezko.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
mieszko

Post autor: mieszko »

Parlae pisze: 07 cze 2026, 20:13 Nadal nic o TES 6.
a to nie tak ze sam howard odradzal w ogole fanom serii myslec na razie o tym tytule? xD
Spoiler
zle zapamietalem artykul, dodatkowo jest clickbaitowy. mimo wszystko, mysle ze nie spieszy im sie zbytnio z tym tesem6, niedawno jeszcze ten remaster obliviona wyszedl, teraz tylko czekac na morrowinda i potem daggerfalla. MOZE wtedy pomysla, zeby zaczac sie skupiac na tes6 :dunno:
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

W remaster morka i daggerfala nie wierze, zbyt archaiczne mechaniki jak na dzisiejszy gaming, No i silniki tych gier przestarzałe asf, gdzie taki obliwion to ten sam silnik co wszystkie gry bethesdy aż do teraz, wiec było znacznie łatwiej. Daggerfala wogle już nie tkną bo taki generyczny eksperyment nie ma racji bytu w 20s, a morek jakiś remake może i dostanie bo cieszy się duża estymą ale to będzie wiązało się z wyjebaniem systemu lewelowania a znając życie składanie własnych czarów i zaklinanie broni tez przerośnie dzisiejszych graczy konsolowych wiec to tez będą musieli zmienić, No i musieliby dodać znaczniki na mapie, zmienić ten zajebisty og dziennik, dodać opcje szybkiej podróży itp - to już nie będzie morek, zostaną tylko ogryzki
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
mieszko

Post autor: mieszko »

genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Bakłi, moderzy robią Skywind, nie żeby przeniesienie Morka na technologię Skyrima to jakieś niesamowite unowocześnienie by było :lol: no ale
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
baqlashan

genocidegeneral pisze: 08 cze 2026, 17:33 moderzy robią Skywind
za długo to trwa żebym się łudził że to wyjdzie. ale na skybliwiona czekam.
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
baqlashan

to ejst remake jedynki? pewnie exclusiv na klocka.
genocidegeneral

niee, to reboot serii, a wychodzi na wszystko oprócz switcha
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
baqlashan

Gites, jedynka była całkiem w pyte
genocidegeneral

to prawda, wygrałem ją w konkursie w jakimś cd-action i przeruchałem we wszystkie dziury
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Do dziś nie zagrałem w Fable 2 przez ten skurwiały ekskluziw na x360 :bag: to samo z Lost Odyssey, pozostał emulator

Fable 1 wspominam mega pozytywnie, mimo że nie dało się umrzeć a magia była OP, dużo smaczków miała ta gra i przyjemnie, lekko się w to grało
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Lost Odyssey jest we wstecznej na XsX, straszne drewno nie wiem w ogóle skąd te zachwyty, solidny jrpg nic ponad to.
Awatar użytkownika
Parlae

@Remualdo Dragon Quest XI S props czy hejt? (pytam bo widzę, że lubujesz się w takich grach)
Awatar użytkownika
Remualdo

Brać oczywiście, klasyczny jrpg, z dojebana grafa i muzyka, historia okish, jak za łatwo to jest drarconian quest, no i cena uczciwa za 100 h zabawy.
Awatar użytkownika
Parlae

Trafiło na wishlistę, dzięki.

Równo za 2 tygodnie rusza Steam Summer Sale. :)
Awatar użytkownika
baqlashan

Parlae pisze: 11 cze 2026, 9:07 @Remualdo Dragon Quest XI S props czy hejt? (pytam bo widzę, że lubujesz się w takich grach)
Ściągnij se darmowe demo, ja próbowałem się do tego przekonać ale ten gameplay na szynach ehhh No nie
Awatar użytkownika
Remualdo

Co to znaczy gameplay na szynach? Klasyczny jrpg, podany w bajkowej oprawie, wrzucasz drarconian quest, stronger monsters I się pocisz jak to bossa ubić.
ODPOWIEDZ