Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Ten Typ Mes

Post autor: Burak »

W walce na to kto jest większym bananowcem w polskim rapie wygrałby Mes, na drugim miejscu Tede, a kto na trzecim? Czy inaczej widzielibyście podium?
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Profil działalności
Działalność w zakresie usług administrowania i działalność wspierająca
81.10.ZDziałalność pomocnicza związana z utrzymaniem porządku w budynkach
81.21.ZNiespecjalistyczne sprzątanie budynków i obiektów przemysłowych
Budownictwo
43.31.ZTynkowanie
43.32.ZZakładanie stolarki budowlanej
Pozostala działalność usługowa
96.01.ZPranie i czyszczenie wyrobów włókienniczych i futrzarskich
96.09.ZPozostała działalność usługowa, gdzie indziej niesklasyfikowana

To na pewno on.
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

Data rozpoczęcia wykonywania działalności gospodarczej
2021-04-01
kiedy była akcja ze zwolnieniem go z alko? bo mówił wtedy, że jest bez ubezpieczenia, a przecież jakby prowadził dg to by raczej płacił zus

Burak pisze: wczoraj, 21:47 W walce na to kto jest większym bananowcem w polskim rapie wygrałby Mes, na drugim miejscu Tede, a kto na trzecim? Czy inaczej widzielibyście podium?
imo stary ero ma większy majątek niż starzy mesa i tedego razem wzięci, do tego jeszcze jakiś kosi czy łajzol to też się wydają bananami, jest oczywiście jeszcze mata, z takich mniej oczywiśtych wini. kosi i łajzol to w przeciwieństwie do tedego i mesa, chyba nawet nigdy jakoś specjalnie sami na swoje utrzymanie nie zarabiali, zawsze chyba na garnuszku rodziców, ale oczywiście mogę się mylić
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

LWD pisze: wczoraj, 21:56 łajzol to w przeciwieństwie do tedego i mesa, chyba nawet nigdy jakoś specjalnie sami na swoje utrzymanie nie zarabiali, zawsze chyba na garnuszku rodziców, ale oczywiście mogę się mylić
Łysol:
W latach 2008–2017 pracowałem w firmie ojca; to zresztą poważne przedsiębiorstwo zatrudniające już ponad sto pięćdziesiąt osób. Byłem odpowiedzialny za rządowe kontrakty – sprzedawałem głównie osprzęt elektroniczny dla rządów, wojska czy policji - opowiadał Jackowi Balińskiemu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Właśnie miałem pisać o Ero. W temacie o ukrytych bananowcach (jeden z najlepszych tematów dziale polski hh) było wspomniane, że jego ojciec był właścicielem najpierw jakiejś stacji telewizyjnej, a potem centrum handlowego, więc ciężko to chyba przebić
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Burak pisze: wczoraj, 21:47 W walce na to kto jest większym bananowcem w polskim rapie wygrałby Mes, na drugim miejscu Tede, a kto na trzecim? Czy inaczej widzielibyście podium?
tede daleko w tyle, bankowo więcej by się ich znalazło. to syn urzędników państwowych z trzeciego szeregu, bardzo wątpliwe, że krezusów
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Burr

Post autor: Burr »

gods bidness pisze: wczoraj, 21:47 Profil działalności

96.01.ZPranie i czyszczenie wyrobów włókienniczych i futrzarskich
96.09.ZPozostała działalność usługowa, gdzie indziej niesklasyfikowana

To na pewno on.
To szmaciarz jakis
Na niczym się nie znam
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Jakiego trzeciego szeregu, przecież ojciec Tedego w administracji państwowej miał przez lata większy status niż połowa ministrów.
Awatar użytkownika
TdW

eddy_wata pisze: wczoraj, 22:02
tede daleko w tyle, bankowo więcej by się ich znalazło. to syn urzędników państwowych z trzeciego szeregu, bardzo wątpliwe, że krezusów
Czy ja wiem. Maciej Graniecki w latach 1994–2001 szef Kancelarii Sejmu, a w latach 2001–2016 szef Biura Trybunału Konstytucyjnego. Chyba nie byle jaki urzędnik, ale aż tak się nie znam na administracji i polityce
Awatar użytkownika
eddy_wata

o widzicie, to przepraszam wszystkich słuchaczy, coś popierdoliłem w takim razie, salutens

tym niemniej wydaje mi sie, ze to tacy urzednicy państwowcy z powołania bardziej niż przy korycie ale to juz mocno subiektywne odczucie*
Awatar użytkownika
gods bidness

Ale szef kancelarii sejmu to nie jest żadna super dobrze płatna fucha, tylko zwykłe urzędnicze stanowisko z budżetówki na garnuszku podatnika.
Awatar użytkownika
LWD

zakładałbym, że więcej jego matka zarabiała mając własną kanclerię niż ojciec urzędnik: KANCELARIA OBSŁUGI PRAWNEJ RADCA PRAWNY MAŁGORZATA GRANIECKA, z siedzibą najpierw blisko ronda onz, później przy stacji metro politechnika
Awatar użytkownika
eddy_wata

xDD
Awatar użytkownika
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

gods bidness pisze: wczoraj, 22:11 Ale szef kancelarii sejmu to nie jest żadna super dobrze płatna fucha, tylko zwykłe urzędnicze stanowisko z budżetówki na garnuszku podatnika.
W latach 90. to zarobkowo był top urzędników, a więc i społeczeństwa w ogóle, nie krezus jak Rockefeller czy Gudzowaty, ale na bank więceej hajsu niż 95% społeczeństwa. Jak to nie jest bananowość, to nie wiem, co miałoby nią być.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Ty miałeś te problemy, skąd brać te PLN-y
Od taty z kieszeni, przecież wszyscy o tym wiemy
Więc nie kłam w żywe oczy, zawsze miałeś w chuj bejmów
Czy to nie twój tatuś był szefem kancelarii sejmu?
Gdzie spałeś, gdy był remont w twoim domu, ty ofermo
Kimał w sejmowym hotelu, pieścił marszałkowskie berło

Obrazek
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
gods bidness

No żadne to jest bogactwo, nawet dzisiaj taki szef kancelarii zarabia max z 25k brutto miesięcznie. To w porównaniu z jakimiś anestezjologami, kardiochirurgami czy przedsiębiorcami zatrudniającymi >50 ludzi tyle co nic. Oczywiście on mógł zarabiać kilka razy tyle na jakichś konsultingach, ale samo to urzędowe stanowisko, to finansowo już lepiej do korpo iść jakiegoś.

Zresztą Tede gadał coś kiedyś w jakimś wywiadzie, nie wiem czy nie u Winiego, chyba tak, że to matka bardziej na hajs patrzyła i ojcu wypominała, bo ojciec to był ideowiec, a nie zarobas, i wszystko robił dla idei. Pewnie do dziś się wzrusza jak czyta dzieła Marksa czy Lenina.
Awatar użytkownika
TdW

Najlepiej znaleźć jakichś kolegów Tedego z czasów szkolnych i niech powiedzą jakie ciuchy nosił, jakie gadżety posiadał i gdzie jeździł z rodzicami na wakacje xD Przecież to jest synonim określenia bananowiec. Nie uważam też tego za jakąś obrazę, chyba każdy wolałby się urodzić w takiej rodzinie niż zwykłej polskiej robotniczej. I kto w tamtych czasach mógł sobie pozwolić na to żeby sprezentować dziecku mieszkanie?
Ostatnio zmieniony 09 cze 2026, 22:34 przez TdW, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
LWD

oldschool pisze: wczoraj, 22:02
LWD pisze: wczoraj, 21:56 łajzol to w przeciwieństwie do tedego i mesa, chyba nawet nigdy jakoś specjalnie sami na swoje utrzymanie nie zarabiali, zawsze chyba na garnuszku rodziców, ale oczywiście mogę się mylić
Łysol:
W latach 2008–2017 pracowałem w firmie ojca; to zresztą poważne przedsiębiorstwo zatrudniające już ponad sto pięćdziesiąt osób. Byłem odpowiedzialny za rządowe kontrakty – sprzedawałem głównie osprzęt elektroniczny dla rządów, wojska czy policji - opowiadał Jackowi Balińskiemu.
no mój błąd, ten pracuś w firmie ojca musiał się nieźle wykazywać, bo od 2019 r. jest tam radzie nadzorczej, a spółka osiąga świetne wyniki:
rachunek zysków i strat za rok obrotowy od dnia 1 stycznia 2024 roku do dnia 31 grudnia 2024 roku wykazujący zysk netto w wysokości 34.330.441,95 zlotych;
więc myślę, że już wiemy kto jest najprawdopodobniej najbardziej wygrzanym bananem w polskim rapie, chyba że to inna rodzina Bartników https://rejestr.io/krs/1635/siltec i Łajzol się nie urodził 26 maja 1983 r.
edenmar

Post autor: edenmar »

potrzebna piramida społeczna polskich raperów wg statusu majątkowego rodziców. Niech ktoś rozrysuje
Awatar użytkownika
gods bidness

Właśnie się dowiedziałem, że Łajzol i Łysol to ten sam chłop.

Obrazek
ODPOWIEDZ