Transfery

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Mider

Re: Transfery

Post autor: Mider »

Mider pisze: 02 cze 2026, 23:38 Potężny Enrique wygra wybory, odwoła murzynów i zamiast tego sprowadzi Gvardiola i Bastoniego za >100 mln
up bo jest jeszcze grubiej, Luis Enrique Riquelme ogłosił Haalanda i Rodriego
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Jak myślicie, Bayern się ugnie na te 150 za Olise czy go nie puszczą?
samcro

Post autor: samcro »

nie ma szans
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Bartosz Wolski zostanie piłkarzem GKS-u Katowice. Zespół z Katowic zapłaci za kapitana Motoru zaledwie... 100 tysięcy euro.
Żal nie skorzystać z takiej okazji.
Źródło: Piotr Koźmiński
nic na potem
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

o kurwa to majatersztyk jakubasa kolejny 🫪🫪🫪 przeciez zeby zastapic takiego goscia to minimum banke euro trzeba dac na rynku, jeden z najbardziej niedocenionych zawodnikow w ekstraklasie, bedzie chodzilo z nowakiem jak złe

Motor legancko zbroi sie na 1 lige jeszcze Jacquesa oddac i witamy @Bisclavret opinia

Czy on przypadkiem nie przedluzal zima kontraktu i byl niezadowolony z pensji? Skoro wynegocjowal tak niska klauzule to raczej tak bylo, zajebal prawie double double i sie zawija :lol: no cuz dusigrosz dwa razy traci

Co ja mowie banke euro za te liczby i pilkarz w wieku sprzedazowym to i ze dwie przy obecnych trendach
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Nie zdziwi mnie odejście Czubaka w tym okienku
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

No Wolski odejdzie, czy do Katowic to się okaże, w grze jest Jagiellonia i Wieczysta. Gieksa nie wpłaciła żadnej klauzuli a te informacje co ma Koźmiński to są tak sprzed 2 tygodni, taki to newsman. Przedłużył kontrakt zimą rzeczywiście i to głównie żeby ładnie się zachować i nie odejść za darmo, przedłużenie zawalił Golański który był strasznym nieudacznikiem i jakubas mu blokował ruchy bo takiego żwiru jak on do Lublina nasprowadzał to się w głowie nie mieści (kojarzycie Floriana Haxhe?)

Ogólnie to z Motoru teraz odejdzie 80% składu, powody są różne - w większości niedostateczny poziom sportowy lub absurdalne oczekiwania finansowe - typu brkic który miał na stole absolutnie top kontrakt w drużynie (coś pod 150k PLN miesięcznie na reke) ale chciał to dostać na 3 lata, uznano że to jednak przesada, weszła do gry bogata zadłużona Legia i elo. Jest też jedno odejście zawodnika którego kobita chce wracać do kraju i nie chcą mu robić w klubie przeszkod mimo ważnego kontraktu. Prawie nikogo nie będzie szkoda szczerze mówiąc, to są piłkarze z których i tak ten sztab wyciągał maxa i trzeba szukać lepszych.

Wolskiego akurat szkoda będzie, nie da się ukryc, rzeczywiście jeden z najbardziej niedocenianych piłkarzy w lidze ale jesień miał tak słabiutką że jego przedłużenie było odkładane przede wszystkim z powodu wątpliwości czy nie lepiej będzie się rozstać, później się rozkręcił, ale sam przyznaje że miałem taki moment że mówiłem że trzeba go pożegnać i nie nadaje się na kapitana (to ostatnie zresztą podtrzymuje).

Co do przywołanych tu Żaka i Czubaka to jak będą za nich dobre oferty to pewnie zostaną sprzedani, przy czym dla jakubasa dobra oferta to taka że nie sprzedał juniora za 8 milionów euro także nie wiem ile krzyknie za Karola. Natomiast mogę powiedzieć że z nich dwóch jeden chce odejść i mocno naciska na transfer do Premier League bo uważa że by sobie tam poradził, niestety nie ma żadnej oferty ani nawet jakiekolwiek zainteresowania :lol: który to sobie możecie zgadnąć xD

Tak czy siak Motor jest w tym oknie budowany na nowo co było nieuniknione, tak jak już pisałem kiedyś - kadra zbudowana na fundamencie dwóch szybkich awansów i dyrektora nieudacznika nie miała prawa wyglądać dobrze i ta rewolucja byla planowana już od dłuższego czasu, akurat z Wolskim to raczej błąd ale no takie życie.

Martwić to się będę jak nikt sensowny w miejsce odchodzących nie przyjdzie, na razie nazwiska które słyszałem wyglądają dobrze i raczej każde z nich to upgrade w stosunku do odchodzącego piłkarza

Największe osłabienia to w moim odczuciu odejścia ze sztabu bo Gert dostał jedynkę na Węgrzech, a to jest świetny fachowiec i gdyby nie problemy osobiste to śmiało mógłby prowadzić lepsze kluby niz jakiś tam Debreczyn, fart jak chuj że on był u nas jako asystent
Miker

Post autor: Miker »

Głównym problemem Motoru jest to, że Jakubas chciałby mieć dobry klub przy niemalże zerowym wkładzie finansowym. Tymczasem, akademia na ten moment nie produkuje zawodników nawet na poziom trzecioligowy, skauting nie działa, a Jakubas nie chce wykładać pieniędzy na struktury i transfery. Klauzula Wolskiego ponoć jest niska, ale nie aż tak niska, jak te wspomniane 100k. Wolski zapewne odejdzie i prawdopodobnie będzie jeden gotówkowy wychodzący z trójki Luberecki/Czubak/murzyn ze względu na niespinający się budżet. Najchętniej odszedłby Ndiaye, ale ktoś musi go chcieć i wydać na niego pieniądze. Ja bym nie był przekonany, że przyjdą lepsi. Póki jest w klubie Stolarski ze sztabem, to jest nadzieja, że utrzymają Ekstraklasę, ale wiecznie z gówna bata ukręcać nie będą.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Pierwszy kandydat do spadku u mnie w typerqu, @bisclavert szanuje ze zlego slowa na skapiradlo nie powiesz tylko jacys dyrektorzy zawalili przedluzenie (bo nie dostali na nie budzetu :bowdown: )
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Miker pisze: 06 cze 2026, 23:11 Głównym problemem Motoru jest to, że Jakubas chciałby mieć dobry klub przy niemalże zerowym wkładzie finansowym. Tymczasem, akademia na ten moment nie produkuje zawodników nawet na poziom trzecioligowy, skauting nie działa, a Jakubas nie chce wykładać pieniędzy na struktury i transfery.
No ale przecież to jest bzdura, w zeszłe lato wydał milion euro na transfery, wziął dwa mocne nazwiska do skautingu (Belina i Sadowski ten z Manchesteru) o tym autokarze to nawet nie piszę bo memicznosc za duża chociaż inwestowanie w warunki dla zawodników to też inwestowanie. To nie jest zerowy wkład finansowy.
Miker pisze: 06 cze 2026, 23:11 Wolski zapewne odejdzie i prawdopodobnie będzie jeden gotówkowy wychodzący z trójki Luberecki/Czubak/murzyn ze względu na niespinający się budżet.
Kolejna bzdura xd odejścia Czubaka nikt nie planuje na chwilę obecną i musi się pojawić na stole top oferta, Jakubas jest w nim zakochany, to jego transfer od samego początku, Mraza nie chciał przedłużać bo chciał Czubaka. Czubak był wzięty wbrew sztabowi bo nie pasował do profilu napastnika i wymagał sporych zmian w modelu gry. Lekka ręką go nie odda
Luberecki dostał zielone światło na odejście bo wszyscy wspólnie uznali, że rozwinął się już max w Motorze i nie można mu blokować kariery
Ndiaye uznał - tak jak pisałem wyżej - że jest zawodnikiem gotowym na ligę top5 i chce odejść, wymusza transfer metodami murzyńskimi i odkąd odbiła mu sodówa przestał grać :lol: jedyny problem ze aktualnie nikt go nie chce kupić
Żadne z tych odejść gotówkowych nie ma żadnego związku z "ratowaniem budżetu", Motor operacyjnie jest na 0 i nie ma tu nic do ratowania, nie wiem skąd ten pomysł w ogóle xd
Miker pisze: 06 cze 2026, 23:11 Póki jest w klubie Stolarski ze sztabem, to jest nadzieja, że utrzymają Ekstraklasę, ale wiecznie z gówna bata ukręcać nie będą.
Na marginesie - bo panuje taka narracja że Stolarski jest niezadowolony z poziomu kadry - sam MS ma trochę inny pogląd jeśli chodzi o ten poziom, na przykład wbrew jakubasowi walczył jak lew o pozostanie tego parodysty Matthysa, Jakubas prosił go żeby nie dawał mu minut bo mu się uruchomi klauzula przedłużenia ale trener chciał go zostawić i dał mu grać z Cracovią, z 10 minut po wypełnieniu limitu minut wieniawiarz podał do napastnika Cracovii pod swoją bramkę i padł gol na 3-1 :lol:
eddy_wata pisze: 06 cze 2026, 23:28 Pierwszy kandydat do spadku u mnie w typerqu, @bisclavert szanuje ze zlego slowa na skapiradlo nie powiesz tylko jacys dyrektorzy zawalili przedluzenie (bo nie dostali na nie budzetu )
No ale to że nie dostał budżetu to jest twoja interpretacja, uroiles sobie że problemem w Motorze jest niechec jakubasa do wydawania pieniędzy a nie jest tak, on po prostu stara się wydawać z głową, może trochę za bardzo, natomiast tam gdzie warto wydać kasę lub dać kontrakt wysoki tam nie ma problemu. Odejście Wolskiego nie ma żadnego związku z finansami, zawodnik chciał zrobić następny krok w karierze plus poczuł się niedoceniony że wahano się z tym przedłużeniem aż do zimy, ot cała historia

A burdel jest przede wszystkim od strony organizacyjno decyzyjnej i tu jest wina problemów z funkcją DS, skala jest taka że najlepiej zarabiającym zawodnikiem w Motorze był Dadasov XD po prostu Golański dostał duży kredyt zaufania ale jak się zorientował Zbyszek co on tu sprowadza za marniakow (Tratnik, Matthys, Sefer!!!!!, Haxha, Karasek, Dadasov) to zaczął patrzeć mu na ręce i nie pozwalał wydawac kasy i dobrze bo byśmy się latami bujali z tym szrotem po nim. Po letnim oknie go pogonił, zdecydował się na Velo który miał się zawinac z arki przed zimą co niestety się nie udało i tak zostaliśmy z ręką w nocniku, ot cała historia
Awatar użytkownika
eddy_wata

pol pilkarskiej polski sobie to uroilo, zbynio wydaje ale sie nie afiszuje
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

okazuje się że te 150 mln euro za gwiazdę o której mówił Perez w zeszłym tygodniu to za Alvareza xD Real normalnie puścił teraz komunikat że złożyli ofertę Atletico które ją odrzuciło z miejsca xD
Awatar użytkownika
Korben Dallas

Post autor: Korben Dallas »

Co za kuriozalny komunikat :rotfl:
Anybody else want to negotiate?
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Hahaha wiedziałem że tak będzie :bowdown:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

jak gralem z ziomkami w FM'a to tez losowo podbijalem ceny graczy, ktorych chcieli

props fiorentino
Obrazek
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

i cyk laporta zamiast wyskoczyć z 80-90 baniek wyjebie 180
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

upiekł wszystkie możliwe pieczenie na jednym ogniu króciutkim komunikatem :bowdown:

Mieszanie młodemu w głowie, podbicie ceny rynkowej dla Barcelony, obietnica dowieziona i określa idealny target zakupowy, no i znowu obśmiana większość mediów węszących dookoła klubu, które jak zwykle gówno wiedzą

staruszek w niesamowitym gazichu w ostatnich dniach, rozochociła go ta wygrana drogą głosowania :lol:

Mam tylko nadzieję że te newsy o Mourinho chcącym Mateusza Fernandesa są prawdziwe :oops:
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

Przecież Atleti i tak by go nie puściło za 100 baniek :lol:
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Nie no, 85 mln i więcej za Mateusza Fernandesa to przecież żart jakiś, chłop dwa spadki w dwa lata zanotował, a w kluczowym może meczu dla WHU nie strzelił setki, ogólnie to nie jest zły chłopak i cos niecoś potrafi (wiadomo że sam nie spadł z tej ligi), ale bez przesady
ODPOWIEDZ