Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
TdW

Re: Ten Typ Mes

Post autor: TdW »

Po prostu mi się to jakoś nie klei w jego przypadku. Ile takich mainstreamowych koncertów mógł zagrać w ciągu roku? Sprzedaż płyt to też chyba nie była jakaś topka w kraju. Nie był to przecież poziom np. OSTR, którego kojarzyli nawet ludzie nie słuchający rapu, a koncertów grał pewnie o wiele więcej niż Mes
Awatar użytkownika
kkthx

Post autor: kkthx »

Jeszcze książka, która spoko się sprzedała + tantiemy za teksty, które napiał dla innych.
Imo 2 mln to naprawdę nie jest tak dużo.

Obrazek
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Ciuchy, plyty, koncerty, teksty, felietony, ksiazka i pewnie jeszcze wiele innych rzeczy o ktorych nie wiemy
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
kkthx

Własciwie jak tak sobie myślę o tych wszystkich przedsięwzięciach + non stop koncerty do 2020 roku, to wydaje mi się, że te 2 mln to jakoś mało :lol:

Obrazek
edenmar

Post autor: edenmar »

W 2017 miał kawalerkę na Wyględowie i wynajmował drugi kwadrat z kobietą (który później kupili). Marudził przy tym na ceny nieruchomości w Wawie
Zapytany o to, jak dużo czasu spędza w swoim królestwie, odpowiada ze śmiechem: – Status mieszkaniowy: to skomplikowane. Granie koncertów w całej Polsce to raz, a wynajmowanie drugiego mieszkania z kobietą – to dwa. Owo wynajmowane mieszkanie w niedalekiej przyszłości chce zamienić na takie z tytułem własności, ale nie bez powodu – w kontekście rynku nieruchomości – mówi w kawałku będącym motywem przewodnim tego artykułu, że to miasto to dzi*ka. – Tu trzeba mieć naprawdę dużo pieniędzy, żeby zrobić wrażenie na kimś, kto sprzedaje kwadrat – precyzuje, określając swój stosunek do Warszawy jako tough love.
https://rytmy.pl/ten-typ-mes-pokaz-mi-dom-wywiad/
Na płycie fantazjujesz nieco na temat własnego domu.
Fantazjuję, tak. Wynajmujemy mieszkanie z kobietą i jesteśmy trochę zmęczeni i sfrustrowani tą sytuacją.
https://www.redbull.com/pl-pl/wywiad-te ... 2017-15-04

Dopiero na Hello Baby rapował, że ma pęk kluczy w kieszeni (ale flexował się tam zresztą też Młynikiem, który nie jest jego)
Hellrazor

Post autor: Hellrazor »

TdW pisze: wczoraj, 20:19 Ktoś tu kiedyś pisał, że na pierwszą kawalerkę (którą swoją drogą flexuje się w dissie na Mezo xD) zrzuciła się cała rodzina
On o tym sam opowiadał w wywiadzie kiedyś. Wrzucałem linka, znajdziesz go na jednej z 1000 stron beefu Tede - Ten Typ Mes.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Przecież taki Mes to pewnie nie grał wiecej niz 30 koncertów w roku, no bo ile razy mozna objechać duze miasta w których znajdą sie słuchające go studenciaki. Juz nie mowiac o tych późniejszych fanaberiach z livebandem ktore pewnie sprawiały ze zostawał mu tysiak w kieszeni. Jak Mes odłożył w tamtych latach dwie banki bez przelewów od starego to OSTR ma wykupione polowe kamienic w Łodzi.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
kkthx

edenmar pisze: wczoraj, 21:09 W 2017 miał kawalerkę na Wyględowie i wynajmował drugi kwadrat z kobietą (który później kupili). Marudził przy tym na ceny nieruchomości w Wawie
Zapytany o to, jak dużo czasu spędza w swoim królestwie, odpowiada ze śmiechem: – Status mieszkaniowy: to skomplikowane. Granie koncertów w całej Polsce to raz, a wynajmowanie drugiego mieszkania z kobietą – to dwa. Owo wynajmowane mieszkanie w niedalekiej przyszłości chce zamienić na takie z tytułem własności, ale nie bez powodu – w kontekście rynku nieruchomości – mówi w kawałku będącym motywem przewodnim tego artykułu, że to miasto to dzi*ka. – Tu trzeba mieć naprawdę dużo pieniędzy, żeby zrobić wrażenie na kimś, kto sprzedaje kwadrat – precyzuje, określając swój stosunek do Warszawy jako tough love.
Fantazjuję, tak. Wynajmujemy mieszkanie z kobietą i jesteśmy trochę zmęczeni i sfrustrowani tą sytuacją.

Dopiero na Hello Baby rapował, że ma pęk kluczy w kieszeni (ale flexował się tam zresztą też Młynikiem, który nie jest jego)
No to załóżmy, że kupił je w 2018 roku. Zostają 3 do kupienia w ciągu 7 lat. Nie gra koncertów, ale zamienił je na akcje influencerskie z piwem i innymi alkoholami. Wydaje mi się, że miał też stałą współpracę z marką Fred Perry. Trzeba być mega dzbanem, żeby nie zamienić tego w jakiś dochód pasywny.

Obrazek
Awatar użytkownika
JANPALONY

Post autor: JANPALONY »

Moltisanti pisze: wczoraj, 21:17 Przecież taki Mes to pewnie nie grał wiecej niz 30 koncertów w roku, no bo ile razy mozna objechać duze miasta w których znajdą sie słuchające go studenciaki. Juz nie mowiac o tych późniejszych fanaberiach z livebandem ktore pewnie sprawiały ze zostawał mu tysiak w kieszeni. Jak Mes odłożył w tamtych latach dwie banki bez przelewów od starego to OSTR ma wykupione polowe kamienic w Łodzi.
grał sporo bo jednego lata sam byłem chyba na jego 3 koncertach we Wro, dwóch klubowych i jedne ekonomalia czy jakieś inne gówno

kochani, jest pomysł, a gdyby tak zrobić nową odsłonę Projektu Klaudiusz - np. Projekt Landlord i namierzyć fejkontem jakiejś dupy z AI Mesa na Tinderze i zobaczyć jak hustler działa w realu XD akcja typowo oldskulowa, loosne gatki vibez
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

kkthx pisze: wczoraj, 20:47 Jest jaki jest, ale to nie jest dzban i debil. Zawsze mówił, że ma plan na 10 lat do przodu.
Typie xd czytałeś ten slynny wywiad, w ktorym płakał, jak go witek i Stasiak wyruchali na 2 baty? Chlop jest jak niemowlę, kompletnie nie ogarnia jakichkolwiek rzeczy organizacyjnych, przez przypadek sie dowiedział ze nie ma ubezpieczenia zdrowotnego
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
kkthx

płakał, jak go witek i Stasiak wyruchali na 2 baty? Chlop jest jak niemowlę, kompletnie nie ogarnia jakichkolwiek rzeczy organizacyjnych, przez przypadek sie dowiedział ze nie ma ubezpieczenia zdrowotnego
No w tym sensie może zachował sie, jak dzban, ale nie musi być taki w każdej materii :D

Inaczej: pracowałem kiedyś z dziewczyną, która miała niecałe 50k na IG.

Jedenie - reklamowała katering.
Samochód - reklamowała wypożyczalnie, która jeszcze jej zalewała tę furę
Kosmetyki - dostawała w barterze
Ciuchy - dostawała nawet nie za barter, po prostu jej wysyłali licząc, że zareklamuje
Wyjazdy - w barterze

Laska nie wiedziała na co wydawać pieniądze, bo realnie płaciła tylko za mieszkanie, które wynajmowała. I to dziewczyna, której nikt tak na prawde nie kojarzył, bo co to jest 50k jeśli nie jesteś nikim popularnym szerzej niż wśród swoich odbiorców.

Obrazek
moody

Post autor: moody »

kkthx pisze: wczoraj, 21:22
edenmar pisze: wczoraj, 21:09 W 2017 miał kawalerkę na Wyględowie i wynajmował drugi kwadrat z kobietą (który później kupili). Marudził przy tym na ceny nieruchomości w Wawie

No to załóżmy, że kupił je w 2018 roku. Zostają 3 do kupienia w ciągu 7 lat. Nie gra koncertów, ale zamienił je na akcje influencerskie z piwem i innymi alkoholami. Wydaje mi się, że miał też stałą współpracę z marką Fred Perry. Trzeba być mega dzbanem, żeby nie zamienić tego w jakiś dochód pasywny.
on o ile pamietam po TBZD jakos mowil w jakims wywiadzie ze na pierwsza fure, tego merca, oszczedzal 10 lat czy tam 10 plyt
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Moltisanti pisze: wczoraj, 21:17 Przecież taki Mes to pewnie nie grał wiecej niz 30 koncertów w roku, no bo ile razy mozna objechać duze miasta w których znajdą sie słuchające go studenciaki. Juz nie mowiac o tych późniejszych fanaberiach z livebandem ktore pewnie sprawiały ze zostawał mu tysiak w kieszeni. Jak Mes odłożył w tamtych latach dwie banki bez przelewów od starego to OSTR ma wykupione polowe kamienic w Łodzi.
W końcu głos rozsądku. Niektórzy tu są niezłe odklejeni myśląc, że Mes czy inny raper o podobnej popularności mógłby zaoszczędzić chociaż milion złotych nie mówiąc już o wspomnianych tutaj dwóch xD Dla przykładu czytałem w tej książce o Lewandowskim, że za bycie twarzą jakiegoś produktu nie pamiętam czy było to Head&Shoulders czy coś innego dostawał ROCZNIE 100 czy 200 tysięcy euro co wydało mi się małą kwotą za taki okres.
A tu wspomniany jakiś deal Mesa z Fredem Perry, który miał mu niby dać jakieś niebotyczne pieniądze na kupno mieszkania xD
Awatar użytkownika
burundi

Post autor: burundi »

Jestem prawie pewny, że ta "kumpela" to słynna już tutaj olimpiafenyl czy jak jej tam. To taki typ damy, który zdecydowanie mógłby (i powinien) przesiadywać na tinderze. Ok, niech ją zabawia swoimi przezajebistymi komentarzami :crazy: jeśli sprawia mu to przyjemność, ale wrzucanie tego na story to już taki cringe, że wyjebało poza skalę. Nawet jak na Mesa
Awatar użytkownika
kkthx

TdW pisze: wczoraj, 22:00
W końcu głos rozsądku. Niektórzy tu są niezłe odklejeni myśląc, że Mes czy inny raper o podobnej popularności mógłby zaoszczędzić chociaż milion złotych nie mówiąc już o wspomnianych tutaj dwóch xD Dla przykładu czytałem w tej książce o Lewandowskim, że za bycie twarzą jakiegoś produktu nie pamiętam czy było to Head&Shoulders czy coś innego dostawał ROCZNIE 100 czy 200 tysięcy euro co wydało mi się małą kwotą za taki okres.
A tu wspomniany jakiś deal Mesa z Fredem Perry, który miał mu niby dać jakieś niebotyczne pieniądze na kupno mieszkania xD
Clue jest tego takie, że byłem ciekawy czy to miejska legenda z tym nagłym dostaniem kilku mieszkań i teraz już wiem, że tak :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

JANPALONY pisze: wczoraj, 21:23
grał sporo bo jednego lata sam byłem chyba na jego 3 koncertach we Wro, dwóch klubowych i jedne ekonomalia czy jakieś inne gówno

kochani, jest pomysł, a gdyby tak zrobić nową odsłonę Projektu Klaudiusz - np. Projekt Landlord i namierzyć fejkontem jakiejś dupy z AI Mesa na Tinderze i zobaczyć jak hustler działa w realu XD akcja typowo oldskulowa, loosne gatki vibez
Szanuję za pomysł
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Faktycznie Mes już 25 lat temu nawijał o mieszkaniach, landlordowskie ciągoty miał od małego.

Masz tu Mes banknotów parę przelicz
Tak właśnie dogaduję się ze mną Arek Deliś
Wypadło na niego ale mogło być różnie
Jak miałem 19 lat chciały mnie cztery wytwórnie
Cztery dni później byłem w tej która nie może mnie nabrać
Dwa lata później opłacam już swój kwadrat
A ty się starzejesz i wciąż mieszkasz z mamusią
Ja szukam hajsu i znajduję go jak Too $hort

Jebany hustler, cicha woda. :joint:
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Do tego nabył te mieszkania przed boomem cenowym na rynku nieruchomości, niebywała stopa zwrotu, a potem lobbował u lewaczki Kasi Babis, żeby lobbowała w Lewicy o zaniechanie starań o podatek katastralny. Wszyscy mają go za ćpuna, a on pięć ruchów do przodu, wszystko obliczone jak najlepszy doktur.
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

przecież Piotruś nie ma pojęcia o cyferkach, jedynie ojebane flaszki może wam policzyć, a wy z niego biznesmena robicie :rotfl: odłożone 2 miliony ? :rotfl:
można beke kręcić z nocnego narratora sokoła, ale ten chociaż faktycznie doszedł do wszystkiego sam , a Piotruś ? Hajsy mu się zaczęły zgadzać dopiero jak się z tatą chirurgiem przeprosił w bodajże 2018r, wcześniej klepał bidę bo się ze starym beefował
edenmar

Post autor: edenmar »

gods bidness pisze: wczoraj, 22:29 Faktycznie Mes już 25 lat temu nawijał o mieszkaniach, landlordowskie ciągoty miał od małego.
Coś tu się w timelinie rozjeżdża. 21-letni Mes opłaca swój kwadrat, ale 23-letni Mes nie ma na koks i po wydaniu debiutu musi przeprowadzać się do mniejszej kawalerki, bo nie stać go na czynsz. Żeby się nie okazało, że opłacanie swojego kwadratu to wynajem zamiast mieszkania z rodzicami :lol:
Ten Typ Mes: To był czas, gdy zainspirowany pobytem u siostry, wykręciłem się z mieszkania z kumplem. Święty miał do mnie trochę pretensji, nie wiem, czy już mu przeszło. Ale też czego się spodziewał? Mieliśmy mieszkać razem do śmierci? Z 600 złotych miesięcznie dosklejałem jakoś to 1200. Wynająłem kawalerkę na Wyględowie. Zyskałem samodzielność jako młody mężczyzna, po czym dostałem w głowę i prawie mnie zabito.

[...]

Popędzano mnie, bo myślano, że walę koks. Ludzie, miałem 23 lata, skąd niby miałbym mieć na to pieniądze? To złożyło się na smutek i zadumę w klipie. Na szczęście nie obsrałem zbroi. Nie wszyscy mainstreamowi raperzy mogą to powiedzieć.

Zmieniając temat – sparzyłeś się na tej solówce?
Ten Typ Mes: Na pewno. Zmieniłem mieszkanie na mniejszą kawalerkę i zdałem sobie sprawę, że musi mi wystarczyć satysfakcja. Następną solówkę nagrałem, mając z tyłu głowy gorzką konkluzję, że hiciarskich numerów nie da się wypromować w telewizji i radiostacjach, a promowanie jej w sieci niczego nie da. Okej, będą koncerty, ale nie byłem jakimś wielkim fanem bycia w ciągłej podróży i grania na wichurach. Może ze dwa razy pojechaliśmy z Emilem na występy przed Peją w dyskotekach, bo nie dźwignąłbym więcej.
ODPOWIEDZ