TEDE - XXende Mylffon (2026)
Re: TEDE - XXende Mylffon (2026)
no ja tez musialem przewinac bo za pierwszym razem uslyszalem seksende mylfon xD
- marmolad_k2
A bo to pierwszy raz kiedy tytuł w takim stylu dali? Reedycja 3CD Elliminati nazywa się Ellimitati, że niby limitowana. Album z odrzutami na 10 lecie współpracy Tedego z Michem nazywa się Stadium X-lecia, rocznicowy koncert Elliminati był na plakatach jako Ellimination, a kontynuacja Sportu to Espeorte. Standard raczej bym powiedział. O ile w zapisie jeszcze jakoś ujdzie ten XXende to powinno być czytane jako jakiś Esende Mylffon 2 po prostu i bez przypału.
- marmolad_k2
Ja czytam dwadzieściende.
Gurala? Serio xD On tam wydał tylko jedną płytę jak był na hajpie
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
- igorzastyy
Może dostał ZAKAZ nawijania o SND. Od dawna tylko o Kabatach nawija. Jakaś osiedlowa rada parafialna wyraziła zgodę na kręcenie tam klipu za datkiem co łaska, ale nie nawijasz o niej, bo to jest największy paradoks połączony z twoim błędem, pomieszkujesz na Ursynowie, a nawijasz o Esende
^
Co ty wiesz o Esende? Weź zamknij gębę
Ja zrobię pętlę i Esende – tam będę
Nieważne, tutaj, tam czy gdzieś
Bo skąd się jest, to stamtąd się jest
Co ty wiesz o Esende? Weź zamknij gębę
Ja zrobię pętlę i Esende – tam będę
Nieważne, tutaj, tam czy gdzieś
Bo skąd się jest, to stamtąd się jest
Chłop się urodził na Esende (w tym bloku gdzie był kręcony ostatni klip), a mieszka na Ursynowie od 30 lat, ot cała filozofia.
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
- igorzastyy
Klip nie był kręcony w bloku a pod blokiem, a kolejną nieścisłość stanowi długość zamieszkiwania Kabat. Na Note2 nawija, że mieszka w centrum na Polnej. Doucz się
potrzebne jest oficjalne stanowisko Rady Gitów w tej sprawie, a mianowicie - przez jaki czas po przeprowadzce z osiedla mozna nawijac, ze jest sie stamtad? Czy np. Rychu ma jeszcze prawo mówić, że jest ze Sztasica, skoro juz od dawna mieszka w domu pod miastem? Tak samo OSTR, czy to wciaz jest łódzki raper?
na WFD w 2009 nawijał: Jadę wolno przez Polną, mieszkałem tu kiedyś, to było wtedy, dziś mieszkają tu zgredy.igorzastyy pisze: ↑02 cze 2026, 14:38 Klip nie był kręcony w bloku a pod blokiem, a kolejną nieścisłość stanowi długość zamieszkiwania Kabat. Na Note2 nawija, że mieszka w centrum na Polnej. Doucz się
Ja pierdole na chuj mi te informacje w głowie
- igorzastyy
To fakt. Zapomniałem kontekstu kawałka "Kawałki tych snów". On tam o czasie przeszłym rapował. Ewidentnie muszę się douczyć.
Przeciez na polnej mieszkal z rodzicami, jakos na początku 00s, potem bodaj dostal po babci mieszkanie na esende, a na koncu rodzice kupili mu norę na kabatach. Najgorzej ze wiem to nie znając ani jednego kawałka, w ktorym opowiadałby o jakiejkolwiek z tych rzeczy, tylko pewnie z jakis jebanych glamrapow
- JoeyJoeJoe
spoko numer ale równie wybrakowany treściowo co płyta do której nawiązuje
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
- igorzastyy
Za którymś razem się wkręciło. Jest dobrze.
- gods bidness
Przecież dalej ma głos zarżnięty, filtrów najebane na wokal i brzmi jak robot.
Tytuł przypalowy fest, kawałek buja, ciekawe czy tak jak espoerte to będzie cala plyta o tym ze 20 lat temu zrobił płytę.