[beef] Szynken vs Taco Hemingway

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
marmolad_k2

[beef] Szynken vs Taco Hemingway

Post autor: marmolad_k2 »

Za kontem HIB HOB XD na twitterze
Jakiś typ rozwieszał plakaty przy koncertach Taco(bardzo sugerując, że to właśnie Taco i nawet coś z Quebonafide)
Zrobił stronę z odliczaniem do konca ostatniego koncertu.

A potem dodał swoją muzykę.

No wiekszosc wiedziala ze to fejk ale wiadomo, niesmak pozostał xD
Julki się zesrały i chcą zamordować młodego ambitnego rapera, ponieważ nie jest taki ładny jak Taco.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Re: [beef] Szynken vs Taco Hemingway

Post autor: Lowrider »

znam tylko szyna i dawid szynol

sorry szynken nie ma miejsca dla cb
KubbasOG

Post autor: KubbasOG »

to jakis koncept zeby rapowac jak Taco? puscilem sobie chwile z ciekawosci
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

zamykam
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Potrzebne zdjęcie plakatu który rozwieszał jako promocja swojego albumu żebym mógł powiedzieć po której stronie moim zdaniem jest racja

Tak czy inaczej jebać MUGO za deplatforming, bo ktoś inny niż Taconafide postanowił użyć tajemniczego marketingu
Spoiler

screen:
Spoiler
Obrazek
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
edenmar

Post autor: edenmar »

przecież to jakiś oskarek, jak to dobrze rozegra to julki za jakiś czas jeszcze będą się robić mokre na myśl o nim

rapsów nie chce mi się sprawdzać, ale props za akcję

Obrazek
Awatar użytkownika
marmolad_k2

saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Hip-hop click click, follow-up siada jeden jak parol
Bo wyglądasz jak pedał i nawijasz tak samo, sayo
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

to jakiś industry plant że tak szybko pojawił się wywiad w radio czwórka, które jest zazwyczaj trochę do tyłu jeżeli chodzi o nowinki?

Dodano po 1 minucie 10 sekundach:
a, to z 6 maja, to chyba jednak ja jestem do tyłu że jeszcze o nim nie słyszałem, czym takim się wyróżnił wcześniej że warto było mu poświęcić czas antenowy?
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
marmolad_k2

No i teraz słyszysz o nim, czyli generalnie sukces rapera bułken z szynken.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

IG: 29,9 tys. obserwujących, lajki pod postami kolejno 800 na poście dodanym 20h temu z okładką albumu który jest kalką Trójkąta Warszawskiego, na starszym poście dodanym dwa tygodnie temu 262 lajków

YT: 1,7 tys. subskrybentów, najpopularniejszy numer 9,4 tys. wyświetleń dodany 4 sty 2026

Spotify: 16 227 słuchaczy w miesiącu

Miałem nadzieję na małolata, który próbował w podobie do tak chętnie wykorzystywanej przez Taconafide techniki tajemniczego marketingu wypromowanie swojego niezależnego albumu, a to jest jakiś industry plant, który pompowany sztuczną aferą ma zaistnieć w umysłach słuchaczy. 2020 szuka małolata na którym mógłby kosić kabonę większość tantiemów biorąc do siebie, tak to widzę.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Nie mam pojęcia, co takiego robił w trakcie tej promocji, ale jak juleczki dały się nabrać i robiły śledztwo, czy idol wraca, to props. Jakby Quebo tak zrobił, to GOAT :dunno:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Ciężko mi uwierzyć w to że raper, którego najpopularniejszy numer ma 9,4 tys. wyświetleń na YT dostał zaproszenie do udzielenia wywiadu w Czwórce bez znajomości.

Quebo mówił w Kanale Zero
Myślę, że pojawi się osoba z Ukrainy, która będzie rapować w polskim języku mając doświadczenia z Ukrainy, jestem o tym przekonany mainstreamowo.
i pojawił się Piwko Nie Można, projekt ten niestety nie wypalił, każdy ma go słusznie w dupie i nikt go nie słucha, więc próbują kolejną wydmuszkę wypromować
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Burak pisze: 01 cze 2026, 21:49 Ciężko mi uwierzyć w to że raper, którego najpopularniejszy numer ma 9,4 tys. wyświetleń na YT dostał zaproszenie do udzielenia wywiadu w Czwórce bez znajomości.
Na Spotify jego najpopularniejszy numer ma 280k wyświetleń.

Dla porównania uwielbiany przez ślizgawkę BIak najwięcej ma 103k na numerze z Paluchem :dunno:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
marmolad_k2

oldschool pisze: 01 cze 2026, 22:06 uwielbiany przez ślizgawkę BIak najwięcej ma 103k
Kto mu więc załatwił wywiad w szanowanym medium jakim jest ten podcast? Kto komu dał w łapę?
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Mam wrażenie że jako że raperowi Taconafide nie chce się już występować, koncerty i interakcja z fanami tylko mu przeszkadza, ale raz na jakiś czas musi zagrać ostatni koncert, bo potrzebny zastrzyk gotówki, to zamiast tego chce stworzyć coś podobnego do labelów w USA gdzie to raperzy są uwikłani w umowach wydawniczych z których nigdy nie wyjdą na plus. Taconafide będzie podpisywać rokujących raperów lub też ich produkował od zera, opłacać studio, producentów, marketing i wszystkie koszta, podpisywać ich na X albumów do przodu, raperzy będą się męczyć żeby spełnić warunki umowy, jednocześnie dostając grosze za swoją prace będąc już rozpoznawalnymi wykonawcami, ze swoimi mordami na co drugim billboardzie i w reklamie Maca.

Ale to tylko moja teoria, growa teoria.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2026, 23:07 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Cwel wiekszy niż Burrito Nietzsche
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

Burak pisze: 01 cze 2026, 21:49 Quebo mówił w Kanale Zero
Myślę, że pojawi się osoba z Ukrainy, która będzie rapować w polskim języku mając doświadczenia z Ukrainy, jestem o tym przekonany mainstreamowo.
i pojawił się Piwko Nie Można, projekt ten niestety nie wypalił, każdy ma go słusznie w dupie i nikt go nie słucha, więc próbują kolejną wydmuszkę wypromować
Może teraz działa za kulisami i kreuje kariery - wymyśla imidż, kontrowersje, akcje promocyjne itp. a raperzy są tylko produktami szytymi na miarę, robionymi pod zamówienie.

Dodano po 1 minucie 44 sekundach:
Taki ghostwriting tylko podpisujesz NDA na stworzenie od zera industry planta, albo na usprawnienie już istniejącej kariery (np. beef z dupy Kinny Zimmer vs Oki)
W sumie spoko, zrobić taką agencję, która zajmuje się kreowaniem gwiazdeczek
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Wyjebane ma :lol:
ODPOWIEDZ