W tym roku Esende Mylffon kończy 20 lat i Tede wypuszcza album nawiązujący do tamtej stylistyki. Pewnie będzie to podobny zabieg jak przy Espeoerte 2021, tylko bity nie będą archiwalne a stylizowane na te od Matheo.
Spoko numer, ciekawe jak z całym albumem. Przyznam że różnie u niego to bywa z tymi płytami na fali nostalgii ale cieszy szybki termin wydania. Pewnie 40 minut, trochę wspominek i na pewno z 5 tracków do stałego wjazdu na plejlistę
Utwór zachęcający i warto zwrócić uwagę, że Jaca lepiej brzmi (nie charczy), bo za mix i master odpowiada Yottsu. Sir Michu leciał już na autopilocie, więc dobra zmiana.
Zamiast Notesu 3D to lepiej zrobiliby restock zwykłego Notesu.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Faktycznie dużo lepiej tu brzmi głos Tedego, od razu rzuca się to w uszy, jak gdyby podleczył gardło i struny głosowe. Niespecjalnie się na tym znam, ale miksem chyba aż tak wokalu wyczyścić nie da?
A sam singiel bardzo przyjemny, zachęca do sprawdzenia płyty z czym u Jacka od lat są problemy.
Po kilku odsłuchach stwierdzam, że brakuje trochę głębi w tym bicie i jakiegoś mocniejszego basu. Jakiś taki płaski jest. Przy całej mojej sympatii dla Yottsa, który fajne bity robi, to ten brzmi jak Matheo type beat z YouTuba. Przydałby się Matheo tutaj, byłoby z nim o wiele lepiej myślę.
Faktycznie jakość wokalu na + ale sam kawałek dupy nie urywa.
Esende Mylffon to była pierwsza oryginalna płyta jaką kupiłem w życiu.
Ostatnio miałem taką rozkminę - myślałem, że jak Tede będzie ok 50tki, to dostaniemy od niego rap o życiu zarobionego gościa mieszkającego w willi na przedmieściach, który kręci różne biznesy, podróżuje i generalnie maybach music. W sumie taki kontent to chyba obecnie +/- dostarcza Pezet?
Archie pisze: ↑01 cze 2026, 8:35
Utwór zachęcający i warto zwrócić uwagę, że Jaca lepiej brzmi (nie charczy), bo za mix i master odpowiada Yottsu. Sir Michu leciał już na autopilocie, więc dobra zmiana.
Zamiast Notesu 3D to lepiej zrobiliby restock zwykłego Notesu.
przeciez dopiero co byl.
Singiel spoko, ale bez szalu. Troche pszypalowo brzmi ten tytul, tak samo, jak ten caly chory pastor. Jako fan muzyki Tede jestem do tego przyzwyczajony i przymykam oko, ale z drugiej strony szkoda bo przez to sa mniejsze szanse ze puszcze to na glosnik przy znajomych. Tak, czy inaczej pre order zamowiony i mam nadzieje, ze bedzie kilka numerow ktore mocno siada.
Był, ale nie ma i na Allegro od resellerów po 150 zł chodzi teraz.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."