Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

zuperhero

Re: Ten Typ Mes

Post autor: zuperhero »

Haczapurjan pisze: 28 maja 2026, 12:35
Karkovsky pisze: 28 maja 2026, 10:16 Swoją drogą to myślicie, że brak koncertów to rzeczywiście jego wybór, czy bardziej to, że jest tak nielubiany w środowisku, że boi się gdziekolwiek pokazywać?
To absolutnie nie jest jego wybór. Miałem wątpliwą przyjemność odsłuchiwania paru wywiadów po premierze „Bukowskiego”, bo byłem ciekaw czy będą jakieś szpilki w kierunku Fiodora i co najmniej kilkakrotnie, gdy pytany o trasę koncertową, zaczął palić Jana, że no, że może jak ktoś się podejmie organizacji to może, ale jemu samemu się nie chce, nie czuje takiej potrzeby itp.

Wjechało copium, bo gość wie, że nawet w 1/4 by sali nie zapełnił. Kurwa, limitowana EPka z dissami od Tedzika była lepiej notowana na OLiS-ie niż „Bukowski”, którego notabene sam spreorderowałem na fali beefu. Bez beefu sprzedaż byłaby jeszcze bardziej mizerna
+1 imo to świadomie lub podświadomie wie że byłaby to katastrofa pod względem frekwencji i w konsekwencji dojazd poczucia własnej wartości i dojazd na glamrapach i podobnych w formie szydery z filmikami z 5 osobami pod sceną.
szkoda bo sporo kontentu by powstało, oj piękne byłby te storki mesa gdzie mówi o tym że on robi prawdziwą sztukę i plebs nie rozumie, a wgl to ma wyjebane bo on to robi dla siebie
Awatar użytkownika
kkthx

Post autor: kkthx »

2rzyn pisze: 28 maja 2026, 15:00 Wielki props dla Mesa ze rozjebie kseroboja ktory odpowiada za ta reklame. Pisalem z nim na instagramie. "Wjezdzam w te kurwy owadzie"

Wiec beef is on
żenada... no ale jego aktywnośc internetowa to generalnie żenada.

Obrazek
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Ty śmiałaś się z Lidla biedronkowy zjebie
Pięknego dyskontu formatu niedostępnego dla ciebie
you know the O.P.P.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

https://www.instagram.com/reel/DY49QInN ... FsYWtqYndu
Nie kupuję tej bezczelnej odpowiedzi jebiedronki, że ich spot nagrał wokalista bez dodatku ai. Skoro tak, to niech pokaże jak śpiewa live ów nieszczęsny recylkomat xd Ja pokazałem, dwie rolki wstecz można sobie włączyć - reklama i ja jesteśmy identyczni. I to jest właśnie mocny dowód, a nie ohydna prawnicza pisanina pełna gróźb (!) wobec mnie
Strzały w stronę Biedronki ze strony Mesa, w sumie jak to nie było AI to nie wiem czemu nie mogliby upublicznić kto to śpiewał
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Spoiler
Obrazek
ale on ma duże czoło
Awatar użytkownika
Korben Dallas

Post autor: Korben Dallas »

on po prostu był w konkretnym cugu narkotykowym, nagrał reklamę, delikatnie wytrzeźwiał i nie pamięta

innego wytłumaczenia nie ma
Anybody else want to negotiate?
Snus

Post autor: Snus »

wujot pisze: 28 maja 2026, 19:19
Spoiler
Obrazek
ale on ma duże czoło
Ale on ma na każdym video serio opętany wzrok, taki wytrzeszcz ale nieudolnie maskowany, nie wiem jak to nazwać inaczej. Sympatyczne to jest jak wrzuca te swoje storki, ale tak serio to bałbym się z nim jechać w przedziale w pociągu (ale szlachta pewnie nie jeździ na szczęście pociągami). Wygląda jakby miał zaraz wybuchnąć albo jakby cały czas wstrzymywał pierda - mordercę
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Wzrok tęskniący za chwilą odpoczynku od stimów

Dodano po 3 minutach 10 sekundach:
https://www.instagram.com/reel/DY5LFifD ... N1dDB2MQ==

Dla ludzi bez IG: (z jakiegoś powodu posty Mesa nie chcą się embedować normalnie i wyświetla że materiał niedostępny)
Spoiler
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Mes jako dowód w sprawie pokaże swój wokal. Może powinien skorzystać z pomocy prawnej Pani Granieckiej.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Piekny song o masseratti, props dla tournament winnera :bowdown:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Amator_Rapuu

Post autor: Amator_Rapuu »

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Nie odpalać, AI slop
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Ja pierdole 32l na 100km pali ten złom? :OO Dobrze, że VNM rowerem jeździ...
deftone

Post autor: deftone »

Trafiłem na sprawę z glamrapu i trochę nie kumam o jakim spadnięciu z nieba i zbawiennej szansie dla Mesa piszą tu niektórzy :D

Na czym konkretnie on może się tu odkuć? Na zaczepianiu się na Instagramie z siecią sklepów? Zdissuje ich i wygra beef?

Każda normalna osoba wie, że takie podśpiewywanie to nie jest trademark na wyłączność Mesa, typ się spruł bo ktoś miał czelność zanucić w reklamie, omg :lol:
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Chodzi o podbicie fejmu. Gdyby nie to i niedawny beef z TDFem myślę, że mało kto by pamiętał, że ktoś taki istniał. Jasne, w świadomości przeciętnego 20-latka prawdopodobnie nadal nikogo takiego jak Ten Typ Mes nie ma, ale juz o pokolenie starsi ludzie mogą sobie o nim przypomnieć.
A dwa, że jakby ich pozwał j wygrał mógłby wyszarpać jakiś pitos, ale to się na 99% nie wydarzy
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

deftone pisze: 29 maja 2026, 9:51 Na czym konkretnie on może się tu odkuć? Na zaczepianiu się na Instagramie z siecią sklepów? Zdissuje ich i wygra beef?
Ludzie nie lubią wielkich i pazernych korporacji i są zmęczeni wszechobecnym AI. A kiedy wielka i pazerna korporacja używa AI, które podrabia głos i styl Mesa, to mimo wszystko budzi się jakaś tam sympatia do niego. Wielkie i złe korpo wykorzystuje cudzy głos i styl żeby zrobić sobie reklamę i mu za to nie płacą. To, że padło na Mesa to zapewne przypadek albo wina podwykonawcy, nie zmienia to faktu że wpisuje się ta akcja w szerszy problem kradzieży wizerunku, tożsamości innych cech przez AI i osoby poszkodowane nie otrzymują z tego tytułu rekompensat a sprawcy pozostają bezkarni co pachnie trochę dystopią. Z podobnymi problemami mierzą się obecnie aktorzy głosowi i lektorzy, których głosy w różnych miejscach na świecie pojawiają się w reklamach, na które nie dawali zgody i nie otrzymali zapłaty.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Prawda, ogólnie nie chodzi tu przeciez o jakies odkucie sie w oczach sluchaczy rapu, ale o czas antenowy - na portale juz powlatywaly artykuły, bo zwyczajnie jest to ciekawy kejs, mogący byc pretekstem dla ludzi spoza bańki do dyskusji na nośny i dla wielu niepokojący temat.
A mimo ze mes nie ma obecnie fanbejsu, ale z tego co kojarze schyłkowego mesa z czasow kiedy cos jeszcze mogl znaczyc, to docieral on wtedy juz i tak głównie do ludzi, których jakies zaczepianie i dissowanie średnio obchodziło
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: wczoraj, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
deftone

Post autor: deftone »

Sionek pisze: 29 maja 2026, 10:02
deftone pisze: 29 maja 2026, 9:51 Na czym konkretnie on może się tu odkuć? Na zaczepianiu się na Instagramie z siecią sklepów? Zdissuje ich i wygra beef?
Ludzie nie lubią wielkich i pazernych korporacji i są zmęczeni wszechobecnym AI. A kiedy wielka i pazerna korporacja używa AI, które podrabia głos i styl Mesa, to mimo wszystko budzi się jakaś tam sympatia do niego. Wielkie i złe korpo wykorzystuje cudzy głos i styl żeby zrobić sobie reklamę i mu za to nie płacą. To, że padło na Mesa to zapewne przypadek albo wina podwykonawcy, nie zmienia to faktu że wpisuje się ta akcja w szerszy problem kradzieży wizerunku, tożsamości innych cech przez AI i osoby poszkodowane nie otrzymują z tego tytułu rekompensat a sprawcy pozostają bezkarni co pachnie trochę dystopią. Z podobnymi problemami mierzą się obecnie aktorzy głosowi i lektorzy, których głosy w różnych miejscach na świecie pojawiają się w reklamach, na które nie dawali zgody i nie otrzymali zapłaty.
Mordo, ale to nie AI co zostało już zdementowane i na tym można by skończyć ten argument :D

Nucenie Mesa to nie jest hee-hee Michaela Jacksona, to nie jest siuu CR7, głos z reklamy jest co najwyżej trochę podobny do Mesa, no chance że obroniłby w sądzie zarzut o kradzież stylówki

Artykuły odkąd Glamrap odkrył te sprawę to chyba najsensowniejszy argument, ale i tak nie trudno o wrażenie że Mes jest w tych artykułach takim błaznem nerwusem z którego kręci się beke bo robi dymy, nic pozytywnie rzutującego na karierę

Po całej aferze ludzie nadal pójdą do Biedry, a płyty Mesa nadal nie kupią, to gdzie to odkucie ;)
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Pan wokalista trafi do sądu po zarzutem bycia xeroboyem i braku prawilności.
I huja wie o żarciu.
Świadkowie: Artur, Karciu
Ostatnio zmieniony 29 maja 2026, 10:48 przez marmolad_k2, łącznie zmieniany 1 raz.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

To niech pokaza tego cwela co to spiewal skoro to nie ai bo mam wrazenie ze teraz biedrona po cichaczu robi casting na najbardziej podobny glos do mesa zeby na szybkosci zmontowac video "to nie bylo ai, to wlasnie nasz kolega juzek ktory to nagral, essa"
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ODPOWIEDZ