Do or Die - Picture This (1996)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Waldek98

Do or Die - Picture This (1996)

Post autor: Waldek98 »

OKŁADKA
Obrazek
Ostatnio Spotify podpowiedział mi "6 Milion" i zaciekawiony brzmieniem postanowiłem sprawdzić cały album. Nazwa "Do or Die" coś mi mówiła i bynajmniej nie chodziło o albumy od AZ.
Album ten łączy wiele czynników, które doceniam w rapie. Zawiera sporo leniwie śpiewanych refrenów, dobrze radzących sobie MC's, g-funkowo-mroczne bity i przede wszystkim jest spójny.

Wiele tu utworów, które mógłbym wyróżnić ale cała płyta wjeżdza mocno, więc dla tych co nie znają polecam sprawdzić w całości.
Album musiał być jakkolwiek kojarzony w Polsce w 96 roku, bo na discogs można znaleźć polskie wydanie "Picture This" na kasecie.

Dziwne trochę, że nie ma jeszcze tematu, bo jest tu z pewnością wielu entuzjastów pre-drillowej sceny Chicago, dlatego też zachęcam do postowania jak oceniacie ten album z perspektywy czasu.

Awatar użytkownika
2rzyn

Re: Do or Die - Picture This (1996)

Post autor: 2rzyn »

Spoko to brzmi, sprawdze w chacie
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Miałem kiedyś fazę na wszystko od Do or Die. Props, dobry album. Szczególnie dla fanów Twisty.
Awatar użytkownika
ZRO

Post autor: ZRO »

Chicagowski klasyk. Zawsze lubiłem to brzmienie i chyba sobie wrócę do całej płyty bo Po Pimp zawsze wraca w okolicach lata.
Johnny J dobre refreny dawał. Ogólnie to były dobre czasy dla Chicago, dobrą pakę tam mieli.
ODPOWIEDZ