Transfery

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

vari

Re: Transfery

Post autor: vari »

Przecież gość pasuje idealnie do filozofii zapierdolu presingowego Pana Flicka. Ogólnie może atak Barcy śmigać na wzór PSG z mobilnymi zmieniającymi pozycję napastnikami
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

sebring pisze: 27 maja 2026, 22:01 moze flick go chce na napad idk
jedyne racjonalne wytlumaczenie tego ruchu, jesli faktycznie z mysla o skrzydlach go biorą to props za rozmach przy byciu na finansowych glinianych nogach at best xdd
Gość w tym sezonie jest czwartym najgorszym finisherem, więc na 9 to też się nie nadaje. Jak już tak bardzo chcieli angielskiego skrzydłowego na rezerwie, to już wolałbym tego Rashforda za 30 baniek, niż Gordona za 80 :lol:
Człowiek chciał Alvareza i jakiegoś przyzwoitego obrońcę, to ten cwel wypierdala tyle siana za przeciętnego Anglika :damn:
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

hahah co to kurwa jest za transfer
70m za jakiegoś Gordona???

nie to, że nie widzę w nim potencjału i gdyby Barca miała siano to byłby zajebisty gość do rotacji na skrzydłach

ale teraz jak nie ma w ogóle hajsu, nie ma napastnika i środkowego obrońcy, to oni wypierdalaja 70m na Gordona
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Normalnie alvarezik robi wziuuum do Barcelony :joint:
yaneq

Post autor: yaneq »

Ten Gordon to transfer imienia BlueCo xd
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Alvarez za jakieś 120 to tez brzmi jak jakiś transfer Chelsea, ale fajnie że go robi Barca a nie Arsenal (bo były ploty)

Na razie niby Barca puściła oferte 100 mln bez bonusów żadnych
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

Alvarez za jakieś 120 to tez brzmi jak jakiś transfer Chelsea
Coooo :lol: :lol:

@Piters wytłumacz swój tok rozumowania, bo ja serio nwm czy uważasz ten ruch za chujowy i randomowy transfer
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Konate nie dogadał się z Liverpoolem i odchodzi za darmo
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

bogata ta Barcelona
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

znany i lubiany zlatan alomerovic w zaglebiu
gambler pisze: 29 maja 2026, 12:58 @Piters wytłumacz swój tok rozumowania, bo ja serio nwm czy uważasz ten ruch za chujowy i randomowy transfer
też się chętnie dowiem, szczególnie późniejszej częsci posta bo ja to z otwartymi ramionami bym go witał w arsenalu, chociaż w 1 kolejności to jakieś topowe lewe skrzydło
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.

free fromage
Awatar użytkownika
gambler

mnie to łeb nakurwia jak można podważać juliana alvareza :lol:

patrząc jak problematyczny jest rynek w temacie napastników - dzisiaj chyba nie ma lepszej opcji, a 120 melonów brzmi jak promocja.

Gość robi w tym sezonie 20 goli + 9 asyst, grając w Atleti, wypruwając się w pressingu, pracujac w odbiorze, w rozegraniu i będąc ucieleśnieniem 'grania dla zespołu'.

chciałbym napisać że JA pasuje jak ulał do obecnej barcelony, ale to jak nic nie napisać. przecież on pasuje do każdej drużyny na świecie i przeglądając kadry topowych klubów, to przecież wszędzie wskoczyłby z miejsca do 1 składu, a w bardziej ofensywnym kontekście będzie izi robił lepsze liczby. I 100% że każdy trener by go chciał + koledzy z teamu zachwyceni wspólnym graniem.
Pracował na Haalanda i dowoził, pracował na Messiego i dowoził, zawsze wyniki blisko oczekiwanego xG.

W ogóle Alvarez będzie miał w styczniu 27 lat i teraz wchodzi w prime kariery mając spokojnie z 7 sezonów przed sobą, a on już wygrał Ligę Mistrzów, Premier League, Mundial, Copa America i coś tam jednak grał :lol:

gość jest uosobieniem uniwersalności (obunożność :oops: ) i przewyższa umiejętnościami technicznymi, czy ogarem taktycznym większość piłkarzy, a przecież on dzisiaj głównie zapierdala. Strzeli z wolnego, z karnego, idź pajączku dorzuć z różnego, ale trzeba też wcisnac z pola karnego, rozegrać sorlothowi, obskoczyć oba skrzydła, odbierać piłki na własnej połowie i ruchem bez pilki robić miejsce wchodzącemu z bocznej strefy marcosowi llorente.

w dodatku masz pewność że nie przyjdzie za pół roku że chce zarabiać 10mln więcej, albo że aystent będzie jedzzil i wyciągał go po nocach z klubów nocnych.

araña cierpi w mainstreamie przez brak medialności i ego, ale podważanie go to absurd. najlepszy napastnik do wzięcia na rynku i kandydat na zięcia.
wiedziałem o tym transferze dwa lata temu, ale i tak będę smutny jeżeli się wydarzy.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

no dobra z tym Chelsea to trochę odlecialem, bo mi akurat pasowało do posta wyżej i napisałem bez zastanowienia

ogólnie nie chodziło mi o to że to chujowy zawodnik, uważam wręcz że jest bardzo dobry, ale osobiście jego profil za takie siano mi w ogóle nie pasuje pod obecne potrzeby Arsenalu
z tego co ja go widziałem to dla mnie to właśnie zawodnik taki jak opisujesz, bardziej drugi napastnik niż napastnik lub napastnik pod bramkostrzelnych skrzydłowych, doceniam te jego wszystkie atuty, pressing, gre zespołową, ale nie uważam żeby był typowym napierdalatorem bramek, w lidze na przykład ledwo 8 bramek z tych 20

moim zdaniem brakuje mu tego wykończenia i znajdowania piłki w randomowych sytuacjach, które charakteryzuje tych najbardziej bramkostrzelnych, przynajmniej z tego co ja go widziałem bo Atletico nie oglądam aż tak wiele

w Barcy pewnie się sprawdzi bo z tego co kojarze to Raphinha i Yamal grają faktycznie teraz jako tacy napastnicy na bokach i podejrzewam będzie to śmigać ala Liverpool z Salahem, Mane i Firmino
w Arsenalu nie ma potrzeby na takiego napastnika za takie siano (bo ogólnie nie patrząc na to to jest upgrade, wiadomo), gdy lewe skrzydło od 2 lat podumiera, a na prawym jest biegający jak debil Madueke zastępujący często kontuzjowanego Sake. Jest Havertz z powiedzmy podobnym stylem gry (ale wiadomo gorszy), jest Gyo który ostatnio też więcej zapierdala na zespół niż strzela (ale temu to brakuje techniki mocno, chociaż ostatnio się poprawił), wywalić 150 mln na Alvareza i bujać się z Trossardem, Martinellim i Maudeke na skrzydlach to głupota moim zdaniem
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

potter pisze: 29 maja 2026, 13:02 Konate nie dogadał się z Liverpoolem i odchodzi za darmo
a mogli wycisnąć jak cytrynę, ehh
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

bo sie pojebalo im w tym liverpurzu i dali gakpowi 250k na tydzien to sie nie dziwie ze taki konate chcial co najmniej 300 lol (bylby w top 5 ligi wtedy chyba)

dałny, jeszcze niech alisson odejdzie i jones i mozna konczyc sezon xd
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

Jesteśmy tak bardzo w dupie jak nie byliśmy od czasów przed Kloppowych. Kolejne odejście za darmo w ostatnich latach i kolejne miliony które trzeba gdzieś wydać na zastępstwo, przypomnę że oni negocjowali z nim warunki kontraktu od listopada 2023 roku xD Ciężko było postawić sprawę jasno i po poprzednim sezonie postawić sobie za cel: nowy kontrakt albo sprzedajemy? po mistrzowskim sezonie spokojnie można było za niego zainkasować te 40+ mln funtów. Teraz oddamy jeszcze Salaha za darmo, za rok Alissona i Van Dijka a "głębia składu" już teraz wygląda komicznie, Edwards, Hughes i Slot powinni wszyscy zapłacić za to stanowiskiem.

Dodano po 1 minucie 43 sekundach:
w między czasie w Atletico doszło do incydentu kałowego

Awatar użytkownika
gambler

Piters pisze: 29 maja 2026, 15:40 no dobra z tym Chelsea to trochę odlecialem, bo mi akurat pasowało do posta wyżej i napisałem bez zastanowienia

ogólnie nie chodziło mi o to że to chujowy zawodnik, uważam wręcz że jest bardzo dobry, ale osobiście jego profil za takie siano mi w ogóle nie pasuje pod obecne potrzeby Arsenalu
z tego co ja go widziałem to dla mnie to właśnie zawodnik taki jak opisujesz, bardziej drugi napastnik niż napastnik lub napastnik pod bramkostrzelnych skrzydłowych, doceniam te jego wszystkie atuty, pressing, gre zespołową, ale nie uważam żeby był typowym napierdalatorem bramek, w lidze na przykład ledwo 8 bramek z tych 20

moim zdaniem brakuje mu tego wykończenia i znajdowania piłki w randomowych sytuacjach, które charakteryzuje tych najbardziej bramkostrzelnych, przynajmniej z tego co ja go widziałem bo Atletico nie oglądam aż tak wiele

w Barcy pewnie się sprawdzi bo z tego co kojarze to Raphinha i Yamal grają faktycznie teraz jako tacy napastnicy na bokach i podejrzewam będzie to śmigać ala Liverpool z Salahem, Mane i Firmino
w Arsenalu nie ma potrzeby na takiego napastnika za takie siano (bo ogólnie nie patrząc na to to jest upgrade, wiadomo), gdy lewe skrzydło od 2 lat podumiera, a na prawym jest biegający jak debil Madueke zastępujący często kontuzjowanego Sake. Jest Havertz z powiedzmy podobnym stylem gry (ale wiadomo gorszy), jest Gyo który ostatnio też więcej zapierdala na zespół niż strzela (ale temu to brakuje techniki mocno, chociaż ostatnio się poprawił), wywalić 150 mln na Alvareza i bujać się z Trossardem, Martinellim i Maudeke na skrzydlach to głupota moim zdaniem
okej kolego, ale wg mnie właśnie o to się rozbija, że alvarez daje pakiet totalny. Wrzucasz go na 9, 9.5, 10, albo oba skrzydła i będzie dowoził temat zależnie od założeń. To jest taki przyjemny człowiek, że Simeone kazał mu zapierdalać za kiełbasą, to poszedł zapierdalać.
wiele karier jest zależnych od tego jak się rynek poukłada, ale gdyby Alvarez grał w bardziej ofensywnej ekipie (walczącej o puchary, pozdro Atleti), jako numer 1 w ataku to by zajebał i 35 goli walcząc o złota piłkę. Może brak mu charakteru gwiazdy i medialności, ale wchodzimy w primetime, zobaczymy.

Daleko mi do krytyki Gyokeresa i Havertza (Twin Peaks :oops:, pamiętamy), ale wg mnie to Alvarez dzisiaj by wjechał i był lepsza wersja gyokeresa w obecnych zadaniach gyokeresa, czy mógłby grać na lewej zamiast martinellego/trossarda, a tych fusów typu Madueke to i tak chyba muszą spieniężyć.

Jeszcze co do tych liczb, to faktycznie 8 goli w lidze = bieda, ale przypomnę że on prawie w ogóle nie grał ostatnie 2 miesiace; Atletico miało duży kryzys w środku jako całość, a np w zeszłym sezonie zrobił 29 goli we wszystkich rozgrywkach, tez jako defensywny napastnik.
ja się mało interesuje mercato, bo wolę czekać na ofi komunikaty, ale gdzieś mi mignęło o Joao Pedro za 100mln do Barcy i że ktoś tam się jeszcze zastanawiał z PL czy rzucić 80mln na Schika :lol:. No to przy takich warunkach i 150 wydaje się mało za JM

Spieniłem się, ale Alvareza proszę doceniać. Dopóki nie podpisze z Barcelona, jest moim ulubionym piłkarzem, a dopiero wtedy zapraszam do wspolnego obrażania tego zawodnika.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

Potwierdzam, niedocenianie Alvareza szczegolnie w obliczu kryzysu na rynku napastników to kretynizm czystej wody
I pack a mac11 we at 7eleven
2do5

Post autor: 2do5 »

kibice Arsenalu po prostu obawiają się, że ich zespół zacznie grać w piłkę, a z Gyokeresem to nie grozi
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

:lol:
I pack a mac11 we at 7eleven
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

@gambler pluje faktami, jak trafi do Barcelony to zobaczycie jakie liczby bedzie w stanie kręcić
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
ODPOWIEDZ