Pewnie dostal drzwi obrotowe do napierdalania
Wymagania backstage-owe polskich raperów
Re: Wymagania backstage-owe polskich raperów
Miażdżą kokosy (no homo)igorzastyy pisze: ↑27 maja 2026, 17:31 Zawsze myślałem, że backstage raperów to wóda i koks, a tam 17 chłopa siedzi i orzechy wpierdala
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Spoiler

OK, lecimy z tym dalej. Szersza lista w spoilerach.
Avi, który - sądząc po upodobaniach alkoholowych - chyba szykuje się na beef z Sokołem.
https://gckkobylany.bip.lubelskie.pl/up ... _-_avi.pdf
Sarius i jego upodobania względem przekąsek.
https://docer.pl/doc/8081ne0
Gibbs oczekuje m.in. aby "organizator przekazał 600 złotych jako buy-out obiadowy, osobie wskazanej przez Agencję", a także papierosów. Na obiad może być makaron, pizza lub kuchnia polska:
https://docer.pl/doc/8s0nc85
Kubańczyk (no, jakiś tam przelot z rapem ma):
https://cms-v2-files.idcom-web.pl/sites ... krider.pdf
Modelki
https://bip.wloclawski.pl/download/atta ... delki.pdf
Avi, który - sądząc po upodobaniach alkoholowych - chyba szykuje się na beef z Sokołem.
https://gckkobylany.bip.lubelskie.pl/up ... _-_avi.pdf
Spoiler
Garderoba:
- Herbata (+ miód, cytryna)
- 30x Woda niegazowana 0,5l
- 15x Coca-cola (wariant: ZERO CUKRU ZERO KOFEINY, puszka)
- 2l soku pomarańczowego
- 0,7l Wódka lub Whiskey (nie Wyborowa i nie Johny Walker!)
- Kanapki (wegetariańskie, bez mięsa i ryby)
- Przekąski
- 4x piwo bezalkoholowe
Obiad: - 5 porcji obiadowych (bez zupy, tylko drugie danie, może być mięsne) po koncercie
- Herbata (+ miód, cytryna)
- 30x Woda niegazowana 0,5l
- 15x Coca-cola (wariant: ZERO CUKRU ZERO KOFEINY, puszka)
- 2l soku pomarańczowego
- 0,7l Wódka lub Whiskey (nie Wyborowa i nie Johny Walker!)
- Kanapki (wegetariańskie, bez mięsa i ryby)
- Przekąski
- 4x piwo bezalkoholowe
Obiad: - 5 porcji obiadowych (bez zupy, tylko drugie danie, może być mięsne) po koncercie
https://docer.pl/doc/8081ne0
Spoiler
- woda niegazowana w małych butelkach, co najmniej 12 sztuk, temperatura pokojowa
- 2 białe, bawełniane ręczniki
- 2 litry Coca – Cola
- 2 litry soku pomarańczowego
- przekąski (mini burgery, tortille, stripsy, kanapki + paluszki, orzeszki, chipsy, banany, winogrona) dla 3 osób
- 3 ciepłe posiłki, w tym jeden wegetariański (proszę o kontakt z zespołem celem ustalenia godziny posiłku)
- 2 białe, bawełniane ręczniki
- 2 litry Coca – Cola
- 2 litry soku pomarańczowego
- przekąski (mini burgery, tortille, stripsy, kanapki + paluszki, orzeszki, chipsy, banany, winogrona) dla 3 osób
- 3 ciepłe posiłki, w tym jeden wegetariański (proszę o kontakt z zespołem celem ustalenia godziny posiłku)
https://docer.pl/doc/8s0nc85
Spoiler
- Woda niegazowana o temp pokojowej - podział: backstage: 16 butelek 0,5l scena: 16 butelek 0,5l
- Whisky: Jack Daniels 2 x 1l
- Coca Cola 1 x 2l
- Coca Cola Zero 2 x 2l
- Fanta niebieska zero 3 x 1l
- Owoce, przekąski, słodycze
- Cooler z lodem
- 1 paczka Marlboro Lights (twarde opakowanie)
- 1 paczka Heetsów
- Ciepły posiłek po koncercie (makarony / pizza / kuchnia polska)
- 5 nowych, wyprane ręczniki materiałowe, o wymiarach 40x60 lub zbliżonym
- organizator zobowiązuje się do przekazania 600 złotych jako buy-out obiadowy, osobie wskazanej przez Agencję
- Whisky: Jack Daniels 2 x 1l
- Coca Cola 1 x 2l
- Coca Cola Zero 2 x 2l
- Fanta niebieska zero 3 x 1l
- Owoce, przekąski, słodycze
- Cooler z lodem
- 1 paczka Marlboro Lights (twarde opakowanie)
- 1 paczka Heetsów
- Ciepły posiłek po koncercie (makarony / pizza / kuchnia polska)
- 5 nowych, wyprane ręczniki materiałowe, o wymiarach 40x60 lub zbliżonym
- organizator zobowiązuje się do przekazania 600 złotych jako buy-out obiadowy, osobie wskazanej przez Agencję
https://cms-v2-files.idcom-web.pl/sites ... krider.pdf
Spoiler
Od momentu próby akustycznej do wyjazdu Wykonawcy klubu, Organizator zobowiązuje się udostępnić mu osobną garderobę dla m.in. 4 osób z dostępem do toalety oddzielonym od publiczności.
Hotel min 4* dwa pokoje jedno osobowe plus jeden pokój dwuosobowy osobne łóżka (w przypadku małych miejscowości 3* lub apartament)
W ramach umowy, zobowiązuje się zaopatrzyć garderobę w:
- 12 butelek x woda mineralna niegazowana 0,5 l (butelki plastikowe)
- 5 x red bull zero/bez cukru
- 2 x 1,5l coca-cola zero
- 2 x 1 l fanta zero
- jeden ciepły posiłek dla 4 osób lub przekąski: kanapki/owoce
- 6 szt baton energetyczny
- Ręczniki papierowe
Hotel min 4* dwa pokoje jedno osobowe plus jeden pokój dwuosobowy osobne łóżka (w przypadku małych miejscowości 3* lub apartament)
W ramach umowy, zobowiązuje się zaopatrzyć garderobę w:
- 12 butelek x woda mineralna niegazowana 0,5 l (butelki plastikowe)
- 5 x red bull zero/bez cukru
- 2 x 1,5l coca-cola zero
- 2 x 1 l fanta zero
- jeden ciepły posiłek dla 4 osób lub przekąski: kanapki/owoce
- 6 szt baton energetyczny
- Ręczniki papierowe
https://bip.wloclawski.pl/download/atta ... delki.pdf
Spoiler
SCENA / PRÓBA
Zamawiający umieści na scenie bezpośrednio przed występem artystów 10 butelek wody niegazowanej 0,5L o temperaturze pokojowej.
Próba dźwięku przed koncertem (z akustykiem) odbywa się nie później niż na godzinę przed otwarciem przestrzeni dla publiczności (na przeprowadzenie próby potrzeba do 30minut).
GARDEROBA / BACKSTAGE
Zamawiający zobowiązuje się zapewnić jedno czyste, ogrzewane i zamykane pomieszczenie dla minimum 7 osób.
W pomieszczeniu Zamawiający zapewni minimum 2gniazdka 220V, lustro.
Strefa backstage musi mieć dostęp do toalety bez bezpośredniegodostępu publiki (toaleta powinna być czysta oraz wyposażona w papier toaletowy, mydło iręczniki papierowe do rąk).
Backstage jest do wyłącznej dyspozycji artystów.
Zamawiający zobowiązuje się kategorycznie nie dopuszczać osób trzecich, a backstage będzie pilnowany przez ochroniarza.
Garderoba najlepiej powinna się znajdować na tyłach sceny, z bezpośrednim dostępem do sceny, aby artyści mogli dostać się do niej oraz na scenę bez kontaktu z publicznością.
Zamawiający zapewni w garderobie następujące rzeczy:
• Szklanki x12
• Lód
• Pokrojona cytryna (min. 2 sztuki)
• 12 x Red Bull zero
• 6 x Coca-Cola Zero 0,33/0,5L
• 6 x Coca-Cola 0,33/0,5L
• Ciepłe napoje na życzenie Wykonawcy (kawa, herbata)
• 12 x woda niegazowana 0,5L
• Słodkie oraz słone przekąski (ciastka, chipsy, żelki itp), nieotwarte(!)
CATERING
Zamawiający zobowiązuje się zapewnić w dniu koncertu ciepły posiłek dla 6 osób w kwocie minimum 80zł na osobę. Szczegóły jadłospisu strony uzgodnią telefonicznie i potwierdzą drogą elektroniczną w dniu koncertu.
Zamawiający może również przekazać Wykonawcy dietę w kwocie 80zł na osobę w gotówce, w dniu wydarzenia, a wtedy Wykonawca zapewni sobie ciepły posiłek we własnym zakresie.
HOTEL
• Opłacony z góry hotel (ze śniadaniami i parkingiem) o standardzie co najmniej ****,
• Informacja o wybranym hotelu jest informacją poufną
• Pokoje: min. 3x pokój 2-osobowy (do ustalenia na min. tydzień przed koncertem)
• Hotel w promieniu maksymalnie 10-15 minut jazdy samochodem od klubu/ miejsca koncertu
• Nie akceptujemy hoteli, w których organizowane są w dniu noclegu wydarzenia całonocne (dyskoteki, wesela etc.).
• Każdorazowo hotel musi uzyskać akceptację Agencji / Wykonawcy.
Zamawiający umieści na scenie bezpośrednio przed występem artystów 10 butelek wody niegazowanej 0,5L o temperaturze pokojowej.
Próba dźwięku przed koncertem (z akustykiem) odbywa się nie później niż na godzinę przed otwarciem przestrzeni dla publiczności (na przeprowadzenie próby potrzeba do 30minut).
GARDEROBA / BACKSTAGE
Zamawiający zobowiązuje się zapewnić jedno czyste, ogrzewane i zamykane pomieszczenie dla minimum 7 osób.
W pomieszczeniu Zamawiający zapewni minimum 2gniazdka 220V, lustro.
Strefa backstage musi mieć dostęp do toalety bez bezpośredniegodostępu publiki (toaleta powinna być czysta oraz wyposażona w papier toaletowy, mydło iręczniki papierowe do rąk).
Backstage jest do wyłącznej dyspozycji artystów.
Zamawiający zobowiązuje się kategorycznie nie dopuszczać osób trzecich, a backstage będzie pilnowany przez ochroniarza.
Garderoba najlepiej powinna się znajdować na tyłach sceny, z bezpośrednim dostępem do sceny, aby artyści mogli dostać się do niej oraz na scenę bez kontaktu z publicznością.
Zamawiający zapewni w garderobie następujące rzeczy:
• Szklanki x12
• Lód
• Pokrojona cytryna (min. 2 sztuki)
• 12 x Red Bull zero
• 6 x Coca-Cola Zero 0,33/0,5L
• 6 x Coca-Cola 0,33/0,5L
• Ciepłe napoje na życzenie Wykonawcy (kawa, herbata)
• 12 x woda niegazowana 0,5L
• Słodkie oraz słone przekąski (ciastka, chipsy, żelki itp), nieotwarte(!)
CATERING
Zamawiający zobowiązuje się zapewnić w dniu koncertu ciepły posiłek dla 6 osób w kwocie minimum 80zł na osobę. Szczegóły jadłospisu strony uzgodnią telefonicznie i potwierdzą drogą elektroniczną w dniu koncertu.
Zamawiający może również przekazać Wykonawcy dietę w kwocie 80zł na osobę w gotówce, w dniu wydarzenia, a wtedy Wykonawca zapewni sobie ciepły posiłek we własnym zakresie.
HOTEL
• Opłacony z góry hotel (ze śniadaniami i parkingiem) o standardzie co najmniej ****,
• Informacja o wybranym hotelu jest informacją poufną
• Pokoje: min. 3x pokój 2-osobowy (do ustalenia na min. tydzień przed koncertem)
• Hotel w promieniu maksymalnie 10-15 minut jazdy samochodem od klubu/ miejsca koncertu
• Nie akceptujemy hoteli, w których organizowane są w dniu noclegu wydarzenia całonocne (dyskoteki, wesela etc.).
• Każdorazowo hotel musi uzyskać akceptację Agencji / Wykonawcy.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2026, 23:04 przez Marcin_, łącznie zmieniany 2 razy.
A Bedoes jak się odżywia?
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
- marmolad_k2
Prosi o klucze do spiżarni.
- igorzastyy
Ciekawe czy po koncertach ładują to co zostanie do siatek na potem, czy zostawiają.
zawijają otwarte konserwy z półotworka
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Tam jeszcze z ciekawszych rzeczy jest:
1 słoik miodu
owoce (w tym 2 cytryny pokrojone w plasterki!!) - Modelki też potrzebują dokładnie 2 cytryny w plasterki
kawa (nie akceptujemy kawy rozpuszczalnej)
czajnik elektryczny
białe wino to musi być Vinho Verde, interesujący wybór.
A ktoś tam inny musi mieć ręcznik nowy, ale wyprany, Grubsonowi wystarczy tylko nowy.
ocb z tymi papierosami xD to nie lepiej jak se pan raper sam to kurwa kupi i ma w kielni? to z alkoholem jeszcze rozumiem bo grają po jakichś klubach gdzie lipa wnosić własny szpej na bekstejdż, no ale te żarcie plus pierdylion przekąsek tez dziwne. jedziesz tam zagrać szybki koncert, koleś, szybka robota, 2 godzinki i cie nie ma, no, ale może huja sie znam.
w ogóle co do tych dzikich zachcianek - oni są świadomi, że przez tego typu szmelc to zgarniają potem mniej kwitu na czysto? gdyby właściciel nie był obciążony ogarnianiem tego całego gówna to i by były jakieś lepsze pozycje startowe do targowania wynagrodzenia.
w ogóle co do tych dzikich zachcianek - oni są świadomi, że przez tego typu szmelc to zgarniają potem mniej kwitu na czysto? gdyby właściciel nie był obciążony ogarnianiem tego całego gówna to i by były jakieś lepsze pozycje startowe do targowania wynagrodzenia.
Może o to chodzi żeby przy okazji jeszcze się nawpierdalać pod korek i najebać, a to co zostanie to biorą ze sobą 
wymagania: kanapki na drogę
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Kizo – backstage jest widoczny na vlogu Mórz Południowych (od 7:20). Chipsy, cola, owoce, "KFC i Belveder" (jak to powiedział NOON).
https://vod.tvp.pl/programy,88/morza-po ... 09,1094336
Siemię lniane, imbir, miód – one na pewno są pomocne przy rozgrzaniu strun głosowych lub w szeroko pojętym utrzymaniu ich w stanie, który pozwoli na zagranie koncertu.
Wspomniany NOON mówił, chyba w którymś z podcastów z Żytniakiem, że np. dobry hotel nie jest jakąś tam fanaberią, tylko czymś, co również ma wpływ na formę wykonawcy na scenie.
Mój znajomy, również organizator imprez, wspominał o zapisach w folderach zagranicznych DJ-ów, którzy oczekiwali transportu z lotniska w autach określonej klasy.
Mówił, że często nie było tak naprawdę problemu z przewiezieniem ich czymś nieco gorszym (szczególnie we Wrocławiu, gdy przejazd z lotniska do centrum zajmuje 25 minut).
Chodzi jednak o to, żebyś nie tłukł się np. 1,5 godziny do klubu w mega niewygodnym aucie, gdy ledwo wysiadłeś z samolotu, a masz jeszcze dwie sztuki do zagrania w ciągu doby.
Podejrzewam, że podobnie może być z tymi papierosami. Jeśli jesteś w biegu, jeździsz od miasta do miasta, jesteś na styk, a jesteś nałogowym palaczem i MUSISZ ZAJARAĆ przed występem, to wolisz się zabezpieczyć. Nawet, gdy zapis w riderze wydaje się absurdalny.
https://vod.tvp.pl/programy,88/morza-po ... 09,1094336
Siemię lniane, imbir, miód – one na pewno są pomocne przy rozgrzaniu strun głosowych lub w szeroko pojętym utrzymaniu ich w stanie, który pozwoli na zagranie koncertu.
Wspomniany NOON mówił, chyba w którymś z podcastów z Żytniakiem, że np. dobry hotel nie jest jakąś tam fanaberią, tylko czymś, co również ma wpływ na formę wykonawcy na scenie.
Mój znajomy, również organizator imprez, wspominał o zapisach w folderach zagranicznych DJ-ów, którzy oczekiwali transportu z lotniska w autach określonej klasy.
Mówił, że często nie było tak naprawdę problemu z przewiezieniem ich czymś nieco gorszym (szczególnie we Wrocławiu, gdy przejazd z lotniska do centrum zajmuje 25 minut).
Chodzi jednak o to, żebyś nie tłukł się np. 1,5 godziny do klubu w mega niewygodnym aucie, gdy ledwo wysiadłeś z samolotu, a masz jeszcze dwie sztuki do zagrania w ciągu doby.
Podejrzewam, że podobnie może być z tymi papierosami. Jeśli jesteś w biegu, jeździsz od miasta do miasta, jesteś na styk, a jesteś nałogowym palaczem i MUSISZ ZAJARAĆ przed występem, to wolisz się zabezpieczyć. Nawet, gdy zapis w riderze wydaje się absurdalny.
Przypomniało mi się jak snoop dogg zajebał z polski telewizor po koncercie
Spoiler
a może to był Mioush
Popi.jaku
Kiedyś niedaleko mojego miejsca zamieszkania w klubie grał Zeus. Pamiętam, że bardzo się spóźniał i nie pamiętam, czy doczekałem jego przyjazdu, ale podczas oczekiwania dowiedziałem się od organizatora, że bardzo skromne wymagania miał, nie wybrzydzał z hotelem i ogólnie bardzo sympatyczny był, jeśli chodzi o ustalanie szczegółów.
-
masz_szluge_
dobry temat w chuj
podobno często te gówna w tych riderach są po to żeby sprawdzić czy organizatorzy to w ogóle czytają czy wyjebane jaja mają na zachcianki tych półpedałów
dziwki basen i machanie kutasem
no kurde, słyszałem historię, że z 15 lat temu w Łodzi na HipHop Arenie miał zagrać Slaughterhouse i pojechali po nich osobówką, a ich razem z kuzynami i DJ-ami było ośmiu i koncert finalnie się nie odbył - zastąpiła ich Reprezentacja łódzkiego podziemia xdMarcin_ pisze: ↑28 maja 2026, 9:13 Mój znajomy, również organizator imprez, wspominał o zapisach w folderach zagranicznych DJ-ów, którzy oczekiwali transportu z lotniska w autach określonej klasy.
Również o tym słyszałem. Znajoma, z którą pracowałem, miała doświadczenie w jakiejś agencji koncertowej. Wspomniała o umieszczeniu w riderze jakiegoś absurdalnego zapisu (typu, nie wiem, o obowiązku zaopatrzenia garderoby w nieosiągalne w Polsce słodycze), aby zweryfikować to, czy druga strona czyta rider (i np. chwyta za telefon z pytaniem, czy to NAPRAWDĘ jest konieczne).
Haha, jestem w stanie w to uwierzyć.Jose pisze: ↑28 maja 2026, 10:50no kurde, słyszałem historię, że z 15 lat temu w Łodzi na HipHop Arenie miał zagrać Slaughterhouse i pojechali po nich osobówką, a ich razem z kuzynami i DJ-ami było ośmiu i koncert finalnie się nie odbył - zastąpiła ich Reprezentacja łódzkiego podziemia xdMarcin_ pisze: ↑28 maja 2026, 9:13 Mój znajomy, również organizator imprez, wspominał o zapisach w folderach zagranicznych DJ-ów, którzy oczekiwali transportu z lotniska w autach określonej klasy.
Są dostępne filmiki np. z tour'u Depeche Mode ("Inside the Universe"). Jest tam mowa o piłkarzykach na backstage'u, dojazdach na miejsce koncertu osobnymi autami, osobnej szatni dla wokalisty, masażyście.
Z drugiej strony na backstage-ach festiwalowych sytuacja nieco się zmienia. Zaaranżowanie całej przestrzeni jest trudniejsze: masz namioty, jakieś małe kontenery. Nie spodziewałbym się tam Bóg wie czego.