Fryderyki i inne nagrody muzyczne
- scam_sakawa
Re: Fryderyki i inne nagrody muzyczne
Nie śmiałbym pomyśleć, że to poważny ranking, ale płyta Pezeta to już naprawdę wyjątkowe gówno, puszczam sobie pojedyncze tracki, bo lubię słuchać dla beki jego liryki w 2026
miasta portowe, fury sportowe
miasta portowe, fury sportowe
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- igorzastyy
Pyszny utwór, refren też mocarny
Aśka, Kaśka, Marta, Marcela
Aśka, Kaśka, Marta, Marcela
siema Pez lowelasie
Ja pierdolę, OSTR powiedz szczerze, że za rozjebanie Eripe. Już chuj z Peją psychopatą i starymi fanami, którzy nie zauważą dobrego rapera, nawet gdyby ich zamordował jednym strzałem.
A tak na serio, to Bedi chyba w końcu zapracował sobie na szacunek długimi latami ciężkiego populizmu. Za kilka lat może być tak, że jeszcze zatęsknimy za hejtami, bo wszyscy będą mu lizać dupę jak jakiemuś kurwa Quebonajdał.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Przecież te propsy to zwykła polityka. Gdzie były dinozaury z wyrazami oburzenia jak Borys uciekał przed Dixonami w bagażniku? Wtedy na kalkulatorze output to było siedzieć cicho a dzisiaj ciężko go zignorować z takimi zasięgami.A tak na serio, to Bedi chyba w końcu zapracował sobie na szacunek długimi latami ciężkiego populizmu.
Poza tym OSTR to też populista tylko lżejszy kaliber więc to piękny symbol podania sztafety dalej.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Majac w chuj siana jak ostry az dziw bierze ze trzeba robic internwtowego loda jakiemus spasionemu przyglupowi wyjacemu. No zero kurwa godnosci. Chyba ze ostry przejebal wszystko na maryche i plastikowe pluco
Teraz się bardziej opłaca waflować do grubego więc tendencja będzie wzwyżkowa
Popi.jaku
- igorzastyy
Tyle lat na scenie i taki manewr. Jebie polityką na kilometr. Fani 2115 właśnie włączają Kochana Polsko i mówią, że OSTR to inteligentny gość.
- Oportunistycznyebaka
Jeden chyba z tego co pamiętam Fryderyki trzymał w kiblu, a drugi spłakał się bo nie dostał nagrody XD typepolskirap
dokładnie to nad kiblem, ale nie do końca rozumiem co to znaczy, może ma półkę nad toaletą (w sensie kiblem, tronem do srania)Oportunistycznyebaka pisze: ↑29 maja 2026, 13:35 Jeden chyba z tego co pamiętam Fryderyki trzymał w kiblu
Mam w domu szafkę, w której trzymam
beka z tego gremium, Ostr na Fryderyki pluje od dawna, a oni mu co roku dają xD jak jakaś toksyczna relacja, co oni myślą, że ich polubi jak będą mu wpychać te statuetki?
skoro gardzi fryderykami to po co chce ją przekazać komuś innemu? Czyżby w ten sprytny sposób Ostr próbował pokazać co sądzi o Borysie? 
kark to nie debil, mówił mi tak laik
- scam_sakawa
OSTR to przejarany populista, gdyby nie ta muzyka to byłby sztandarowym Sebkiem z pracą na magazynie i jointem po pracy
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
jak każdy raper w tym krajuscam_sakawa pisze: ↑29 maja 2026, 14:50 to byłby sztandarowym Sebkiem z pracą na magazynie i jointem po pracy
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
@jogi chyba nie czytałeś tematu o bananowcach w polskim rapie, takim rodzice by nie pozwolili na magazynie pracować
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Z tych nominacji co były to powinien dostać mimo wszystko Bedoes za singiel. Bo chore dzieci, ale też najlepsze pierdolniecie w rapgrze zrobił. Szczególnie po tym (wygranym) beefie. A za album chyba Quebo (za próbę artyzmu
), ale tak naprawdę wszystkie te płyty były poniżej oczekiwań. Jak widać wśród gremium fryderykowego słuchanie ksywek zamiast muzyki dalej ma się świetnie. Ostatnim ciekawym/zasłużonym zwycięzcą był chyba Szczyl. Pezet najchujowsza płyta z całej piątki, także tym bardziej gratulacje dla żiri, świetny wybór.