Rogal DDL - Nielegale (215, 216, 217)
- igorzastyy
Re: Rogal DDL - Nielegale (215, 216, 217)
Wers ze zdrapką idealnie opisuje żywot
- qualite_de_schizoide
nie wiem czy jest lepszy track w tym względzie ale wiem, że 2x48 to spokojnie najlepszy track w PL jaki wyszedł i już nic lepszego też nie wyjdzie
- igorzastyy
U mnie numero uno jest to dzieło
chyba nie ma zwrotki rogala ktorej nie znam na pamiec, moj faworyt to ten track, szkoda ze nie powrzucal na spoti tych numerow z miszyn
bardzo dobrze że nie powrzucał. w myśl zasady anty wszystko kurwa
dziwki basen i machanie kutasem
skoro już tak tutaj, to oczywiście podbijam 666 oraz 2x48 i dorzucam do interesu również 156
Spoiler
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
czasem sie zastanawiałem czy jak już tak przechodził na techniawke to nie zaczal moze jakiejs wogle drugiej kariery pod inna ksywka na techno scenie anonimowo internetowo, są na to jakies szanse a sie pewnie nigdy nie dowiemy 
- qualite_de_schizoide
Raczej nie bo u rogala to chyba ostra lipa na bani z tego co ludzie piszą
nie wiem czy wierzyć w to bo tyle widzialem przeroznych komentarzy typu 'siedzialem z nim tu i tu i bylo tak i tak', 'to moj kuzyn wszystko z nim ok', 'do roboty normalnie smiga' itp itd kazdy jakies kocopoly wymysla a jak jest to wie chyba tylko sam rogal xD najlepsze to sa te kanaly na yt co od 10 lat robia jakies blendy typu wokal swoje bit swoje rogal swoje, tam dopiero musi byc na bani ze ktos np setny raz te sama zwrotke wrzuca tylko pod inny beat i inne featy dokleja
Oprócz 2x48 to kozakiem jest kolejny track z tej płyty - 3x32
Ogólnie Rogal jest topką tekściarzy w Polsce, szczególnie jeżeli chodzi o życiowe teksty z przekazem, i wielka szkoda że nigdy już kogoś takiego nie będzie na scenie, tyle w nich jest treści i prawd życiowych, a z featów bardzo lubię

Spoiler
Wszystko jest dla ludzi, jednak przegiąłeś z agresją
Siniaków z jej policzków nie zmażesz grubą pensją
Zabierze ci dziecko i wraca do matki
Ty z 207 paragrafem wjeżdżasz za kratki
Różne wypadki chodzą teraz po ludziach
Z zaciśniętej pięści przesłałeś do niej buziak
Weź ty kurwa fruzia już się więcej nie wychylaj
Bo ci kurwa łapska złamią, taki będzie tego finał
Wszystko jest dla ludzi, to chyba jasna sprawa
Alkohole, narkotyki, może dobry bałagan
Strip cluby nocne, hazard, to jest tutaj standard
Jeśli dobrze się rozpędzisz życie ci wystawi mandat
Tak jak kurwa wszędzie medal też ma tu dwie strony
Choroby, uzależnień, popękane kondomy
Syfilis, tryple, niedonoszone ciąże
Wszystko jest dla ludzi, staraj się wybierać mądrze
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
- qualite_de_schizoide
Gdzieś na YouTube widziałem jak chyba ktoś z otoczenia rogala się wypowiadał i taki przekaz leciał w tym stylufirma pisze: ↑26 maja 2026, 16:42 nie wiem czy wierzyć w to bo tyle widzialem przeroznych komentarzy typu 'siedzialem z nim tu i tu i bylo tak i tak', 'to moj kuzyn wszystko z nim ok', 'do roboty normalnie smiga' itp itd kazdy jakies kocopoly wymysla a jak jest to wie chyba tylko sam rogal xD najlepsze to sa te kanaly na yt co od 10 lat robia jakies blendy typu wokal swoje bit swoje rogal swoje, tam dopiero musi byc na bani ze ktos np setny raz te sama zwrotke wrzuca tylko pod inny beat i inne featy dokleja
Z featow to jeszcze Światło ze starszych rzeczy, a z najnowszych to Rada na przyszłość - najświeższa aktywność rogala z tego co kojarzę
Nie wiem czy taka kmina była ale …
gdyby miał ksywę Robal DDL to ten uliczny przekaz miał jeszcze lepszy matching z ksywką.
gdyby miał ksywę Robal DDL to ten uliczny przekaz miał jeszcze lepszy matching z ksywką.
malo znany ten feat a swietna ta zwrotka pod ten bit.dla mnie łycha, dla kolegów z branży lipton, tylko jak możesz, przy oddzielnych stolikach
(co do caloksztaltu) najwiekszy fenomen to ze mimo tak upakowanej tresci i tego slynnego przekazu, znajdzie sie masa patusow co sluchali tego pewnie n razy i nic z tego nie wyniesli poza
sciagaj gacie kurwa tyle w temacie ebe ebe haha![]()
a tu jest tyle ciekawych rzeczy i odniesien do rzeczywistosci ze ciezko szukac czegos podobnego
Jej dużo lepiej wychodzi kręcenie dupą niż myślenie, tak kochanie
Ale czy to coś naprawdę złego, tak prawdziwie złego, nie kochanie
Tu z kolegą nie ćpamy, by się dobrze bawić
Dragi, im nie zrobisz złej reklamy
W kurwę szkoda że przestał nagrywać, bo w kwestii życiowych tekstów to nikt lepszych wersów nie pisał.
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
ostatnia zwrotka to była chyba, tzn. udostępniona po latach prawdopodobnie
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
tu jeszcze feat ktory nigdy nie wyszedl, oczywiscie w komentach eksperci gadali cos o tym ze slyszeli ale huja tam, tez bym slyszal jakby gdzies byla calosc
kurwa uwielbiam tego gościa co to robi. wyobrażam sobie go jako takiego chudego szczura wyćpanego fetą od 15 lat co siedzi w jakiejś norze i skleja te wysrywy nie kumając ani jednego wersu rogala. no ale nawija o kurwach i narkotykach to jego tematy ulubione
bo wiadomo ze rozumienie kumanie tekstu piosenki hip hopowej jest zarezerwowane tylko dla ludzi co maja konto na slizgawka.eu forum muzyczne
i dla ludzi po studiach. najlepiej po harvardzie ulicznym